Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pawel_s-ec

Brązowe paski - do czego

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,<br />Chciałem zapytać czy zwracacie uwagę na to do jakiego ubioru zakładacie zegarki na brązowym pasku. Pasek brązowy moim zdaniem wygląda ciekawiej niż czarny, ale w ubiorze jestem raczej zwolennikiem koloru czarnego. Tarczą mojego zegarka również ma czarny kolor. <br />Czy istnieją zasady podobne jak przy paskach do spodni, kiedy brązowy pas wkładamy tylko z brązowymi butami?<br />Mam wrażenie, że większość pasków wykonywanych przez forumowych strapmakerów ma kolor brązowy.<br />Pozdrawiam.<br />Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Pasek zegarka powinien współgrać z paskiem od spodni i butami przy eleganckim ubiorze. Przy luźniejszym ma to mniejsze znaczenie, ale raczej też brązowy pasek z czarnymi butami skórzanymi się gryzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,<br />Chciałem zapytać czy zwracacie uwagę na to do jakiego ubioru zakładacie zegarki na brązowym pasku. Pasek brązowy moim zdaniem wygląda ciekawiej niż czarny, ale w ubiorze jestem raczej zwolennikiem koloru czarnego. Tarczą mojego zegarka również ma czarny kolor. <br />Czy istnieją zasady podobne jak przy paskach do spodni, kiedy brązowy pas wkładamy tylko z brązowymi butami?<br />Mam wrażenie, że większość pasków wykonywanych przez forumowych strapmakerów ma kolor brązowy.<br />Pozdrawiam.<br />Paweł

Ja ostatnio zakupiłem brązowy pasek do granatowej tarczy i jest git.

Podobnie będziesz zadowolony gdy kupisz brązowy pasek do zegarka z czarną tarczą - wg mnie im jaśniejszy tym lepiej.

Poza tym przejmowanie się kolorem paska w odniesieniu do butów to przesada, Pasek ma grać z kolorem tarczy i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Gdybym miał na sobie strój elegancki a nie casual - owszem, nie założyłbym go, bo to takie samo złamanie zasad jak brązowy pasek do spodni do czarnych butów. Jasne, niektórzy tak chodzą, ale też i wielu chodzi w białych skarpetkach do sandałów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu też nosi zegarki od armaniego, hugo bossa, fossila - ale w odpowiednim kolorze paska czyli na szczęście nie łamią zasad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

I póki zegarek pasuje stylistyką do ubioru to nie widzę w tym problemu. Komuś pasuje marka modowa i z nią się identyfikuje? Nie ma problemu. To zegarek jak wiele innych, a ze przez orzełka przepłacony 5 krotnie - sprawa noszącego. Póki nie ma na ręku podróby albo gshocka do smokingu nie wiem co w tym jest złego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

P.S. Zodiac należy do Fossila i jego zakłady bywają wykorzystywane do produkcji zegarków modowych, automaty grupy Fossil (Armani np) mają również w mechanizmie niektóre części produkowane na liniach Zodiaka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S. Zodiac należy do Fossila i jego zakłady bywają wykorzystywane do produkcji zegarków modowych, automaty grupy Fossil (Armani np) mają również w mechanizmie niektóre części produkowane na liniach Zodiaka ;)

Do Fossila to należą prawa do nazwy Zodiac a  to rozwinięcie o zakładach i o automatach grupy Fossil :D  :D  :D  to chyba jest Twoją własną radosną twórczością.

PS. Zodiac przeze mnie wskazany powyżej to model z czasów gdy nazwa Zodiac coś znaczyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Zerknij na linię Fossil Swiss oraz poczytaj o automatach produkowanych przez grupę Fossil, a konkretniej o sprężynach w nich stosowanych ;) choć fakt, Armani zazwyczaj leci na seagullu.

Edit: Oczywiście możliwe, że się mylę (choć materiały jakie czytałem wskazują na taki stan rzeczy jak napisałem powyżej) i wówczas z chęcią zostanę wyprowadzony z błędu (a jeden producent uratowany przed widmem współpracy z modą), jednak to lepiej chyba zrobić na PW, bo trochę offtopikujemy temat pasków ;)

Edit@niżej: Ależ ja nie twierdzę, że Fossil jest warty swojej ceny (choć skoro ma ponad 60% rynku modowego, to najwyraźniej dla wielu jest ;)), a linię Fossil Swiss uważam za poroniony pomysł szczególnie z racji ceny. Niemniej jednak kiedyś czytałem (nie mogę teraz niestety znaleźć źródła), że linia ta jest tworzona właśnie na produkcji Zodiaca. I fakt, jak bardzo zbiegły się ze sobą daty wypuszczenia Fossil Swiss z przejęciem Zodiaca uważam to za dość prawdopodobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ablogtowatch.com/is-fossil-ready-for-an-895-swiss-automatic-watch/

ostatni akapit.

Kończąc choćby i zrobili (skopiowali tourbillon) fossil będzie fossilem i wydanie za niego więcej niz 100 $ to przesada a nie wiem czy i to nie za dużo.

Seagull robi całkem niezłe mechanizmy - no i na pewno swoje.

Pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze powiedziane kolego lenybo, zgadzam się całkowicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.