Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Recommended Posts

Przeglądałem wczoraj paski i znalazłem jeden łudząco podobny do tego jaki ma być w nowym vintage'u DS PH200M. Pomyślałem: Zobaczymy jak to może wyglądać... Mieszane mam uczucia... Ale na gumę już nie wróci chyba bo mam za szeroką rękę. Ma ktoś bransoletę do oddania za pieniądze? :D Nie chcę kupować nowej bo 500zł kosztuje a nie wiem czy będę nosił... Na razie poszukam NATO. Jakie firmy od pasków NATO polecacie?

Mi się podoba DS'ka na tym pasku. Dodatkowo jest pewnie wygodniejsza, niż na bransolecie.

Wygodniejsze niż guma bo jakoś tak wyprofilowana, szczególnie przy uszach, że ni jak mi nie była wygodna. Jakoś się jednak nie mogę przyzwyczaić do tego zestawienia kolorów.

Guest fidelio

Chyba tu jeszcze mnie nie było ... więc jestem :)

Super ten sikor  :)

BTW, są jakieś miejsca, w których jeszcze Cię nie było  :P

piekne sa te ds-1 az chyba jutro albo w piatek zaloze moja :)

Pozdrawiam,

Janek

Guest fidelio

Tą wyżej oczyma wyobraźni widzę na ...skórzanym i jasnobrązowym pasku, z białymi przeszyciami  :wub:

Super ten sikor  :)

BTW, są jakieś miejsca, w których jeszcze Cię nie było  :P

Dzięki  :)

Takie miejsca się jeszcze znajdą, tylko budżet nie pozwala pokazać tam fotek  :D

Ja moja mam na oryginalnym brazowym, nosze rzadko wiec nie kupowalem niczego nowego. Mam Hirscha Duke w rozmiarze 22mm z innego zegarka i kiedys przymierzalem i od biedy tez pasuje ;) 

Ostatnio Krygo pisal ze zamowil dwa paski.

Pozdrawiam,

Janek

No siema ;)

1UWONEE.jpg

XTgyu2h.jpg

Pierwszy od @Fixxxer, a drugi z cheapestnatostraps.

Edited by Krygo

No siema ;)

Pierwszy od @Fixxxer, a drugi z cheapestnatostraps.

Świetna Certinka, gratki!

Guest gość”u

Moj pierwszy powazny zegarek.

To i ja dorzucę DS1

Bardzo ładna DS1'ka! Gratki! Swoją drogą Tomek Kopyra taką nosi :) 

Moj pierwszy powazny zegarek.

Widzisz przyjacielu ;) to wiele nas łączy, bo u mnie dokładnie tak samo. Pierwszy poważniejszy, a zdecydowanie pierwszy mechanik i pierwszy świadomie wybrany przeze mnie.

Ja w sumie nie pamietam chyba jednak Le Locle byl pierwszy, ale ds1 na pewno była droższa ;)

56f342d9b0d852e9dbc9214314d38a70.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Strasznie mi sie podoba ds-1 na bransolecie, chociaz zapiecie bransolety mogli zrobic jakies inne bo w mojej ocenie jest za ciezkie do tego typu zegarka. Ono pasuje do DS podium albo DS action w ktorych z reszta jest. W ds-1 widzialbym jakiegos w miare niewidocznego motylka co jak jest w le locle czy w conquescie.

Swoja droga to ds1 duzo bardziej mi sie podoba na zdjeciach albo jak kreci sie w rotomacie niz jak mam ja na rece, nie wiem czemu :( przez to tez tak rzadko gosci na nadgarstku

Pozdrawiam,

Janek

Ds-1 jest niewątpliwie jedna z bardziej udanych konstrukcji. Jak dla mnie byłoby super gdyby jego koperta urosła o kilka mm i moze o to chodzi, nie przeszkadza mi to jednak żeby wersje LE posiadać :)

Kurcze dumny jestem z zakupu ds1. Z jednej strony to taki osiagalny zegarek, ale z drugiej jak patrze na zdjecia to sprawia wiecej radosci niz niektore drozsze ktore mam

Pozdrawiam,

Janek

Nowy NATO na Certinie. Myślałem że będzie trochę jaśniejszy ale i tak nie jest źle chyba... Ciągle się przyzwyczajam...

post-102592-0-59907000-1528375886_thumb.jpg

Panowie, potrzebuję obiektywnego spojrzenia na temat: Jest sobie taka Certina DS-1

wm_DS-1_Powermatic_80_19842912.jpg

(zdjęcie losowe z Internetu, bez celu promocji)

Widzielibyście ten zegar na brązowym pasku, który odjąłby mu trochę 'klasyczności'?  Obecnie  wygląda mi to na 'koszulowca, zastanawiam się nad tym czy przy zmianie paska sprawdziłby się do zestawu dżinsy+koszulka polo tudzież jakaś lniana koszula? Firmowy pas, mam wrażenie, jest troszkę dziadkowy, bardzo klasyczny.

Może podzelicie się swoimi okazami czarna tarcza+brązowy pasek?

Edited by 83czarny

Moim zdaniem brązowy pasuje bardziej niż czarny i jeżeli nie ma być faktury krokodyla to widziałbym go na pasku takiego rodzaju jak nosiłem Combata:

cqR9XDX.jpg

Czyli brąz z pętelkami przy kopercie ;)

Bardzo przyjemnie to wygląda, Kiedyś nie wierzyłem, że da się taką kombinację zastosować i dobrze to będzie wyglądać. Jeśli mogę podpytać to skąd pasek?