Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

26 minut temu, tbn napisał(-a):

Mój 39 to tylko do dresu. ;)

IMG_3124.jpeg

Best ROLLO ever 😋

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Swoją drogą miałem dać znać czy mój DJ spieszy dalej. Otóż spieszy. Przed nowym rokiem jadę do serwisu na regulację.

Ile śpieszy ? Czy w jakiejś szczególnej pozycji odkładasz czy jest na rotomacie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

57 minut temu, pisar napisał(-a):

Best ROLLO ever 😋

Dla mnie zdecydowanie w gronie najlepszych współczesnych Roleksow, obok pięciocyfrowych subow, pepsi i op 39. Czyli najlepsze Rolki to już były. ;) 

3 godziny temu, tbn napisał(-a):

Mój 39 to tylko do dresu. ;)

IMG_3124.jpeg

Poczułem się zainspirowany. Zegarkiem i dresem.

52575727493_3124d5514b_o.jpg

Pozdrawiam, Mirek

5 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):

Poczułem się zainspirowany. Zegarkiem i dresem.

52575727493_3124d5514b_o.jpg

Czy Twój Ex ma jakiekolwiek ślady użytkowania czy po prostu umiejętnie robisz zdjęcia i ich nie widać? 

😵

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

29 minut temu, pisar napisał(-a):

Czy Twój Ex ma jakiekolwiek ślady użytkowania czy po prostu umiejętnie robisz zdjęcia i ich nie widać? 

😵

No przecież normalnie go używam, więc często się trafiają takie brzydkie odciski palców.

Dlatego do zdjęć przecieram zegarek :lol:

Edited by Mirosuaw

Pozdrawiam, Mirek

2 godziny temu, Mirosuaw napisał(-a):

No przecież normalnie go używam, więc często się trafiają takie brzydkie odciski palców.

Dlatego do zdjęć przecieram zegarek :lol:

:) 

A tak serio to wygląda na zdjęciach jak byś na nim nawet mikrorysek nie miał. Szok i niedowierzanie 😵

Nie umiałbym go nosić na lewej ręce, albo prawa, albo wcale. Ta koronka z lewej raziłaby mnie po oczach

8 minut temu, Musa19 napisał(-a):

Bardzo fajny, ale jednak wolę niebieskiego🙂

Niebieska tarcza to taki creme de la creme w tarczach Datejust, i chyba żadna inna nie może się z nią równać. Pasuje praktycznie do każdej kreacji i każdego stylu. Mint to taki powiew świeżości w portfolio DJ, coś, czego słowami nie można opisać. Ta tarcza codziennie pokazuje inne oblicze. :rolleyes:   

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.

9 godzin temu, KOPA76 napisał(-a):

Dziwny , w pierwszej chwili założyłem go do góry nogami.

Dla mnie fajny. Graty?

Zielony i wszystkie jego wariacje są ostatnio na topie.

fe2970ea13b1772fbbc651075a29a887.jpg&key=fb1ea977a8b7e8f88e63e2d1796107a337259e7170f2bb3b2a8671c95ea971cd

Jakby nie patrzeć, to jest DJ, jubilee, karbowany bezel, każda tarcza się wybroni

W dniu 20.12.2022 o 11:42, a_team napisał(-a):

Ile śpieszy ? Czy w jakiejś szczególnej pozycji odkładasz czy jest na rotomacie ?

Około 5 sekund na dobę. W rotomacie to tak normalnie wkładam, koperta prostopadle do ziemi.

2 godziny temu, a_team napisał(-a):

Jakby nie patrzeć, to jest DJ, jubilee, karbowany bezel, każda tarcza się wybroni emoji6.png

Co osoba to inna opinia generalnie. Osobiście uwielbiam slate/rhodium, ale zielony faktycznie robi wrażenie. Tylko wydaje mi się, że jest mniej uniwersalny.

3 minuty temu, mickey#1 napisał(-a):

Co osoba to inna opinia generalnie. Osobiście uwielbiam slate/rhodium, ale zielony faktycznie robi wrażenie. Tylko wydaje mi się, że jest mniej uniwersalny.

Blue,  Mint Green i Slate to pierwsza trójka, a kolejność zupełnie przypadkowa. ;)

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.

4 godziny temu, Bartek79 napisał(-a):

Po 2 tygodniach mózg się przyzwyczai do takiej konfiguracji i będzie ok

Dokładnie. Mam dwa zegarki z koronką po lewej i powiedziałbym nawet, że na dłuższą metę to jest lepsze rozwiązanie niż klasyczne.

57 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Blue,  Mint Green i Slate to pierwsza trójka, a kolejność zupełnie przypadkowa. ;)

i mamy zgodę ;)

1 godzinę temu, Valygaar napisał(-a):

Dokładnie. Mam dwa zegarki z koronką po lewej i powiedziałbym nawet, że na dłuższą metę to jest lepsze rozwiązanie niż klasyczne.

To prawda. Można nosić zegar na prawej/lewej dłoni a dodatkowo, nosząc na lewej, dzięki koronce, zegar wydaje się być lepiej wyważonym i nie "zjeżdża" w dół nadgarstka. No ale wiadomo - przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka i tu jest największy problem.

Koronka po lewej stronie jest dość wygodna - nie wbije się w dłoń, jak nagle podeprzesz się na tej dłoni np. przy upadku. Przewinął się swego czasu jakiś zegarek z koronką po tej stronie i dobrze wspominam.
Mi osobiście kłuje w oczy data na 9-tej - jednak lepiej wyglądałoby standardowo na 3-ciej.