Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Sign in to follow this  
John Time

ATLANTIC - oryginalny czy nie - zapytania wszelkie

Recommended Posts

Witam. Możecie określić czy wskazówki pasują do tarczy? Jeżeli nie, to jakie są prawilne? Sekundowej pewnie brakuje grota.

post-101945-0-11449100-1571491805_thumb.jpg

Edited by marekvegas

Atlantic Kibris (Cypr) - Jakiś czas temu pojawił się w sieci zegarek. Z opisu wynikało, że jest to model wyprodukowany i wypuszczony tylko na Cyprze (Kibris w tureckim nazewnictwie). Jestem ciekaw Waszej opinii na temat tego egzemplarza. Dla mnie mega ciekawostka. Poszedł gdzieś w świat za 30 EUR. 

post-109200-0-30551900-1573187545_thumb.jpg

post-109200-0-88403200-1573187564_thumb.jpg

post-109200-0-99991400-1573187565_thumb.jpg

post-109200-0-87666500-1573187632_thumb.jpg

post-109200-0-47135100-1573187651_thumb.jpg

Edited by Spinacz

Koperta, mechanizm, wskazówki, numery na dekielku wskazują na Atlantica D-Star - tarcza podmieniona.

Koperta, mechanizm, wskazówki, numery na dekielku wskazują na Atlantica D-Star - tarcza podmieniona.

Całkiem nie wykluczone, że podzespoły zostały podpożyczone z D-Stara. Mnie generalnie w tym przypadku interesuje czy faktycznie Atlantic wypuścił jakąś limitkę na Cypr. 

Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście koronka jest bez loga, ale i tak cieszę się że w końcu udało się mi kupić ładnego oryginalnego Atlantica Worldmastera z lat 50-60. Miałem obawy że względu na ten krzyż przechodzący brutalnie przez napisy i logo. Edited by marekvegas

Mam pytanie nie do końca chyba o oryginalność. Znalazłem fajną ofertę w sklepie na Worldmastera Art Deco 

51752.41.25G. Zastanawia mnie tylko jedno. Na sekundniku nie ma czerwonej strzałki. Zawsze mi się wydawało, że to dość charakterystyczny element modelu. Ale jak popatrzyłem w sieci to często można taki spotkać, nawet w znanych sklepach. Na stronie marki są wyłącznie ze strzałką.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt,

Edit:

Sprawdzili na półce. Jest bez strzałki. Dlaczego? Tego nawet w samym Zibi nie wiedzą. Bo nie ma Pani, które się marką zajmuje. A najlepsze, że są sklepy, które "profilowe" zdjęcie mają bez grota a na szczegółowych już się strzałka pięknie czerwieni. 

Jakby mi się tak nie podobał, to bym sobie dał z ta marką spokój ...

Edited by bralineczeka

Mieszkam niedaleko Gdańska, ale to nie ma znaczenia bo można wysłać. Dlatego pytam w taki sposób. Byłem u kilku zegarmistrzów w moim mieście i nie chcieli robić, jeden nie ma części, drugi nawet nie zajrzał. Powiem szczerze że trochę się zawiodłem. Dlatego pytam tutaj

Ten sobie poradzi bez problemu i w dobrej cenie.

http://www.baum-baum.pl

Mam pytanie nie do końca chyba o oryginalność. Znalazłem fajną ofertę w sklepie na Worldmastera Art Deco 

51752.41.25G. Zastanawia mnie tylko jedno. Na sekundniku nie ma czerwonej strzałki. Zawsze mi się wydawało, że to dość charakterystyczny element modelu. Ale jak popatrzyłem w sieci to często można taki spotkać, nawet w znanych sklepach. Na stronie marki są wyłącznie ze strzałką.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt,

Edit:

Sprawdzili na półce. Jest bez strzałki. Dlaczego? Tego nawet w samym Zibi nie wiedzą. Bo nie ma Pani, które się marką zajmuje. A najlepsze, że są sklepy, które "profilowe" zdjęcie mają bez grota a na szczegółowych już się strzałka pięknie czerwieni. 

Jakby mi się tak nie podobał, to bym sobie dał z ta marką spokój ...

Jeśli masz dobrą ofertę to kupuj z czerwonym grotem. W dobrej cenie to fajny zegarek.

post-60800-0-84564800-1577451678_thumb.jpg

Jeśli masz dobrą ofertę to kupuj z czerwonym grotem. W dobrej cenie to fajny zegarek.

No właśnie, że w dobrej cenie (poniżej 1900 za automat) jest bez grotu :(. "Za grot" musiałbym dołożyć co najmniej 5-6 stów i wtedy wyskakuję poza moją prywatną "granicę zdrowego rozsądku". Ale z drugiej stronie bez tego detalu to już nie to samo. Położyć dwa koła za coś co jest "prawie" nie dawało by mi to spokoju. 

Ale z trzeciej strony zawsze po gwarancji można dołożyć oryginalną red arrow ... Ech, te dylematy jak kasa hamuje.