Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

Aż się prosi, żebyś nagrał jakieś filmy porównawcze na swoim nadgarstku z bliższej i dalszej odległości. Takie same konfiguracje wyeliminują wpływ koloru, bezela, bransolety na przekłamania w odbiorze rozmiaru. 🙂 

1 godzinę temu, a_team napisał(-a):

Zieleń ostatnio coraz bardziej popularna emoji39.png

A jeszcze taka 😊 Swietny jest ten odcien mint - ma wiele twarzy - od chlodnej i jasnej po gleboką i ciemna - super im to wyszlo - bedzie sie ta zielen jeszcze dlugo wyrozniac od konkurencji 😎

A jeszcze taka Swietny jest ten odcien mint - ma wiele twarzy - od chlodnej i jasnej po gleboką i ciemna - super im to wyszlo - bedzie sie ta zielen jeszcze dlugo wyrozniac od konkurencji

Już widziałem, że Omega AT też jest w zieleni

10 godzin temu, a_team napisał(-a):

Już widziałem, że Omega AT też jest w zieleni emoji14.png

Zielony zielonemu nierowny 😉

Zielony zielonemu nierowny

To fakt. Jakbym miał wybierać, to wybór dla mnie oczywisty

Oglądałem DJ z zielono-miętową tarczą w salonie i kolor ten nie do końca przypadł mi do gustu. Wydawał mi się taki jakby "wyblakły". Domyślam się, że w innym oświetleniu może wyglądać zupełnie inaczej i zapewne lepiej. Poza tym to kwestia gustu.

Mnie z Rolexem zawsze się będzie najbardziej kojarzył ich "firmowy" zielony.

rolex-green-color.png

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

5 minut temu, mylof napisał(-a):

Oglądałem DJ z zielono-miętową tarczą w salonie i kolor ten nie do końca przypadł mi do gustu. Wydawał mi się taki jakby "wyblakły". Domyślam się, że w innym oświetleniu może wyglądać zupełnie inaczej i zapewne lepiej. Poza tym to kwestia gustu.

rolex-green-color.png

Mint green mieni się wieloma odcieniami zielonego, nie ma w nim nudy 😀

5 minut temu, sanik napisał(-a):

Mint green mieni się wieloma odcieniami zielonego, nie ma w nim nudy 😀

No właśnie, musiałbym się przyjrzeć dłużej i w różnych warunkach oświetleniowych.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Godzinę temu, mylof napisał(-a):

rolex-green-color.png

Mint ma niesamowitą tarczę jak dla mnie. W zależności od światła zmienia swe oblicze ale jest to piękny kolor :)

359259790_2437018083143088_6923591833383128845_n.jpg

359615235_2428380393985555_6768974265177257027_n.jpg

Hej, gdyby ktoś był zainteresowany Explorerem 214270, full set, wrzesień 2020, super stan, to piszcie PW.

Pozdrawiam, Mirek

W dniu 14.08.2023 o 20:47, artme napisał(-a):

Swietna jest nasza pasja. Daje nam duzo radosci, ale najgorszy jest moment, kiedy dobija sie do sufitu i posiada sie praktycznie idealna kolekcje. Dla mnie Pepsi i biala Daytona po calej Rolexowej podrozy okazaly sie idealna para i glownym trzonem - reszta to juz tylko zabawa i urozmaicenie... Dlatego troche czasem smutno, kiedy okazuje sie, ze nie ma juz tego kroliczka, ktory dawal tyle radosci. I tutaj okazalo sie, ze ta pasja, to nie tylko kupowanie czegos dla siebie i kiedy zona nie przestawala mowic jak to moj mint jej sie podoba i marzylaby o takiej zmianie, to... postanowilem swoja radoscia podzielic sie z moja polowka i na 50-te urodziny wykombinowac cos dla swojej milosci 🥰 Powem tak - moja radosc z przekazania szczescia malzonce jest taka sama, jakbym odbieral ponownie biala Daytone 😊 Ciesze sie jej szczesciem i kazdemu z Was zycze rownie udanych prezentow dla swoich najblizszym 😊

ps

dziekuje Kolegom, ktorzy pomogli mi zrealizowac ten plan 🤗

A oto ten wybraniec 😎

68FE2FF8-6247-4D87-A7A3-AD264A974F3C.jpeg

Pandy coś dawno nie było, czyżby już inną kolekcję dopełniała?

Nie widziałem tu jeszcze ani jednego zdjęcia minta na którym kolor wyglądałby soczyście, tak jak czasem w Hulku albo w bright blue - zawsze mniej lub bardziej blady.

Edited by Bugs

Nie widziałem tu jeszcze ani jednego zdjęcia minta na którym kolor wyglądałby soczyście, tak jak czasem w Hulku albo w bright blue - zawsze mniej lub bardziej blady.
Proszę bardzo.

5aaaa20285e2e03add3633e687f7d03b.jpg

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.

7 minut temu, Bugs napisał(-a):

Panda jest piekna, ale malo czytelna i nie jest to zegarek do codziennego uzytkowania chocby ze wzgledu na brak daty - pisze o sobie. Poza tym jak zarzucalem Was zdjeciami, to nie wszystkim sie to podobalo, wiec przestalem meczyc 😊

Co do koloru minta, to nigdy nie wyjdzie jak hulk, bo to totalnie inny odcien, jednak zarowno tak jak potrafi byc jasny, to rowniez z ciemnym odcieniem sobie radzi bardzo dobrze 😊

2DCEC7A9-78D5-44F2-A054-9F07C427B2A8.jpeg

11 minut temu, Krystian napisał(-a):

Miłego ;)
IMG-6392.jpg

Jednak No-Date to jest klaaaaaasaaaa 🤴

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Kto nie odbiera suba? Leży i sie kurzy w bałtyckiej

Cena tez ludzka

IMG_2006.jpeg

13 godzin temu, facecik napisał(-a):

Ja tam wolę z datą. Użyteczniejszy i ciekawszy. Choć kosztem symetrii.

A ja... nie wiem. Wiele razy miałem obok  siebie 16610/14060, 116610/114060 i 126610/124060 i nadal trudno by mi było wybrać ten lepszy.

Edited by memento mori

Chyba obie wersje są jednakowo dobre. Pozostaje wybór między funkcjonalnością a wyglądem. Kiedyś wkurzał mnie cyklop bo jest jak krosta na szkle, nawet pytałem tutaj jak się go pozbyć. Teraz, po po paru latach nie wyobrażam sobie suba bez niego.