Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Recommended Posts

Pewnie, że tak nabijamy się. Sam bym pojeździł gravelem jakby ktoś ze znajomych miał.

IMG_20220414_135831~2.jpg

To też bym spróbował, choć ja tam wolę leśne ścieżki, szosę szanuję, ale bałbym się u siebie jeździć z racji pracy widziałem kilka zdarzeń z rowerzystami i źle to wyglądało.

Fakt, zdarzają się nieraz psychopaci na drodze, ale przez 8 lat szosowej kariery tylko raz jeden z nich specjalnie we mnie wjechał 😑 więc nie jest tak źle ;)

No i nic z tego nie wynika o każdym rodzaju roweru tak można powiedzieć i porównać do innych

A tak na poważnie to droczę się każdy wybiera co lubi. Może i bym kupił spróbował gravela ale to co mi się podoba to co uważam z zdjęć i filmików że mogłoby być ok dla mnie kosztuje sporo ponad 10tys a to jest dużo za dużo dla mnie jak na rowerek a więc jak mam kupić coś co nie będzie mi się podobało i nie będzie spełniać moich oczekiwań wolę nic nie kupowac
Jestem bardzo zadowolony ze swojego xcalibra skonfugorowalem go tak aby mi odpowiadał a ostatnio przejście z 2.25 opony z bierznikiem terenowym na oponę 2.0 szutrowke, dalu mu drugie życie jakbym innym rowerem jechał jest super. 
Jaką oponę szutrową wrzucileś w miejsce 2,25 bo też po zimie coś lżejszego muszę założyć?
Urlop wczoraj trafiony z pogodą idealnie. Na dobrą kawę na Nikiszowiec zawsze warto wyskoczyć ddf1f834d09ff49056af97124389c021.jpg51b51cf2ff5cb040723be9dcfd67d9b9.jpg51b3add78f0c45947d4ff4a3c5f651ab.jpgcf58137f4cb2805afff2b108270472df.jpg0c4806dfa426041cc04c1844a2b04899.jpg4cb1823eff13688ac709fddbc0cfa60f.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

11 minut temu, LukaszK napisał(-a):

Jaką oponę szutrową wrzucileś w miejsce 2,25 bo też po zimie coś lżejszego muszę założyć?
Urlop wczoraj trafiony z pogodą idealnie. Na dobrą kawę na Nikiszowiec zawsze warto wyskoczyć emoji4.pngddf1f834d09ff49056af97124389c021.jpg51b51cf2ff5cb040723be9dcfd67d9b9.jpg51b3add78f0c45947d4ff4a3c5f651ab.jpgcf58137f4cb2805afff2b108270472df.jpg0c4806dfa426041cc04c1844a2b04899.jpg4cb1823eff13688ac709fddbc0cfa60f.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Continetal double fighter III. 2.0. Jestem bardzo zadowolony na szutrach polnych drogach super, na asfalcie nie ma co porównywać wogole, a przeszedłem z vittoria saguaro 2.25.

przyszła owijka. Do mojej Domanki będzie pasować idealnie   

IMG_20220414_215857.thumb.jpg.59b8f14a2c3a1aa29de9888e393c51fa.jpg

Bontrager?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja to jednak jestem człowiekiem o wielu talentach... Wysokość sztycy w gravelu sobie ustawiałem i za dużo siły przyłożyłem... A mogłem klucza dynamometrycznego użyć. Na szczęście sztyca okrągła, standardowa, więc łatwo będzie nowy zacisk znaleźć 😉

IMG_20220415_202127.jpg

Edited by zegarkowo_rowerowo

10 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Ja to jednak jestem człowiekiem o wielu talentach... Wysokość sztycy w gravelu sobie ustawiałem i za dużo siły przyłożyłem... A mogłem klucza dynamometrycznego użyć. Na szczęście sztyca okrągła, standardowa, więc łatwo będzie nowy zacisk znaleźć 😉

za dużo siły bo ? sztyca zjeżdża czy za dużo siły w rękach ? 

9 minut temu, ecipeci napisał(-a):

za dużo siły bo ? sztyca zjeżdża czy za dużo siły w rękach ? 

Za dużo siły w rękach 🤷 Całe szczęście, że tu jest standard... Bo jak kiedyś w Bianchi mi zacisk poszedł, to była zabawa z jego sprowadzeniem, łącznie z próbą (nieudaną zresztą) zrobienia czegoś na drukarce 3D 😉 Następnym razem klucza dynamo użyję i tyle... 

Szkoda tylko, bo jutro u mnie raczej nie będzie pogody na szosę i chciałem na gravelu pojechać, a tak raczej z jeżdżenia nici... 

26 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

IMG_20220415_202127.jpg

Mówiłem łobuz z osiedla 

1 minutę temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Za dużo siły w rękach 🤷 Całe szczęście, że tu jest standard... Bo jak kiedyś w Bianchi mi zacisk poszedł, to była zabawa z jego sprowadzeniem, łącznie z próbą (nieudaną zresztą) zrobienia czegoś na drukarce 3D 😉 Następnym razem klucza dynamo użyję i tyle... 

bo to z wyczuciem trzeba :) ja ma klucz dynamo, ramy karbonowe, sztyce karbonowe i klucza w sumie nie używam, zwykły klucz ręka z wyczuciem i jest git

pasty ciernej też można użyć jak sztyca zjeżdża, dokręcić z wyczuciem i musi działać :) 

1 minutę temu, ecipeci napisał(-a):

bo to z wyczuciem trzeba :) ja ma klucz dynamo, ramy karbonowe, sztyce karbonowe i klucza w sumie nie używam, zwykły klucz ręka z wyczuciem i jest git

pasty ciernej też można użyć jak sztyca zjeżdża, dokręcić z wyczuciem i musi działać :) 

I następnym razem tak będzie, z wyczuciem 😉

Teraz, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

I następnym razem tak będzie, z wyczuciem 😉

dokładnie - z wyczuciem :)

z tego nie musi sok polecieć żeby działało ;) 

2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Bontrager?

2 godziny temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Stawiam na Supacaz 😉

potwierdzam ;)

3 minuty temu, fonfelinni napisał(-a):

Matko swieta, przykrecales te sztyce imbusem wielkosci klucza do kol samochodowych, ze nie wyczules sily  ? :D

Nie, kluczem ampulowym, 4ka, z nowego narzędziownika, co dziś przyszedł... Malutki taki 😉

IMG_20220415_203228.jpg

IMG_20220415_203224.jpg