Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jarosław

jak to jest z katalogami i prospektami??

Rekomendowane odpowiedzi

Panerai mile mnie zaskoczyło i mimo iż w tym roku katalogu nie zamawiałem to jako pierwsi przysłali swoje katalogi.

To chyba akcja ogólnoświatowa - i bardzo miła, bo (choć tego nie widać na zdjęciu) tegoroczny katalog wcale nie jest niebieski, za to doprawdy imponujących rozmiarów - mniej więcej 25 na 25 cm.

Więc jeśli kogoś wciąż bawi tego typu literatura, to katalog Panerai niewątpliwie powinien obejrzeć.

(sam, po zdobyciu katalogów z ok. 200 firm, dałem spokój...:))

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba akcja ogólnoświatowa - i bardzo miła, bo (choć tego nie widać na zdjęciu) tegoroczny katalog wcale nie jest niebieski, za to doprawdy imponujących rozmiarów - mniej więcej 25 na 25 cm.

Więc jeśli kogoś wciąż bawi tego typu literatura, to katalog Panerai niewątpliwie powinien obejrzeć.

(sam, po zdobyciu katalogów z ok. 200 firm, dałem spokój...:))

Może masz jakieś katalogi Omegi, które walają się Tobie po szafach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na stronach firm nie ma formularzy do zamawiania katalogów, to co piszecie w mailach do nich, żeby przysłali katalog?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na stronach firm nie ma formularzy do zamawiania katalogów, to co piszecie w mailach do nich, żeby przysłali katalog?

Są ,tylko trzeba poszukać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie na wszystkich są.

Piszesz na adres kontaktowy maila z prośba o katalog, dołączając kilka miłych słów na temat firmy i Twojej chęci posiadania ich katalogu.

Działa - szwajcarzy mają zgoła inne podejście do potencjalnego klienta, niż polskie firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten piękny zegarek, też dołączają? :D Czy może szykujesz jakąś reckę?

owszem, nie - owszem, tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

To chyba akcja ogólnoświatowa - i bardzo miła,

Taką "akcję" Panerai robi co rok :). Wystarczy raz zamówić u nich katalog, by w kolejnych latach otrzymywać katalogi bez konieczności składania zamówień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką "akcję" Panerai robi co rok :D. Wystarczy raz zamówić u nich katalog, by w kolejnych latach otrzymywać katalogi bez konieczności składania zamówień.

a mówią, że to Omega ma świetny marketing :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie doszukałem sie formularza breitlinga i fortisa a te dwie marki akurat mnie bardzo interesują. Ktoś wie jak zdobyc od nich katalogi i czy warto? Jakie są jakosciowo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz jakieś katalogi Omegi, które walają się Tobie po szafach :D

Ech - akurat Omegi było sporo, ale bodajże w kwietniu ogłosiłem na GMT, że chętnie się pozbędę wszystkich nadwyżek.

No zgłosił się pewien znany Wam kolega, któremu upchnąłem te "nadwyżki" (o łącznej wadze ok. 62kg! :))

Zostawiłem sobie ok. 10% kolekcji - katalogi szczególnie okazałe, albo szczególnie lubianych przeze mnie firm (wcale nie tylko najbardziej prestiżowych), albo takie, których w Polsce nie sposób dostać.

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie doszukałem sie formularza breitlinga i fortisa a te dwie marki akurat mnie bardzo interesują. Ktoś wie jak zdobyc od nich katalogi i czy warto? Jakie są jakosciowo?

Jeżeli chodzi o Breitlinga, to może w Aparcie mają katalog tej firmy ?. Ewentualnie możesz bezpośrednio skontaktować się z producentem. Namiary:

BREITLING SA

P.O. BOX 1132

2540 GRENCHEN - SUISSE

Tel: +41 32 654 54 54

Fax: +41 32 654 54 00

Co do jakości, to niestety tutaj nie pomogę. Breitling nigdy nie był w kręgu moich zainteresowań, to i katalogu od nich nie zamawiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba katalogi Breitlinga (Breitling i Breitling for Bentley) są do zabrania w Apart Exlusive. Są wystawione na ekspozytorach. Podobnie jak Vacheron, Jaeger, IWC, Eterna, B&M a także Lange&Sohne.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz jakieś katalogi Omegi, które walają się Tobie po szafach :)

Witam, mam gdzieś w domu katalog Omegi 2007 oraz Omega Lifestyle 2008 (2)- gdyby coś zainteresowało to chętnie oddam:) Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie temat odświeżyć ,gdyż właśnie otrzymałem katalog SINN. I jestem bardzo miło zaskoczony. Spodziewałem się kilku kartek, a tu dotarł pięknie oprawiony w twardą okładkę 200 stronicowy materiał, na temat producenta, jego oferty, oraz testów jakie przeprowadza. Wszystko to znajdowało się w obwolucie z danymi technicznymi oraz pomocną miarką do skracania gumowych pasków. Jedyna wada,jak dla mnie, to język niemiecki w którym jest katalog, z moją znajomością tego języka ogarnięcie tego materiału trochę mi zajmie :)Zamówiony na stronie dystrybutora na nasz kraj

Ja z kolei dzisiaj otrzymałem katalog Sinn na rok 2010/2011. Ma ok 100 stron, wygląda solidnie(przeczytam go wieczorem), jest w twardej oprawie i co najważniejsze po angielsku:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei otrzymałem katalog IWC i Omegi :lol: IWC klasa, wygląda jak książka. Czy PP też wysyła katalogi za free?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że to temat o katalogach, ale przy okazji polecam album o Niezależnych, wydany już z pół roku temu: Twelve faces of Time. Horological Virtuosos. Artystyczne zdjęcia czarno-białe dzieł 12 przedstawicieli AHCI oraz ich samych (+ Credor).

http://www.nokaut.pl/ksiazki/twelve-faces-of-time-horological-virtuosos-9783832793739.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że to temat o katalogach, ale przy okazji polecam album o Niezależnych, wydany już z pół roku temu: Twelve faces of Time. Horological Virtuosos. Artystyczne zdjęcia czarno-białe dzieł 12 przedstawicieli AHCI oraz ich samych (+ Credor).

http://www.nokaut.pl/ksiazki/twelve-faces-of-time-horological-virtuosos-9783832793739.html

otho,

dzięki za cenną informację, skorzystałem :)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podnoszę stary temat, bo właśnie dostałem (nie wiem dlaczego) nowy katalog Panerai.

Chyba z kilogram papieru, ze skrzynki wystawał na pół klatki schodowej.

Estetyka Panerai nie bardzo mi odpowiada, ale wiem, że niektórzy lubią, no i sam katalog wart zainteresowania.

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym razem jest jeden katalog, czy dwa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden, ale duży - kwadrat o boku 27 cm i ponad 160 stron grubego, kredowego papieru.

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Podnoszę stary temat, bo właśnie dostałem (nie wiem dlaczego) nowy katalog Panerai.

Pewnie kiedyś zamawiałeś u nich katalog. Mnie taka postawa firmy bardzo odpowiada. A zegarki super. Mogliby w procesie produkcyjnym mieć więcej elementów manufaktury, ale to temat na zupełnie inną dyskusję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie kiedyś zamawiałeś u nich katalog. Mnie taka postawa firmy bardzo odpowiada. A zegarki super. Mogliby w procesie produkcyjnym mieć więcej elementów manufaktury, ale to temat na zupełnie inną dyskusję.

Fakt, że kiedyś prosiłem ich o katalog.

Ale było to dobrych 5-6 lat temu.

A co do "procesu produkcyjnego", to pobieżnie kartkując ten nowy katalog zauważyłem, że przy niektórych modelach mocno akcentują, że to oni robili całość.

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

a mi Vulcain wysłał rachunek za katalog :)

;) Chyba żart ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

A co do "procesu produkcyjnego", to pobieżnie kartkując ten nowy katalog zauważyłem, że przy niektórych modelach mocno akcentują, że to oni robili całość.

Wiele prac zlecają podwykonawcom. W procesie produkcyjnym wykorzystują maszyny tam, gdzie topowi producenci tacy jak Patek, Lange czy Audemars Piguet, piłują ręcznie. Nie wierzę w to, że firma Panerai wykonuje którykolwiek ze swoich zegarków od A do Z.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.