Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

5 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Do sypialny powiadasz, po paru głębszych, taki rytuał? 🙃

g5DmOZ.gif

właśnie tak, nawet odpowiednia koszulka jest :D  😅

love :: t-shirt :: geek / funny pictures & best jokes: comics, images,  video, humor, gif animation - i lol'd

A tu, widzę, wesoło jak zawsze. 😂

Gratki spełnionego marzenia @SPS !

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Dzięki dzięki 😁💪🏻

801B833E-2349-4148-9689-F1D7BE1E3AD8.thumb.jpeg.1f53673f37ab558a551909ad3370095f.jpeg

Godzinę temu, SPS napisał(-a):

Dzięki dzięki 😁💪🏻

Ladny :).

Musisz uwazac bo widac numer seryjny, zazwyczaj sie go ukrywa (odpowiedni kat).

Spedzilem okolo 10 minut porownujac zdjecie z oryginalnym zegarkiem. Nie zauwazylem bledow.

BTW, co to u gory bezela (godz 12) przy cyfrze 2 na samej krawedzi bezela? Uderzyles w cos? Czy refleks swiatla czy juz taki przyszedl pre-owned?

One maja wypukle malowane liczby na bezelu? Jak na explorera, ktory ma znosic spelunkowe uderzenia w skale to chyba slaby wybor? Spora szansa na zeskrobanie tego?

Godzinę temu, SPS napisał(-a):

Nie o  fajne posty. :)  Chodziło o to żebyś czasem zerknął co noszą niektórzy ludzie nawet tu na forum, dla części osób ten Tudor jest poza zasięgiem. Później wejdą w temat tutaj albo w temat Tudora nawet przekierowania z googla i czytają takie żarty, jak myślisz jak się mogą poczuć albo co pomyśleć? :)  a tak powtarzasz takie mądrości przeczytane gdzieś w czeluściach netu. 

ps. to BMW ze zdjęcia to podstawowa wersja czy rozszerzona o kierunkowskazy? :D :D :D 

To jest trudny temat. Jednemu moze uswiadomic za wczasu (przed zakupem), ze takie opinie kraza w internecie/w swiecie, i czy mu to nie bedzie przeszkadzac. Jezeli ktos jest po zakupie, to dwie opcje, jak mu nie przeszkadza to ok, jak mu przeszkadza to pytanie dlaczego? Czy dokonal zakupu swiadomie i wiedzial czego chce, czy przypadkowo jak np. wszystkie jego zakupy i czesto potem taka osoba zaluje zakupu czy z tego powodu czy innego. Czy przejmuje sie w ogole opinia innych ludzi czy nie.

Ludzie sa tak rozni, ze jednemu taka opinia pomoze a drugiemu zaszkodzi. Mysle ze takich ludzi, ktorym opinia ze Tudor jest dla biedakow jakby zaszyje sie w glowie i zacznie bardzo przeszkadzac, jest ekstremalnie ekstremalnie malo. Szczerze tak mysle. Szkoda ze w ogole sa ale taki jest swiat, to jakby powiedziec ze BMW jest dla biedakow, bo dla burzojow jak tutaj na forum tylko Porsche/Lambo/Ferrari. Chwala sie tu ludzie takimi furami i super :) to forum chwalenie sie ma wpisane gleboko w serce. Czy mi by to przeszkadzalo? Nie.

PS

Pytalem o wersje rozszerzona BMW ale dealer mowil ze w odsprzedazy potem takie nie schodza, to wzialem bez jak wszyscy :).

@Augustynski proszę nie odchodź z wątku. Jesteś bohaterem którego potrzebujemy, a na którego nie zasługujemy. Polacy Cię nie zrozumieją, bo są tak biedni, że jak przechodzą obok stawu to kaczki im chleb rzucają. Tak powiedział sam Robert Lewandowski. Rób swoje i nie przejmuj się krytyką.

1dFQTya.png

@Augustynski
Domyślam się o co Ci chodzi,. 😁

Jednak są ludzie, dla których pewne zegarki / samochody - podstaw dowolne,  będą zawsze w sferze marzeń.

Dlatego uważałbym z takimi wygłupami „dla biedakuf”. 🙂
Jak ktoś ma dystans, będzie mieć totalnie w poważaniu co ktoś pomyśli co nosi. Tak jak właściciele BMW i żarty o migaczach. 😁

a co do mojego expIi. 
Na górze to refleks, aż wziąłem lupę jubilerską i to co widzę w powiększeniu x60 i opisując nieprecyzyjnie 🤣:,

- bezel od góry  jest szczotkowany jak promienie słoneczne „od środka na zewnątrz”,

- następnie bezel na zewnątrz zaraz przy krawędzi jest zrobiona faza pod kątem schodząca w dół, która szczotkowana jest „po okręgu” i

- następnie ta faza  schodzi na  zewnętrzną krawędź / bok bezela który jest polerowany i  może stąd ten refleks (przy odpowiednim kącie zdjęcia. gdzie szczotkowania po okręgu  schodzą na poler), dzisiaj odbieram mojego vintydża z renowacji to poproszę zegarmistrza żeby zobaczył o co chodzi 😁

W każdym razie na żywo tego nie ma / nie widać. 

- Carne cyfry i oznaczenia na bezelu,  są  wklęsłe i wyglądają jakby  miały fakturę / były częściowo chropowate a częściowo szczotkowane,  

Edited by SPS

7 godzin temu, nicon napisał(-a):

@Augustynski proszę nie odchodź z wątku. Jesteś bohaterem którego potrzebujemy, a na którego nie zasługujemy. Polacy Cię nie zrozumieją, bo są tak biedni, że jak przechodzą obok stawu to kaczki im chleb rzucają. Tak powiedział sam Robert Lewandowski. Rób swoje i nie przejmuj się krytyką.

Wieszcz Testoviron już kiedyś dobitnie  podkreślał naszą biedę 😕

Ale przecież to jest testo (albo jego inkarnacja), bo tak:

- jest w wątku Rolexa

- pisze o polakach biedakach

- kozak z matmy:

13 hours ago, Augustynski said:

Co do gramatyki to nie do mnie. Temat dla mnie slaby i jak chcesz policzyc calke to sie zglos ale z gramatyka to do miodka albo innego fascynata jak Ty ;).

Edited by logann
Pogłębiona analiza

W dniu 8.12.2022 o 10:39, mroova napisał(-a):

@facecik Mam teraz podwójną motywację, przede wszystkim przyspieszenia na basenie, a dopiero jako druga wpis na listę na "no date". GMT musi mi wystarczyć. 

Jak już będziesz miał wystarczające ciśnienie na tę drugą opcję, a możliwości będzie brakowało, to mam nówkę z tego roku, tylko z datą. Na razie jej status jest "w oczekiwaniu" i tak jeszcze pewnie będzie przez jakiś czas, bo nie mam kompletnie na niego pomysłu, a sprzedawać nie chcę.

1 godzinę temu, facecik napisał(-a):

Jak już będziesz miał wystarczające ciśnienie na tę drugą opcję, a możliwości będzie brakowało, to mam nówkę z tego roku, tylko z datą. Na razie jej status jest "w oczekiwaniu" i tak jeszcze pewnie będzie przez jakiś czas, bo nie mam kompletnie na niego pomysłu, a sprzedawać nie chcę.

Chcesz się wymienić na bez daty ;)?

6 minut temu, Szyszkops napisał(-a):

Chcesz się wymienić na bez daty ;)?

Hmm...😉 Coś sugerujesz? Jeśli chodzi o ten zegar, to jestem na maksa niezdecydowany.

1 minutę temu, facecik napisał(-a):

Hmm...😉 Coś sugerujesz? Jeśli chodzi o ten zegar, to jestem na maksa niezdecydowany.

Mam tak samo... a dodatkowo zawsze pod koniec roku dopada mnie generalne zniechęcenie, ale nic nie sugeruję, tylko tak luźno gadam ;)

14 minut temu, Szyszkops napisał(-a):

Mam tak samo... a dodatkowo zawsze pod koniec roku dopada mnie generalne zniechęcenie, ale nic nie sugeruję, tylko tak luźno gadam ;)

Ale trochę brakuje Ci daty?😉

6 godzin temu, SPS napisał(-a):

Domyślam się o co Ci chodzi,. 😁

Nie sugeruje ze to podrobka, bylem ciekawy czy cos zauwaze po prostu. Kolezenska przysluga na wszelki wypadek :). Podrobki potrafia byc tak dobre, ze sa w stanie oszukac najwiekszego experta. Bez otwierania, zeby sprawdzic mechanizm sie nie obejdzie przez sam fakt istnienia frankensteinow (wszystko oryginalne oprocz mechanizmu np.). Zegarek sprzedany w pelnej cenie + osobno sprzedaje oryginalny mechanizm za polowe ceny zegarka extra a wsadzam taki z aliexpress za kilkaset $.

24 minuty temu, Szyszkops napisał(-a):

Nie dziwie sie, czas zajac sie swietami/rodzina a nie zegarkami. Zegarki sa spoko ale sa jakies granice. Mysle ze tak raz w roku spotkanie tutaj na premiery mialoby sens pokomentowac nowosci.

2 godziny temu, Augustynski napisał(-a):

Nie sugeruje ze to podrobka, bylem ciekawy czy cos zauwaze po prostu. Kolezenska przysluga na wszelki wypadek :). Podrobki potrafia byc tak dobre, ze sa w stanie oszukac najwiekszego experta. Bez otwierania, zeby sprawdzic mechanizm sie nie obejdzie przez sam fakt istnienia frankensteinow (wszystko oryginalne oprocz mechanizmu np.). Zegarek sprzedany w pelnej cenie + osobno sprzedaje oryginalny mechanizm za polowe ceny zegarka extra a wsadzam taki z aliexpress za kilkaset $.

tak słyszałem o frankensteinach…

Nie podejrzewam jednak Chroneo i Karola o wyjmowanie mechanizmów i wstawianie „duszy” z Chin 😉

Na tym forum niejedna osoba robiła z nim transakcje i zna go osobiście. 

Swoją drogą zapisałeś się na coś czy się rozglądasz? 😁

12 minut temu, SPS napisał(-a):

Swoją drogą zapisałeś się na coś czy się rozglądasz? 😁

Niestety lub stety na nic. Moglbym w teorii na datejusta z plaskim bezelem lub

DEI-rolex-gmt-master-ii-everose-gold-bla

ale to to kosztuje w kruku 200 k. Ja che zegarek na codzien a nie miekkie zloto nosic i jeszcze tyle placic za cos czego nie chce.

Nic na sile, albo mi sie uda zapisac na to co chce w przyszlym roku albo olewam temat w pewnym sensie bo zapisy sa tylko raz-dwa razy do roku na chwile i tyle. Wiec jak sie nie uda to nic nie poradze.

Sprobuje na patka i na rolexa sie zapisac, takiego jakiego chce. Tak mysle czy jest jakas alternatywa jeszcze, moze juz bedzie ten oficjalny rynek uzywanych z certyfikatem to sie rozwazy wtedy.

Moze warto temat olac na kilka lat az sie sytuacja unormuje i rabaty wroca? (w sensie duzo wiekszej dostepnosci ogolnie, wieksza produkcja i mniejszcze zainteresowanie jednoczesnie).

Edited by Augustynski

ale to to kosztuje w kruku 200 k. Ja che zegarek na codzien a nie miekkie zloto nosic i jeszcze tyle placic za cos czego nie chce.
Nic na sile, albo mi sie uda zapisac na to co chce w przyszlym roku albo olewam temat w pewnym sensie bo zapisy sa tylko raz-dwa razy do roku na chwile i tyle. Wiec jak sie nie uda to nic nie poradze.

A jaki ekstra DJ w fullsecie wisi na bazarze to Kolega widział? Brać brać!

43 minuty temu, Augustynski napisał(-a):

DEI-rolex-gmt-master-ii-everose-gold-bla

Sprobuje na patka i na rolexa sie zapisac, takiego jakiego chce. Tak mysle czy jest jakas alternatywa jeszcze, moze juz bedzie ten oficjalny rynek uzywanych z certyfikatem to sie rozwazy wtedy.

Moze warto temat olac na kilka lat az sie sytuacja unormuje i rabaty wroca? (w sensie duzo wiekszej dostepnosci ogolnie, wieksza produkcja i mniejszcze zainteresowanie jednoczesnie).

na naszym bazarku są stalowe full sety, 
ale już widzę koledzy zdążyli napisać 😁

3 godziny temu, Szyszkops napisał(-a):

A jaki ekstra DJ w fullsecie wisi na bazarze to Kolega widział? Brać brać!

2 godziny temu, SPS napisał(-a):

na naszym bazarku są stalowe full sety, 
ale już widzę koledzy zdążyli napisać 😁

Panowie panowie, ja nie jestem w ciemie bity :P, to jest jakas farsa.

(tu byl link do aukcji na bazarku model Kermit)

Ten model chodzi srednio po $17255 = 76 417 zl ( po dzisiejszym kursie NBP 4.43 )

Facet sprzedaje to za 87 200 zl :D :D :D, no komedia, po co netflixa ogladac, mozna wejsc na 'bazarek' i sie posmiac za free.

(tu byl link do aukcji na bazarku datejust karbowany niebieska tarcza 126300)

Kolejny model, biore je pierwsze z brzegu z gory watku bez wybierania jakis skrajnych przypadkow

Srednia cena $10319 = 45713 zl a tutaj 'kilka gniotek na bezelu' uszkodzony za tylko 58 700 zl :D :D :D

PS Ten model w ogole nie schodzi, zero sprzedazy na rynku miedzynarodowym od miesiaca na 27 roznych 'aukcji' zero sprzedazy.

Bazarek = frajerek

Wole poczekac lub nic nie kupic (oferty wybrane przypadkowo z gory listy)

Edited by Augustynski

19 minut temu, Augustynski napisał(-a):

Ten model chodzi srednio po $17255 = 76 417 zl ( po dzisiejszym kursie NBP 4.43 )

Facet sprzedaje to za 87 200 zl :D :D :D, no komedia, po co netflixa ogladac, mozna wejsc na 'bazarek' i sie posmiac za free.

Kolejny model, biore je pierwsze z brzegu z gory watku bez wybierania jakis skrajnych przypadkow

Srednia cena $10319 = 45713 zl a tutaj 'kilka gniotek na bezelu' uszkodzony za tylko 58 700 zl :D :D :D

PS Ten model w ogole nie schodzi, zero sprzedazy na rynku miedzynarodowym od miesiaca na 27 roznych 'aukcji' zero sprzedazy.

Bazarek = frajerek

1. Dobrym zwyczajem jest nie krytykowanie cen ofert z bazarku.
2. Jak jesteś poważnie zainteresowany, to zawsze można zagadać i ponegocjować.

A takie gadanie to prowokowanie gównoburzy.

6 minut temu, Michal93 napisał(-a):

DJ 126334 nie schodzi? Chłopie… xd

Nie schodzi z ręki ;)

40 minut temu, Augustynski napisał(-a):

Bazarek = frajerek

No trochę jakby jesteś bity w ciemię wygrzebując starą jak na realia rynku ofertę. Ten model nie chodzi średnio po 76k jak napisałeś tylko z 2022 startuje od 80k na Chrono24 w EU. Przeanalizuj sobie na spokojnie dokładnie filtry 🙂 Oczywiście zawsze wtedy pojawia się u "kupujących teoretycznie" śpiewka, że dziadek mieszka w Teksasie a babcia w Tokio, ale jakoś zakupami tamże te śpiewki nigdy się nie kończą. 😜

https://www.chrono24.pl/search/index.htm?availability=Immediately&countryIds=AT&countryIds=BE&countryIds=BG&countryIds=CY&countryIds=CZ&countryIds=DE&countryIds=DK&countryIds=EE&countryIds=ES&countryIds=FI&countryIds=FR&countryIds=GP&countryIds=GR&countryIds=HR&countryIds=HU&countryIds=IE&countryIds=IT&countryIds=LT&countryIds=LU&countryIds=LV&countryIds=MQ&countryIds=MT&countryIds=NL&countryIds=PL&countryIds=PT&countryIds=RE&countryIds=RO&countryIds=SE&countryIds=SI&countryIds=SK&currencyId=PLN&dosearch=true&maxAgeInDays=0&pageSize=60&query=Rolex 126610LV&redirectToSearchIndex=true&resultview=block&searchexplain=1&sortorder=1&specials=102&usedOrNew=new&year=2022

BTW z tego co widzę to ten egzemplarz jest aktualnie za 80k z wysyłką. Co czyni go najtańszym Starbucksem na chrono24 w EU.

https://www.chrono24.pl/rolex/rolex-submariner-date-starbucks--id25818778.htm

Edited by memento mori