Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jarosław

jak to jest z katalogami i prospektami??

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wierzę w to, że firma Panerai wykonuje którykolwiek ze swoich zegarków od A do Z.

Piszą przy niektórych modelach:

"executed entirely by Panerai".

Jak to rozumieć?

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wczoraj dostałem katalog Panerai-zamawiałem rok temu, teraz mam dwa:) Fajna polityka firmy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy katalog Panerai przyszedł kilka dni temu.

Ostatnio odebrałem zamówiony katalog MUHLE GLASHUTTE z obrzydliwymi gratisami ;).

Na okładce widnieje dokładny adres z numerem telefonu wypisany długopisem do jakiegoś Uwe Sohm... :) do tego plamy po kawie. Widać, że był używany jako podkładka pod kubek, pozaginane strony.

Świetna promocja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaman, a Ty jeszcze pamiętasz o mnie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odświeżam temat...

polecam nowy katalog ZENITHA...świetnie wydana, gruba książka z mnóstwem informacji, zdjęć i opisów.

z nowych fajne również AP (chociaż podobne do poprzednich lat), LANGE, IWC (choć ten jest bardzo wtórny, mogli by coś zmienić) i BLANCPAINA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś przy Zenicie nie widzę tego ;)

Zamówiłem sobie z 8 katalogów dziś, jak będą dochodzić, to będę się chwalił ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy katalog JLC 2011/12 ma tylko dodrukowaną wkładke z nowymi modelami 2011.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzedni był prawie identyczny. Wersja jubeliszowa niczym się nie wyróżnia. Sinn zawsze miał świetne katalogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale robi niesamowite wrażenie. Nie wygląda to jak katalog na pewno. Jeszcze nigdy nie miałem w ręku niczego tak wydanego, służącemu jedynie marketingowi firmy.

A teraz miałem już coś lepszego: http://zgryzlipiorekizegarki.blogspot.com/2011/11/wydawnictwo-naprawde-ciekawe.html

A kolejny jeszcze lepszy :D

http://zgryzlipiorekizegarki.blogspot.com/2011/11/jaeger-lewypas.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzeję trochę temat. W ostatni czwartek wysłałem prośbę o katalogi do kilkunastu firm. Najszybciej zgłosiło się IWC z katalogiem 2011/12.

Jestem oczarowany - 267 stron w grubej oprawie z pięknymi ilustracjami, zdjęciami, rysunkami technicznymi i mnóstwem tekstu, ach :) Będzie co czytać i podziwiać :)

To mój pierwszy katalog w kolekcji (wcześniej po prostu nie wpadłem na pomysł, żeby zamówić) i z pewnością nie ostatni. Czekam spokojnie na pozostałe przesyłki, szczególnie będę wypatrywać Sinna i JLC, które są tak chwalone za jakość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Koledzy jak sobie poradzić z zamówieniem takich katalogów bez znajomości angielskiego. :) Czy zawsze te katalogi są bezpłatne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Koledzy jak sobie poradzić z zamówieniem takich katalogów bez znajomości angielskiego. :) Czy zawsze te katalogi są bezpłatne?

W wiekszosci przypadkow są za free , ale jak pisałem jedna firma wysłała mi rachunek :) przed wysylka ksiazki...którego oczywiście nie uregulowałem :)

Najszynciej dochodzi katalog Sinn, Muhle, IWC. Panerai tez sie nie ociąga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przyszła Omega...

in plus: fajnie wytłoczony napis "Omega" na okładce

in minus: tylko fotki zegarków i ambasadorów, niestety zero tekstu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis odebralem 3 katalogi:

IWC - rewelacja

Glashutte - katalog sredni, ale dolaczona plyta, a na niej film... zaje...ty :P

Omega - dla mnie bardzo slabo, niestety...

Z niecierpliwosia czekam na Sinna, cos go dlugo nie ma... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 2 katalogi omegi, oba w formie książki, oba za free. Jeden przyszedł z Warszawy, jeden ze Szwajcarii. Nie mam zamiaru ich sprzedawa, zwłaszcza tego starszego, bo pokazuje on modele Omegi z czasów kiedy mi się one podobały. Dziś już każdy jest trochę spartaczony (np. błyszcząca tarcza w 300M).

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dotarł do mnie katalog (a raczej książka) Sinn 2012/2013. W formie identyczny do lat poprzednich, czyli profesjonalnie i estetycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj trochę posiedziałem i wysłałem sporo formularzy z prośbą o katalogi ale nie na każdej stronie takowy jest dostępny albo ja nie znalazłem...

Zależy mi szczególnie jeszcze na katalogach: Patek Philippe, Audemars Piguet, Zenith, Baum & Mercier, Blancpain, Breitling, Frederique Constant,  Maurice Lacroix, Tag Heuer, Montblanc, Roamer, Certina, Doxa, Tissot.

I co w przypadku gdy takowego formularza o katalog nie ma na oficjalnej stronie, pisać prośbę w zwykłym formularzu kontaktowym? A może napisać maila do Aparta o katalogi tych marek których jest dystrybutorem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy mi szczególnie jeszcze na katalogach: Patek Philippe, Audemars Piguet, Zenith, Baum & Mercier, Blancpain, Breitling, Frederique Constant,  Maurice Lacroix, Tag Heuer, Montblanc, Roamer, Certina, Doxa, Tissot.

Jeśli nie kupowałeś wcześniej zegarka którejś z tych firm i nie mają Cię w bazie, to raczej nie nastawiałbym się, że dostaniesz te katalogi, zwłaszcza PP, AP itp. Szwajcarzy dość niechętnie wysyłają.

Za to zaskoczony byłem Niemcami - Nomos wysłał mi bardzo ładny katalog, podobnie Junghans. A z kolei A. Lange&Sohne... tego się nie da opisać, to trzeba zobaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie Junghans i Nomos to jedyne katalogi, które dotąd mam, dostałem przy kupnie zegarków tych firm a na katalog Lange&Sohne czekam. Na tym zbiorczym katalogu Apartu tez bardzo mi zależy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś się orientuje jak to jest z katalogami marek japońskich?

Da się w jakiś sposób zamówić katalogi Seiko, Orienta i Citizena (na katalogach tych marek zależy mi najbardziej)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw czy udało sie komuś (ostatnio) wyrwać katalog TH albo Zenitha, chciałem do nich napisać, ale był problem z wysłaniem maila z ich strony.

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenitha wysłałem jakoś we wtorek a w czwartek był już u mnie... ale ciężko to nazwać katalogiem...

Ładnie oprawiona bo w czymś rodzaju ozdobnej koperty ale bardziej broszurka... Najgorzej wydany "katalog" jaki do tej pory otrzymałem... Ogranicza się do malutkich zdjęć, nazwy modelu i referencji a co najgorsze to strasznie niewygodny - rozkłada się niczym mapa samochodowa...

Do TH też pisałem ale jak dotąd cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to sobie głowy nie zawracam, dzięki.

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.