Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kiniol

O WDZIĘKACH MARYNY...

Recommended Posts

To jest mój ulubiony dom śląski, koło Ubocza, między Lwówkiem Śląskim a Gryfowem. Te głowice są tak umieszczone specjalnie, by sobie można było o liście akantu gnój z gumofilca zetrzeć...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

A o wolutkę słomę przyrównać :D

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Trasa Warszawa-Poznań

j_1_8.jpg

Budownictwo Cyganów, widziałem jeszcze "lepsze" obiekty, ale z tymi kolumnami to faktycznie wiocha.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Budownictwo Cyganów, widziałem jeszcze "lepsze" obiekty, ale z tymi kolumnami to faktycznie wiocha.

Można odnieść wrażenie że Shrek tam mieszka....z osłem :P

Pozdrawiam, Marek

Od lat ten dom stoi niedokończony, może inwestor dostał zawału gdy zobaczył co mu "budowlańcy" wysmyczyli. :blink:

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Od lat ten dom stoi niedokończony, może inwestor dostał zawału gdy zobaczył co mu "budowlańcy" wysmyczyli. :blink:

Lub po stylu sądząc zafundowano mu parę lat w Wołowie..... :D

Pozdrawiam, Marek

Tak skończymy...

Upały się zaczynają...

post-6402-0-86178900-1430170575_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Ostatnio jeden znajomy przyszedł mi powiedzieć, iż u nich na wsi :) kilka osób młodzieży wracało z potupawki i jednej lali zechciało się sikac, więc poszła z drogi w las i trzy godziny minęło zanim ją znaleźli; miała 25 ran kłutych. Spytałem go co się stalo a ten debil mówi, że na jeża siadła. Wiem, ze to stary kawał, ale ten ....cenzura.... Mnie nabrał. :)

Guest Angelo

http://jbzd.pl/obr/257526/o-ku-wa

czy jak mi sie kreci w glowie, gdy to ogladam to znaczy, ze mam lek wysokosci?  :o  ;)

a na marginesie bravo dla tego pana.... za DEBILIZM

temu tez nic nie brakuje

Edited by Angelo

Guest Kwiatek

To że jest debilem nie ma wątpliwości. Gdyby doszło do zwarcia to by można go szufelką na kurz zbierać ;) Ale trzeba przyznać że skubany ma dużo szczęścia i odwagi.

Tak skończymy...

" (...)"

Odnosząc się do postu Kolegi, z całego forum to chyba najodpowiedniejsze miejsce ...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Guest Angelo

niech ta Pani juz nic nigdy nie mowi :o

post-66955-0-69613700-1432240074_thumb.jpg

post-6402-0-79157900-1432411212.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Cii, dzisiaj to nie są żarty.

Pozdrawiam

Piotr

Czy w sytuacji, gdy dwa pojazdy stojące obok siebie (są namalowane dwa pasy ruchu) ruszają spod świateł na zielonym, to ten który jest nieco w przodzie (powiedzmy, że na lewym pasie ruchu) jest wyprzedzającym, a ten drugi wyprzedzanym?

Wojtek + Certina Club 2000 od lat

Wyprzedzajacy (najczesciej z  lewej  strony  ale  ....) to ten ktory  osiaga  wieksza  predkosc  i po  prostu  go  wyprzedza  patrzac  na pojazdy  z boku,moze  to m byc  pojazd  zarowno  z lewej  strony  jak  i  z  prawej  moim  zdaniem  oczywiscie  uwzgledniajac  okolocznosci  zakazu  wyprzedzania  i  wiele  innych,

W  terenie  zabudowanym na  jezdni  dwupasmowej mozna  a  poza  zabudowanym na trzypasmowej tez  mozna z  prawej  lub np  kiedy wyprzedzany  skreca  w  lewo  sygnalizujac  to  .

Pojazdy  uprzywilejowane  na terenie  zabudowanym zakaz  wyprzedzania.

Kierującemu pojazdem wyprzedzanym zabrania się w czasie wyprzedzania i bezpośrednio po nim zwiększania prędkości.

Miales  jakies  przykre  zdarzenie  ze  pytasz  czy  tylko  nas  sprawdzasz?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Mam do czynienia z policjantką, a wjechał we mnie mercedes S500. Chodzi mi o kwalifikację manewru ruszania dwóch pojazdów spod świateł w momencie zapalenia się zielonego. Czy można mówić o wyprzedzaniu? Wtedy bowiem wyprzedzany nie ma prawa zwiększać prędkości, a przecież musi, bo rusza z miejsca.

Wojtek + Certina Club 2000 od lat

Bzdura jakaś z tym wyprzedzaniem podczas ruszania spod świateł.

Coś w stylu posła z kawału, co to wjechał w 2 przechodniów na pasach. Ten, który wybił szybę został oskarżony o uszkodzenie mienia, ten, co poleciał w krzaki - o ucieczkę z miejsca zdarzenia ;)

Pozdrawiam

Piotr

Jezeli  wyprzesdzajacy  przed  zamiarem  wykonania  manewru wlaczyl odpowiedni  kierunkowskaz,czyli  zasygnalizowal zamiar wyprzedzania  to  wyprzedzany  przez  ten czas  do  zakonczenia manewru  nie  powinien przypsieszyc-tak  mi  sie  wydaje  ale sytuacja  zaraz  po  ruszeniu ze  swiatel jest  ciekawa.Byles  wyprzedzany  czy  wyprzedzale

Zaraz  zaraz  ,jesli  ktos  Ci  wjechal  w  Twoj  bok to  niestety jak  Ty  jechales  caly  czas  swoim  pasem  to  napewno  jego  wina  w  tym  konkretnym przypadku(zakladam  ze  nie  bylo  tam  zaraz  drogi  ze  znakiem ustap  pierwszenstwa  itp)

Jesli  wyprzedzales  z  lewej  strony  to  w  wiekszosci  przypadkow  jesli  zmieniles  pas  na prawy  i  ktos  Cie  wtedy  walnal  to  niestety jego wina  bo  przyspieszyl  jako  wyprzedzany.

Chyba ze  ten szczegolny przypadek  wyprzedzania  z  prawej  strony,trzeba  by znac  szczegolowe  polozenie  pojazdow  przed  i  po  zdarzeniu  ,warunki  na drodze ,wszystkie oznakowania  czy  dwupasmowa  jednokierunkowa  czy  inna itp.

Edited by janekp

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy to nasz Tarancik? Ależ słodziaczek

Edited by kasiaMF