Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kiniol

O WDZIĘKACH MARYNY...

Recommended Posts

A  ja  sie  dzisiaj nie  wyspalem,cala noc  moi  wspollokatorzy halasowali-nie  wiedzialem dlaczego,.

Okazuje sie  ze  sasiedzi (dwoch  panow  o orientacji  homo)  otruli dwa  psy  nalezace  do  wlascicielki .

No  bo  szczekaly  jak ktos  sie  pojawil  kolo bramy  wjazdowej -a  co ku....a  mialy  robic  do  obcego  -spiewac?

Do  tej  pory  mialem dobre zdanie  o  francuzach  ale  po tej akcji no  nie  wiem.

Dwaj sasiedzi  podrzucili  trucizne w zwinietych  kulach z  miesa  mielonego,kule zostaly  przechwycone,pies  jeden zdechl  wczoraj  wieczorem,mlodszy  wlasnie dogorywa  w  garazu,weterynarz poradzil  zabezpieczyc  kulki z  miesem   i  odchody  do  badania.

A  te pieski  byly  byly  bardzo  mile-no  jak  juz  mnie  polubily .Co za swiat.

Wojtek  -jaki  tam  zegar  wiezowy  znalazles ciekawy?

Adam - nigdy  jeszcze  chyba  nie  bylem Srebrnej Gorze ,moze  w tym roku  na  jesieni  sie  uda.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Włascicielka jest  na wakacjach ,pewnie  już  wie ,to  jedyne pieski jakie  miała - ojciec z  synem.Mam  nadzieje  ze ich  spotka  surowa  kara.

Jest jakis lek wywolujacy nieuleczalne hemoroidy?

To jest kara ,a tak zaplacą grzywnę i po bólu....

Pozdrawiam, Marek

:blink:

Edited by kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Rano  jak  odjezdzalem  poprosilem mlodego zeby  dal temu  ocalalemu mleko  do picia ,pies  wymiotowal dwa  razy i jest  na  razie u  weterynarza.Ocalal  starszy  bo  widocznie  mniej trucizny zjadl,mlody  byl  bardzo  ufny  i  niestety  zalatwili  go.

Tym  dwom gosciom  pasuje podmienic  zel nawilzajacy  na masc kamforowa  albo  ichtiolowa (sa  takie  żele  rozgrzewające).

Nie widze zadnej okolicznosci  lagodzacej -te  psy byly zamkniete na  prywatnej posesji.

Moj  piesek w  domu   przez taki plot 2,20 m to  2 sekundy  i  po  gosciu.

Na wsi psy  robia  o  wiele wiecej halasu  i  nikt z tego  powodu  nie  robi  awantury-maja szczekac  bo pelnia funkcje  ostrzegawcze  w gospodarstwie.Nawet  te  tzw zagrodowe  maja obecnie  bardzo dobre  warunki.

Bestialstwo wobec zwierząt jest czymś niepojętnym. Mój Wigor ostatnio choruje i "staję na rzęsach" żeby mu pomóc. Wydaję majątek na weterynarzy. Jak słyszę (ostatnio dosyć często) o sadystycznym mordowaniu zwierzaków to zaczynam wątpić. Dzisiaj czytałem w Onecie, że jakaś dwudziestokilkuletnia angielka, po kłótni z chłopakiem zamknęła w mieszkaniu dwa młode psy i wyjechała na cztery tygodnie.

Po powrocie wyrzuciła martwe zwierzęta na śmietnik. To miała być zemsta na chłopaku.

post-57457-0-37563400-1438889249_thumb.jpg

W Francji 21latek zakopał psa (MASTIF) żywcem ,na szczęscie inny  Pan spacerował ze swoim czworonogiem i szybko go odkopał -zawiadomił służby i złapano 21latka ,grozi mu 2lata i 30tyś eu grzywny

W Polsce kilka m-cy temu była identyczna sprawa. Walnał go szpadlem w łeb i płytko zakopał jeszcze żywego. Przypadkowy spacerowicz zobaczył, że ziemia się porusza i go odkopał.

Weterynarz, policja itd a ten ledwo żywy pies na widok swojego oprawcy jeszcze merdał ogonem! Chyba już dostał 2 lata. I dobrze.

Nie no proszę Was... to nie ludzie, na Kołymę z nimi i granit wydobywać gołymi rękami.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

tumblr_nb6a3zzTKJ1qzft56o1_250.gif

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

post-6402-0-46874300-1440784317.jpg

Pozdrawiam

Piotr

A ja z ofertą...

Mam jeszcze 5 wolnych miejsc noclegowych.

Zapraszam do przyjazdu z detektorami i łopatami. Miejsce parkingowe strzeżone na koparkę również się znajdzie.

Za usługę przewodniczą pobieram dodatkowe opłaty może być w fantach z pociągu.

Do złotego pociągu mam 3km lasem ;)

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

E....nie dopchamy się nawet w pobliże :D chyba że zaczniemy kopać od Ciebie z piwnicy ;)

A ja z ofertą...

Mam jeszcze 5 wolnych miejsc noclegowych.

Zapraszam do przyjazdu z detektorami i łopatami. Miejsce parkingowe strzeżone na koparkę również się znajdzie.

Za usługę przewodniczą pobieram dodatkowe opłaty może być w fantach z pociągu.

Do złotego pociągu mam 3km lasem ;)

Az taka jest sytuacja ?

Z tymi ładunkami wybuchowymi to oczywiście ściema?

Na ile wyceniasz pojedyncze sztabki, czy tylko hurt wchodzi w grę?

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Póki co proponuję przejażdżkę najdłuższym w Polsce kolejowym tunelem pod Małym Wołowcem w Wałbrzychu. Tunel powstał w 1880 roku, wylot na stacji Kamieńsk (Jedlina Zdrój) d. Steingrund. Środkowa część tunelu jest podwyższona, posiada żelbetową obudowę i komin wentylacyjny. W czasie wojny tunel stanowił schronienie dla niemieckiego pociągu pancernego. Obecnie torowisko jest zlikwidowane, ale obok jest późniejszy bliźniaczy tunel, którym kursują pociągi.

Wojtek + Certina Club 2000 od lat

Az taka jest sytuacja ?

Nie...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Glasmine_43

post-6402-0-54709700-1440951390_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Pod koniec lat siedemdziesiątych mieliśmy rozminowac zalane podziemia (3 i 4 poziom) byłej niemieckiej fabryki amunicji. Po wnikliwym przestudiowaniu tematu- LWP*odpuściło temat... 

*dla młodszych uczestników: Ludowe Wojsko Polskie  :)

Edited by fibo

:)

Ludziska poczuli kasę i sensację - jeszcze na tej drodze do Lubiechowa nie widziałem tylu ludków. Hit sezonu...

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Az taka jest sytuacja ?

Jak juz sie Staruszek zainteresowal , to ja tez jade :) Adam , rezerwacja na dwa pokoje :) Janek, zabieraj sprzecicho i tez sie pakoj :)

Jassne, koleżeństwo...

A kto Wam to wyjmie z wody (jakby była)? Aaa?

Jak sucho- 8%, jak mokro 25. Dobra, 24...

Tam z drewna, płótna i papieru raczej już nic nie zostało... Ale ZŁOTO... :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r: