Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

19 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Mariusz, a nosisz koszulę z krótkim? W mojej estetyce powinni tego zakazać ustawowo😉  jak jest ciepło, noszę długie lniane i w ostateczności podwijam rękawki. Koszulom z krótkim rękawem mówię stanowcze nie

ps: nie dotyczy to luźnych koszul w stylu hawajskim na wakacjach. To jedyny wyjątek😎

Obojętnie jak jest gorąco, do pracy zawsze ubieram koszulę z długim rękawem, ewentualnie podwijam mankiety. Wyjątki mamy w piątki - dzień sportu na luzaku. Dzisiaj miałem trasę do Wawy i wizytę w ASO Audi - ubrałem bardziej elegancki T-shirt. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

28 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Mariusz, a nosisz koszulę z krótkim? W mojej estetyce powinni tego zakazać ustawowo😉  jak jest ciepło, noszę długie lniane i w ostateczności podwijam rękawki. Koszulom z krótkim rękawem mówię stanowcze nie

Ja wiem, że co wolno wojewodzie, ale...

image.thumb.png.10be132612d701ed1307fdf72944d323.png

Godzinę temu, a_team napisał(-a):

Ciężko złapać ten róż tarczy Sundust 😉

IMG_9776.jpeg

Spoko Rollo - robisz sie bonzo Rolkowym😅😀

Mam do kupienia w świetnej cenie (38k) praktycznie nowego dj 36 mint green na jubilee, tyle że z karbowanym bezelem, a jako że elegant ze mnie żaden to i mam obawy czy ta wersja pasuje do 'każualowego' stroju typu krótkie spodenki i tshirt, bo tak się nosze przez 364dni w roku

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Mam do kupienia w świetnej cenie (38k) praktycznie nowego dj 36 mint green na jubilee, tyle że z karbowanym bezelem, a jako że elegant ze mnie żaden to i mam obawy czy ta wersja pasuje do 'każualowego' stroju typu krótkie spodenki i tshirt, bo tak się nosze przez 364dni w roku

Pasuje

7 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Mam do kupienia w świetnej cenie (38k) praktycznie nowego dj 36 mint green na jubilee, tyle że z karbowanym bezelem, a jako że elegant ze mnie żaden to i mam obawy czy ta wersja pasuje do 'każualowego' stroju typu krótkie spodenki i tshirt, bo tak się nosze przez 364dni w roku emoji848.png

Jeżeli nie przeszkadza Ci zielona tarcza to pasuje. Tylko zapewne kolor tarczy nie będzie do wszystkiego pasował. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Jeżeli nie przeszkadza Ci zielona tarcza to pasuje. Tylko zapewne kolor tarczy nie będzie do wszystkiego pasował. 

Ten zegarek jest świetny. Myślę, że nie ma potrzeby dobierania koloru tarczy pod kolor ubrania

6 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Tylko zapewne kolor tarczy nie będzie do wszystkiego pasował. 

Też miałem takie przemyślenia ale po zobaczeniu na żywo mam wrażenie zielony DJ ma taki odcień (na co dzień lekko wyblakły, sprany a odżywający w słońcu) że dosyć dobrze się komponuje z innymi kolorami. To nie jest dominująca zieleń jak w OP. 

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Który z poniższych modeli jest ciekawszy? Daytona na bransolecie oyster wydaje się bardziej uniwersalna, powinna pasować do garnituru i stroju casualowego. Daytona na oysterflex jest jednak rzadziej spotykana ale obawiam się że oysterflex jest mniej wygodna i mniej uniwersalna jeśli chodzi o dobór ubioru

IMG_3410.jpeg

IMG_3411.jpeg

Jak dla mnie ciekawsza jest ta pierwsza, ale tak w ogóle obie nieciekawe, a przynajmniej dużo mniej ciekawe niż biała lub czarna w zwykłej stali.

Pozdrawiam, Mirek

Po kilku latach abstynencji wracam do klubu R
Telefon od ptaszyska był miłą niespodzianką, zegarek był do odbioru duuużo szybciej niż deklarowano przy zapisie. 

IMG_6672.thumb.jpeg.b662f235238b32b01e476f5d190421f6.jpeg
Bardzo fajny zakup. Po odświeżeniu, ten model tylko zyskał. Zawsze mi się podobał! Gratulacje i sorry za odciski palców bo zanim po niego podjechałeś to wrzuciłem go na swój nadgarstek
62871e94b0ddf2603574adef6a6f14ec.jpg

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Który z poniższych modeli jest ciekawszy? Daytona na bransolecie oyster wydaje się bardziej uniwersalna, powinna pasować do garnituru i stroju casualowego. Daytona na oysterflex jest jednak rzadziej spotykana ale obawiam się że oysterflex jest mniej wygodna i mniej uniwersalna jeśli chodzi o dobór ubioru
IMG_3410.jpeg.cb99b308bec9119e19b04acc7784edfc.jpeg
IMG_3411.jpeg.877c0670d7541b5758a8585d9150177c.jpeg

Brałbym na bransolecie

Bardzo fajny zakup. Po odświeżeniu, ten model tylko zyskał. Zawsze mi się podobał! Gratulacje i sorry za odciski palców bo zanim po niego podjechałeś to wrzuciłem go na swój nadgarstek
62871e94b0ddf2603574adef6a6f14ec.jpg&key=3991025ed6724701c435c6cc8bf6547c2c21a8dbae6c6401e73abb159d7f9bee

Coz za brak profesjonalizmu w Kruku! Rolex mierzony na gablocie Tudora. Potwarz.

bibbi

5 godzin temu, lort napisał(-a):

Bardzo fajny zakup. Po odświeżeniu, ten model tylko zyskał. Zawsze mi się podobał! Gratulacje i sorry za odciski palców bo zanim po niego podjechałeś to wrzuciłem go na swój nadgarstek emoji1.png
62871e94b0ddf2603574adef6a6f14ec.jpg

Dla mnie żaden problem 🙂 Cieszę się, że mogłeś go przymierzyć i obejrzeć na żywo. 

Rolex opuszcza F1 i sponsoring przejmuje LVMH, zapewne pojawia sie reklamy Tag H. 

Ciekawe dlaczego taki ruch. Są jakieś spekulacje ze $, bo oplata na rzecz F1 zwiększyła się trzykrotnie.

Dla mnie to był sport z najbardziej widocznym logiem korony, dosłownie wszedzie wylewały sie napisy Rolex a np w tenisie jest to dużo bardziej subtelne

Coz za brak profesjonalizmu w Kruku! Rolex mierzony na gablocie Tudora. Potwarz.

bibbi

Na szczęście w Silesii w Katowicach mamy salon z prawdziwego zdarzenia i można spokojnie usiąść i porozmawiać a nie przy gablocie
Rolex opuszcza F1 i sponsoring przejmuje LVMH, zapewne pojawia sie reklamy Tag H. 
Ciekawe dlaczego taki ruch. Są jakieś spekulacje ze $, bo oplata na rzecz F1 zwiększyła się trzykrotnie.
Dla mnie to był sport z najbardziej widocznym logiem korony, dosłownie wszedzie wylewały sie napisy Rolex a np w tenisie jest to dużo bardziej subtelne

No nie wiem, jak oglądałem mecz Igi Świątek, to stał wielki Rolex i co chwilę zagadywałem do żony, żeby jej pokazać

2 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

co chwilę zagadywałem do żony, żeby jej pokazać emoji1787.png

no właśnie musiałeś pokazywać w F1 nie było by potrzeby 😂

image.thumb.png.1bf526e7ec081ba864b99ca7283120a9.png

W dniu 15.07.2024 o 13:33, KrysH napisał(-a):

Zależy w którym zegarku, starsze modele nie maja tej opcji ale w nowszych jest glidelock - yacht 126655 był pierwszym oysterflex'em  z glidelockiem.

Ja mam właśnie tę referencję w domu i o niej piszę😁 

10 godzin temu, Jan napisał(-a):

Czytałem że powrót TAGa to ambicja jego byłego CEO a obecnego CEO całego działu zegarków LVMH Frederica Arnaulta ( nazwisko nieprzypadkowe ). 

Ma 28 lat, zanim w 2020 został CEO TAGa był paramedykiem na studiach i odbył dwa staże. Znaczy, może mieć wizje niezmącone korpoukładami.

Poniekąd to dobry ruch bo F1 zyskała znacznie na popularności dzięki serialowi Netflixa a TAG sponsoruje obecnie dominujący zespół i mistrza świata.

W dniu 15.07.2024 o 18:58, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jestem zakochany w marce po uszy. Łatwo nie będzie z tego wybrnąć emoji16.png

Niiby milosc nie wybiera, ale jak mozna zakochac sie w najmniej ekscytujacej marce swiata? 🤔

Posted (edited)

Ciekawe czy takie sponsorowanie F1 się opłaca. Firma w której pracuje moja żona sponsoruje jeden z teamów F1 (kaprys jednego z prezesów) i to są tak nieprawdopodobne pieniądze, że aż ciężko uwierzyć. A mówimy o byciu jednym ze sponsorów, w skali o wiele mniejszej niż to co robi teraz Rolex czy będzie (prawdopodobnie) TAG Heuer.

Edited by beniowski

gdzieś w Internecie padły kwoty 50 mln (podobno tyle płacili) a nowy sponsor ma dać 150. Oczywiście to może być BS jak wiele szumu w sieci.