Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Recommended Posts

W pospiechu dodalem nie do tego tematu. Mam nadziej, ze mnie nie usuniecie. W koncu rzeczywiscie tez na C

Sent from my iPhone using Tapatalk

kqmMKav.jpeg&key=98ff058a2bd9a7d7a60184d68925c2d2fa99442358dc1302942f026088322a42

Fajna Cytryna. Cały czas choruję na DS Action, ale chwilowo pass na zakupy.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

2 godziny temu, tommly napisał(-a):

Fajna Cytryna. Cały czas choruję na DS Action, ale chwilowo pass na zakupy.

Dzięki. I ja chciałem coś nowego wcześniej poszedł San Martin a teraz Citizen i ta Certina wydała się dobrą decyzją. Fajna czarna tarcza jakiej do tej pory nie miałem w żadnym zegarku. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Taka Certinka wylądowała i o ile tarcza jest super to zastanawiam się nad zmianą paska - może ktoś ma jakieś sugestie? Po głowie chodzi mi czarna cordura z niebieskim przeszyciem ale brak mi wyobraźni czy to zagra

IMG_20230805_162502.jpg

Edited by wojtek1503

Pasek skórzany w kolorze zbliżonym do tarczy z białymi akcentami/przeszyciami tak jak indeksy godzinowe i powinno być całkiem ok

11 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Jeden z niewielu nurków, które chcialbym mieć. 

A jeszcze w wersji 43mm z ceramicznym bezelem i zapięciem z mikroregulacją :) 

xqDBU6k.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Starszy diver też może cieszyć.

Oczywiście jak najbardziej.  Tylko starsza wersja to jest to co ją masz. Ta z kolegi z postu powyżej już jest nowsza. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

25 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Oczywiście jak najbardziej.  Tylko starsza wersja to jest to co ją masz. Ta z kolegi z postu powyżej już jest nowsza. 

I pewnie wygodniejsza. Ja swoją nosiłem przez ponad pięć lat dzień w dzień, zanim kupiłem coś bardziej komfortowego. Teraz służy mi jako eksponat muzealny, raz po raz wstrząsany dla zdrowia samego mechanizmu. Nie wiem, jak mogłem tyle lat wytrzymać bez szybkiej mikroregulacji w zapięciu. 😁 Plusem tej Certiny jest genialna czytelność pomimo tego, iż  posiada tylko wewnętrzny AR. Minusem - krótka rezerwa chodu, która wcześniej, kiedy byłem jeszcze jednozegarkowcem wcale nie wadziła. Werk mało wymagający - ETA 2824-2, w miarę punktualny. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

W dniu 25.07.2023 o 20:02, kornel91 napisał(-a):

Wszystkie zdjęcia ostatnio moje ale bardzo fajny zegarek. Na minus dość słaba luma. 

re0bGPx.jpeg

Cytryna nigdy nie była w obszarze moich zainteresowań ale ten DS jest fantastyczny. Prezentuje się fenomenalnie. I do tego 30ATM.

Super!

53 minuty temu, Dostum napisał(-a):

Cytryna nigdy nie była w obszarze moich zainteresowań ale ten DS jest fantastyczny. Prezentuje się fenomenalnie. I do tego 30ATM.

Super!

56 minut temu, mario1971 napisał(-a):

I pewnie wygodniejsza. Ja swoją nosiłem przez ponad pięć lat dzień w dzień, zanim kupiłem coś bardziej komfortowego. Teraz służy mi jako eksponat muzealny, raz po raz wstrząsany dla zdrowia samego mechanizmu. Nie wiem, jak mogłem tyle lat wytrzymać bez szybkiej mikroregulacji w zapięciu. 😁 Plusem tej Certiny jest genialna czytelność pomimo tego, iż  posiada tylko wewnętrzny AR. Minusem - krótka rezerwa chodu, która wcześniej, kiedy byłem jeszcze jednozegarkowcem wcale nie wadziła. Werk mało wymagający - ETA 2824-2, w miarę punktualny. 

No i tutaj jest rezerwa 72 h. Zegarek Mariusz bardzo wygodny ale ja po prostu wolę większe zegarki. 

Bardzo dobrze zrobiony zegarek. Już wcześniej pisałem trochę przeskakiwanie bezela mi się nie podoba bo jest takie metaliczne. Z takiego mojego czepialstwa to jeszcze może brakuje szybkiego wypięcia bransolety i bransoleta jest na piny nie skręcana.

Trochę się czepiam bo Christopher Ward 300 ma to wszystko i pewnie szukam dziury w całym ale że mam obydwa zegarki  to mogę to napisać :) Natomiast koperta, tarcza czy sama ceramika na bezelu super w cenie około 4 k bardzo fajna propozycja. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Swietna jest ta Cytryna - wymiana bezela na ceramiczny w moim odczuciu zdecydowanie na plus.

Przydalby sie im teraz rozmiar pomiedzy mala 38 a duza 43, a jak z zenskimi end linkami to juz w ogole :D

3 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Swietna jest ta Cytryna - wymiana bezela na ceramiczny w moim odczuciu zdecydowanie na plus.

Przydalby sie im teraz rozmiar pomiedzy mala 38 a duza 43, a jak z zenskimi end linkami to juz w ogole :D

Bezel bardzo na plus dodatkowo fajna ceramika. Pewnie masz rację 40mm byłby pewnie też chodliwy. Tutaj l2l 51 mm i dodatkowo pierwsze ogniwa się nie układają i to już się robi spory zegarek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91