Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jarosław

jak to jest z katalogami i prospektami??

Rekomendowane odpowiedzi

Podaję bezpośredni link do hamburskiego przedstawiciela Wempe, skąd można napisać maila o w/w katalogi - patrz poprzedni post (zamawiać wszystkie 5 tomów: The Art of Horological Complications - wersja ang. lub: Meisterwerke der Uhrmacherkunst - po niem.):

http://www.wempe.com/index2.php?produkt_se...mp;navi_yloc=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otho,

czy w Twoim rankingu katalogu Jaeger'a zabrakło celowo, czy to tylko niedopatrzenie :?:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oops! niedopatrzenie! Stawiam go na równi z A.Lange&Sy2nśhne 2005 - więc 4 miejsce... Poza tym nie mam np. katalogu GP, FM i kilku innych ważnych manufaktur, więc ich nie umieszczam... Może ktoś, kto je ma zrobi ranking :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

czy ktoś z Was ma katalog Rolexa? W necie nie ma możliwoci zamówienia, a pisac tradycyjnego listu mi się nie uśmiecha..., więc jeżeli ktoś z was przetarł szlak... :lol:

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A katalog Patka gdzie można zamówić?

Bo na oficjalnej stronie natknąłem się na pewien formularz, ale tam chyba trzeba było podać nr posiadanego zegarka tej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ma ktoś może katalog Fortisa :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A katalog Patka gdzie można zamówić?

Bo na oficjalnej stronie natknąłem się na pewien formularz, ale tam chyba trzeba było podać nr posiadanego zegarka tej firmy.

no właśnie mnie to tez interesuje , czy jest wogóle możliwość zamówienia takiego katalogu tak z hipka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patek, jak wiadomo, nie odpowiada na żadne maile. Ja swój katalog Patka otrzymałem z Wempe kilka m-cy temu. Można tam uderzyć. Adres u góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czwartek zamówiłem katalog ML ( Masterpiece i "zwykły" ) z oficjalnej strony. Patrzę dziś do skrzynki: :shock: To się nazywa szybkie działanie, pozdrowienia dla RCT :wink:

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Patek, jak wiadomo, nie odpowiada na żadne maile. Ja swój katalog Patka otrzymałem z Wempe kilka m-cy temu. Można tam uderzyć. Adres u góry.

no właśnie wczoraj uderzylismy :0 zobaczymy jaki będzie efekt :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W czwartek zamówiłem katalog ML ( Masterpiece i "zwykły" ) z oficjalnej strony. Patrzę dziś do skrzynki: :shock: To się nazywa szybkie działanie, pozdrowienia dla RCT :wink:

to dlatego że katalogi wysyła polskie przedstawicielstwo, niemniej oczywiście dobrze to świadczy o profesjonalnym podejściu do klienta, nie bez przyczyny ML ciągle zwiększa sprzedaż swoich produktów a w Niemczech podobno są już na pierwszym miejscu pod wzgledem sprzedaży (nie dawno był chyba jeszcze ROLEX :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory uważałem, iż to Wempe dzierży prymat na niwie darmowych katalogów... Właśnie otrzymałem jednak APiguet i szczęka mi opadła... Napisałem do nich kiedyś maila z pochwałami i... dziś efekt: 5 albumów (dosłownie): 1. "Collections 2005-2006", 2. "Royal Oak 2005", 3. "Musical Hours" (repetiery), 4. "As Time Goes By. The Art of Complex Watches"), 5. "The epic journey of a Manufacture de Haute Horlogerie"... Wszystkie format A-4, po kilkadziesiąt stron. Polecam wszystkim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otho,

posiadam dwie części katalogów AP, fakt są niezłe, ale tylko tyle.

Gdybym miał porównywać, do Jaeger'a się nie umywają, prawdopodobnie przegrywają również z Blancpain'em, GP, nie wspominając o Patku, czy mniejszym ale bardzo ładnie wydanym katalogu Brequet'a.

No chyba, że jest kilka wersji katalogów tej samej firmy, co wcale by mnie nie zdziwiło, tym bardziej po śledzeniu dyskusji w temacie :)

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy ocenie brałem pod uwagę wszystkie 5 z AP. Moim zdaniem rozpatrywane w grupie przebijają wszystkie inne. Patek jest świetny, ale tylko jeden... bo choć ilość nie przechodzi w jakość (jak chciał tego pewien fatalny brodacz z Trewiru), to AP w zestawie jest... cool :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a ja dostałem dziś (2 dni po zamówieniu) polecane przez Otha katalogi Wempe (Meisterwerke der Urmacherkunst) - w pudełku wielkości małej szafy - super !

:):):)

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widac na mojej poczcie katalogi Wempe cieszą się wzieciem, bo zamówiłem je już chyba na całą znaną rodzine i nic nie przyszło:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz (jeśli tego nie zrobiłeś) maila do hamburskiego przedstawiciela - bezpośredni adres u samej góry na poprzedniej, 6 stronie tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zajrzałem do skrzynki i zauważyłem tam dziwną srebrną kwadratową kopertę. Patrzę od kogo: Manufacture Bernard Richards i zachodzę w głowę co to jest, nie zamawiałem nic takiego. Dopiero po rozpakowaniu okazało się co to za ustrojstwo. Przypomniałem sobie, iż jakiś czas temu na forum WSZYSTKIE INNE otho założył temat o firmie B.R.M. i przy okazji wizyty na stronie wypełniłem tam jakiś formularz. Co prawda szkoda mego czasu bo widać firma młoda i nie mają katalogu z prawdziwego zdarzenia, jedynie jakieś ulotki na ładnym papierze przysłali i aktualny cennik.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś w skrzynce: DeWitt i - rewelacja - Antoine Preziuso "Precious Hours" - polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłbym zapomniał - jeden ze świetnych zresztą modeli Preziuso nosi nazwę "Che Guevara" z 'wytatuowanym' bardziej niż grawerowanym napisem "Hasta la Victoria Siempre" na spodzie. Cena - 50.000 franków szwajc. Swoją drogą ciekawe co na to Che? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Byłbym zapomniał - jeden ze świetnych zresztą modeli Preziuso nosi nazwę "Che Guevara" z 'wytatuowanym' bardziej niż grawerowanym napisem "Hasta la Victoria Siempre" na spodzie.

Tak to cudo wyglada:

Che.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widac na mojej poczcie katalogi Wempe cieszą się wzieciem, bo zamówiłem je już chyba na całą znaną rodzine i nic nie przyszło:/

u nas tez pusto choc zamówione na całą rodzine :D ale za to teraz będąc w Pradze z jeeves wycyganilismy w 2 salonach dwa katalogi Breitling i Audemars Piguet :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Byłbym zapomniał - jeden ze świetnych zresztą modeli Preziuso nosi nazwę "Che Guevara" z 'wytatuowanym' bardziej niż grawerowanym napisem "Hasta la Victoria Siempre" na spodzie. Cena - 50.000 franków szwajc. Swoją drogą ciekawe co na to Che? :wink:

Che się w grobie przewraca, a nocami wślizguje się pod kołderki nastolatek, które noszą jego zaberetowaną facjatę na koszulkach :D Swoją drogą ciekawe jaki procent ze sprzedaży zegarka idzie na wspieranie idei ogólnoświatowej rewolucji :?:

Revolucion compadre :twisted:

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą Che wygląda tu jak bohater musicalu "Cats" - te wskazówki, jak wąsy wychodzące z okolic nosa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.