Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Recommended Posts

Na tym uroczym zegarze nie pisze absolutnie nic prócz quartz. :) śmiga już z 10 lat.

Dlaczego bez pedałów? Producent wychodzi z założenia, że jak kupujemy droższy rower, to dobierzemy sobie takie pedały jakie lubimy, spd, platformy...

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

W takich oto okolicznościach przyrody i pogody odbył się Monteria FatBike Race Góry Stołowe. Ale była jazda!

Przed i po wyścigu

73da3ec00a63bc618ec6397b74a22fe4.jpg

d6eaace1d45f378796a64d4127396554.jpg

722bb74a2dc3ec679ab111cf1c4c573f.jpg

I wyścig w obiektywie profesjonalisty z Magazynu MTB bike

8db5d68a0d66d011a9d422cb0c61364e.jpg

ce8cca2d6d9cdfb2ecf6d5d56804182c.jpg

ad08abad5e233506281bb9eb4a91b54c.jpg

Ależ to była jazda! Sto kilkadziesiąt osób na grubasach w śniegu, słońcu i Górach Stołowych. Mega impreza

Edited by TeJot

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Fajna inicjatywa. Na 4 zdjęciu jeszcze jeden w naszym kasku. Tym razem czerwony.

Faktycznie :)

A ja zakupiłem mleko wentyle i taśmę :)

Jeszcze fajne oponki ( crossmarki) i za miesiąc, dwa montujemy.

Bo mleko w oponie może być około pół roku. Nie ma sensu żeby się marnowało jak rower będzie wisiał. A myślę, że tak za miesiąc lub dwa zacznę sezon.

fajny event, jaka temp była?

W zacienionych odcinkach lasu ok. minus 10 st. W słońcu ok 5 st. więcej.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

to nie ma tragedii, widzę, że przygotowanie na takie warunki było :P w takim słońcu przyjemność jeździć ^_^

3x trek  :P

DSC_1615%20-%20Kopia.jpgmożna powiedzieć, że foto robione patykiem wygrzebanym spod śniegu więc nic dziwnego że przepalone i niewiele widać :ph34r:

trzeba kupić uchwyt na dach, wożenie roweru w aucie w tych warunkach to masakra  <_<

DSC_1616_1.jpg

Dlaczego na dach? Na bagaznik/hak nie są lepsze?

U Was chociaż jest śnieg. U mnie ni grama.

bo mam relingi i bagażnik dachowy, brakuje samego uchwytu na rower. Haka nie mam więc to pociągnęłoby dodatkowe koszty - kupno samego haka, wbijanie w dowód, uchwyt na hak. Poza tym sprawdzę z ciekawości ale e46 nie jest jakoś strasznie szerokie i myślę, że sporo roweru wystawałoby po bokach

ciężko mi uwierzyć, że gdzieś w PL teraz nie ma śniegu  :P  u mnie +3, śniegu 15-40cm, ciężko się jeździ po mokrym śniegu, w dodatku bardzo ślisko  

Edited by trollu

Zagłębiłem się w systemy bezdętkowe w rowerze. Mamy 3. UST, GHETTO i tubeless ready. Pomijam szytki.

U mnie będzie ten trzeci. Wszystkie trzy można założyć normalną pompką, z czego najwięcej problemów będziemy mieć z UST. UST wymaga specjalnych obręczy i opon i wentyli UST , uszczelni bez mleka, ale mleko i tak się daje, tubeless ready w teorii wymaga opon tubeless ready, bo obręcze tubeless ready mają trochę inny rant( takie będą u mnie bo takie mam obręcze) i wentyli tr no i mleko. Ale na dobrej oponie zwykłej też pójdzie. GHETTO, paradoksalnie wymaga dętki, ale jako uszczelke i wentyl, zamiast specjalnej taśmy i oddzielnego wentyla, choć taśma też jest. Najbardziej bezpieczne do założenia na zwykłe koło, zadziała ze zwykłą dobrą oponą i mlekiem.

Edited by egzo18

U mnie takie dwa badziewia... Scott Addict (biały) na Recordzie i Borach treningówka-zimówka, Ridley Helium SL (czarny) na Ultegrze Di2 treningówka-letnia. Aktualnie wybieram docelowy rower na 2017   ;)

post-31866-0-15344100-1486201880_thumb.jpg

Pozdrawiam!

Szef szefów ma inne wymagania niż my, małe człowieki... ;)

A na serio, to ten Ridley jest świetny.