Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

Tak to prawda, jednak pretensje mam wyłącznie do siebie. Za mało rozpoznałem temat, a 36 mm kojarzyło mi się bardziej z reliktem przeszłości, zegarkami vintage. Najwięcej też takich spotkamy na rynku wtórnym. Cóż, mój błąd. Przestroga dla tych co zamówili, a nie odebrali.

Edited by armageddon10

Tak to prawda, jednak pretensje mam wyłącznie do siebie. Za mało rozpoznałem temat, a 36 mm kojarzyło mi się bardziej z reliktem przeszłości, zegarkami vintage. Najwięcej też takich spotkamy na rynku wtórnym. Cóż, mój błąd. Przestroga dla tych co zamówili, a nie odebrali.

Przee odebraniem przymierzałeś, ponosiłeś ? Nie musisz od razu odbierać. Możesz się umówić ze sprzedawcą w butiku, że przemyślisz i wrócisz. Możesz nawet przyjść ponownie i ubrać, ponosić. Czy na przymiarce nie wydawał się za duży ?

5 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Przee odebraniem przymierzałeś, ponosiłeś ? Nie musisz od razu odbierać. Możesz się umówić ze sprzedawcą w butiku, że przemyślisz i wrócisz. Możesz nawet przyjść ponownie i ubrać, ponosić. Czy na przymiarce nie wydawał się za duży ? emoji846.png

Byłem w salonie kilkukrotnie, jeszcze przed informacją, że zegarek zostanie ostatecznie przepisany na mnie. Początkowo ten model był dla innego klienta, który go finalnie nie odebrał. Nosiłem się również z zamiarem zmiany zamówienia, ponieważ nie byłem przekonany do rozmiaru. Tyczyło się to obu, 36mm dziwnie mały w odbiorze. 41 mm trochę duży. Ostatecznie dostałem telefon z Kruka, że mogę odebrać 126300 więc uznałem, że pierwszy wybór będzie tym właściwym i zegarek należy kupić. Pamietajmy, że przymiarka zawsze odbywa się na nieskróconej bransolecie co musiało zaburzyć wrażenie. Tak czy inaczej zegarek wygodny nie jest, nie dla mnie. Jednak są szczęśliwi użytkownicy tego modelu, więc dla kogoś Rolex to produkuje.

Witam wszystkich,

Jeden z pierwszych moich postów na tym forum.....i musze przyznać ze bardzo fajnie się czyta wasze posty i podziwiać kolekcje.

Dla zainteresowanych  poniżej link do interesującego kanału YT dotyczącego 'grey market' oraz porównania, recenzje i inne ciekawostki marki z UK.

The Honest Watch Dealer - YouTube

Pozdrawiam,

GregZukej

Edited by GregZukej

51 minut temu, mylof napisał(-a):

Nie ma się co bać Rolexów w rozmiarze 36mm. Noszą się świetnie. Wyglądają klasycznie i są bardzo wygodne. 

image_50399489 (1).JPG

To prawda, leży świetnie.

Nie ma się co bać Rolexów w rozmiarze 36mm. Noszą się świetnie. Wyglądają klasycznie i są bardzo wygodne. 

2002134188_image_50399489(1).thumb.JPG.1f78b2f3deca21f505e89ef264862c93.JPG

Potwierdzam! mylof miniaturowy nie jest, a moj Celebration 36mm lezal na nim jak ulał!

bibbi

21 minut temu, bibbi napisał(-a):

Potwierdzam! mylof miniaturowy nie jest, a moj Celebration 36mm lezal na nim jak ulał! emoji108.png

bibbi

Świetnie leżał i bardzo mi się podobał !

image_50389761.JPG

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Guest codybronco

Panowie, chętnie przyjmę, odkupię katalogi Rolka. Może komuś się walają? Pomyślałem, że zapytam w tym wątku. Lubię dotknąć papier do kawki.

36 mm to seksi rozmiar, uwielbiam. Sztuki wyżej leżą świetnie!

Pozdrowienia.

Edited by codybronco

Ja czekam na czarnego dj 36 ale ten op tak mi wierci w głowie że sam nie wiem co robić 80c64b75dec7eeff8c315e4250bca7c3.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Był czas Datejust, Daytony, Pepsi, Batmana czy Sky-Dwellera. Teraz jest czas na Hulka. Za chwilę wpadnie coś równie zielonego. Ciekawe, czy przebije Hulka.

e7ca631f89b28ab56da584d2113a176f.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Ja czekam na czarnego dj 36 ale ten op tak mi wierci w głowie że sam nie wiem co robić 80c64b75dec7eeff8c315e4250bca7c3.jpg&key=c85d06fe94ce4b32feaa0a9aa18597a79192fd7e79248aa8841c5f48b1b0f02e

W tym zestawieniu nawet przez chwile bym sie nie zastanawial. OP36 Silver all day long.

bibbi
Ja czekam na czarnego dj 36 ale ten op tak mi wierci w głowie że sam nie wiem co robić 80c64b75dec7eeff8c315e4250bca7c3.jpg&key=c85d06fe94ce4b32feaa0a9aa18597a79192fd7e79248aa8841c5f48b1b0f02e

Nawet przez chwile bym sie nie zastanawial. OP36 all day long.

bibbi

Predzej czy później trzeba będzie kupic ten i ten, od pierwszego kontaktu z jubilee siedzi mi ono w głowie, świetne jest

Godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

Ja czekam na czarnego dj 36 ale ten op tak mi wierci w głowie że sam nie wiem co robić emoji16.png80c64b75dec7eeff8c315e4250bca7c3.jpg

Swój do swego ciągnie. 🤓

42 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Był czas Datejust, Daytony, Pepsi, Batmana czy Sky-Dwellera. Teraz jest czas na Hulka. Za chwilę wpadnie coś równie zielonego. Ciekawe, czy przebije Hulka. emoji848.png

e7ca631f89b28ab56da584d2113a176f.jpg

Mam wrażenie, że pewnie czasami wskoczy na nadgarstek Chopard ale nie pobije Rolexow. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

7 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Mam wrażenie, że pewnie czasami wskoczy na nadgarstek Chopard ale nie pobije Rolexow. 

Będzie podwójny odbiór. 😉

14 minut temu, bober5264 napisał(-a):

?

Ten OP to jest...😉

artworks-000230004923-hwrxxd-t500x500.jpg

45 minut temu, KrysH napisał(-a):

Nie będzie miał szans na dłuższa metę przy Lange...

Lange rzadko wychodzi z pudła.

Godzinę temu, Jan napisał(-a):

@mario1971 trzymam kciuki zeby LUC został jak najdłużej 

Już za tydzień będzie na łapce. 😄

4 godziny temu, bober5264 napisał(-a):

Ja czekam na czarnego dj 36 ale ten op tak mi wierci w głowie że sam nie wiem co robić emoji16.png80c64b75dec7eeff8c315e4250bca7c3.jpg

W jakiej konfiguracji DJ

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

W jakiej konfiguracji DJ
Taki żeby pasował do kompletu ;) 36 jubilee czarna tarcza gładki bezel