Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

Nie było mnie tu chwilę, ale widac, iż klimat przekąsu został. Stare dobre śmieci. Dobry wieczór Panowie !

Czesc. Nie zauwazylem tutaj zadnego przekasu.

BTW. Kupiłes jakis nowy zyrandol? ;)

Teraz może Zenek nie ma czasu na pomoc przy projektowaniu wnętrz ;)

Hej, 

tak zaczynam patrzec powoli na Rolka. Mysle o subie z data 16610L. Chyba najbardziej mi sie podoba ze wszystkich rolkow, i jak na poczatek to dory trop ? Zainteresowal mnie rowniez GMT Master II 116710LN. Ktorego byscie radzili i dlaczego ? 

Jak z cena ? Myslicie ze udaloby sie go taniej wychwycic w Szwajcarii czy moze w krajach UE? 

dzieki za sugestie,

pozdrawiam !

Dawid

Hej, 

tak zaczynam patrzec powoli na Rolka. Mysle o subie z data 16610L. Chyba najbardziej mi sie podoba ze wszystkich rolkow, i jak na poczatek to dory trop ? Zainteresowal mnie rowniez GMT Master II 116710LN. Ktorego byscie radzili i dlaczego ? 

Jak z cena ? Myslicie ze udaloby sie go taniej wychwycic w Szwajcarii czy moze w krajach UE? 

dzieki za sugestie,

pozdrawiam !

Dawid

Cena w PL chyba 36900zł - 10% z kartą Kruka.

Nie wiem jak z dostepnoscia, ale jak ja  kupowałem ten zegarek w 2015 roku to czas oczekiwania był 3 miesiące.

Edited by Lukasz23212

Guest Passero

Dawid, 16610 to bardzo dobry wybór, nie tylko na początek;-)

Cena w PL chyba 36900zł - 10% z kartą Kruka.

Nie wiem jak z dostepnoscia, ale jak ja  kupowałem ten zegarek w 2015 roku to czas oczekiwania był 3 miesiące.

Teraz szacują,że to rok oczekiwania.

Teraz szacują,że to rok oczekiwania.

rok!? niemożliwe żeby taki był czas oczekiwania - chyba, że robią powoli to co z Daytoną i nowym Pepsi...ja czekałem 2 tygodnie - grudzień 2015

Tak naprawdę to kwestia designu, bo są zwolennicy 5-cio cyfrowych referencji jak i nowszych.

Ty zestawiasz starego Suba z aktualnym GMT. To dwa różne zegarki, ale technicznie bardzo zbliżone. W starych ref nie jestem zwolennikiem zapięć bransolety które w nowych modelach są lepiej wykonane.

Którego byś nie wybrał, to błędu nie zrobisz.

Mariusz

rok!? niemożliwe żeby taki był czas oczekiwania - chyba, że robią powoli to co z Daytoną i nowym Pepsi...ja czekałem 2 tygodnie - grudzień 2015

Mój błąd - pisałeś o GMT a ja o współczesnym SUBie. Nie wiem jaki jest aktualny czas oczekiwania na GMT LN ale wygląda na to że koncepcja sprzedażowa Rolexa zakłada zmniejszenie produkcji Professionali więc nie ma co opierać się na danych sprzed 3 lat.

Edited by desmo

Tak naprawdę to kwestia designu, bo są zwolennicy 5-cio cyfrowych referencji jak i nowszych.

Ty zestawiasz starego Suba z aktualnym GMT. To dwa różne zegarki, ale technicznie bardzo zbliżone. W starych ref nie jestem zwolennikiem zapięć bransolety które w nowych modelach są lepiej wykonane.

Którego byś nie wybrał, to błędu nie zrobisz.

jestem zwolenninkiem wersji z data. ona chyba tez byla odnowiona co za tym idzie zpiecie bransolety rowniez?

Nowy Rolex z ceramiką to zupełnie inny zegarek niz stara referencja - odbior wizualny, wielkość na ręku itp. Pomierz sobie w salonie.

Instagram.com/horlobby.watches

Guest Passero

w czym on lepszy niz gmt? 

jestem zwolenninkiem wersji z data. ona chyba tez byla odnowiona co za tym idzie zpiecie bransolety rowniez?

Myślimy chyba o dwóch różnych zegarkach ;)

Aktualnie na suba czas oczekiwania jest trudny do określenia. Z estymacji od AD to jest od 9 miesięcy wzwyż . Zreszta to tylko estymacje . Myśle ze GMT jest bardziej dostępny ale to zasadniczo inny zegarek

Mój błąd - pisałeś o GMT a ja o współczesnym SUBie. Nie wiem jaki jest aktualny czas oczekiwania na GMT LN ale wygląda na to że koncepcja sprzedażowa Rolexa zakłada zmniejszenie produkcji Professionali więc nie ma co opierać się na danych sprzed 3 lat.

Dobrze zrozumiałeś - miałem na myśli submarinera date

Aktualnie na suba czas oczekiwania jest trudny do określenia. Z estymacji od AD to jest od 9 miesięcy wzwyż . Zreszta to tylko estymacje . Myśle ze GMT jest bardziej dostępny ale to zasadniczo inny zegarek

Za chwilę się dowiemy, że na suba z data czekać będzie trzeba 2-3 lata ;)

Sciemniaja. Jakbym mial kupowac Rolka teraz to kupuje bilet do IT w Ryanair i dostaje suba od reki bez zaliczek, czekania, proszenia itd

Dla wielu to nie ważne - ale takie popytowo-podażowe gierki odpychają mnie od firmy, mimo braku znaczenia z zegarkowego punktu widzenia. 

O producenta mi chodzi. Sprzedawcy woleliby mieć i sprzedawać. 

Ze taka sytuacja związana z dostępnością jest w Polsce to jedna sprawa a druga jest taka ze może gdzie indziej się nie czeka ? Np w takiej Szwajcarii ? Pewnie cena tez będzie niższa jak w Polsce ?

Sent from my iPhone using Tapatalk