Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość zegarkiclub

Aukcja w Rempexie - wiadomości ogólne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zegarkiclub

Dziś niewiele wiemy jeszcze na temat aukcji.

Poprosimy organizatorów o zareklamowanie aukcji na forum dyskusyjnym klubu.

Informacje o aukcji Rempexu można znaleźć na stronie:

www.artinfo.pl/index.php?dzial=TRESCI&art=zaproszenia?rempex?zegarki_2004.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziś niewiele wiemy jeszcze na temat aukcji.

Poprosimy organizatorów o zareklamowanie aukcji na forum dyskusyjnym klubu.

Informacje o aukcji Rempexu można znaleźć na stronie:

www.artinfo.pl/index.php?dzial=TRESCI&art=zaproszenia?rempex?zegarki_2004.php

Wiemy z informacji w artifo ze bedzie kilka zegarkow z wysokiej polki:Daniel Quare i B. Zoll - oba warte grzechu. Tyle ze wycena .....

Quare wg zapowiedzi bedzie mial cene wywolawcza rownowartosc 100.000 USD ! Owszem, czasem aukcje Sothebys konczyly sie w jego przypadku kwota powyzej 100.000 ale zwykle zaczynaja sie od 30 tys.

Zoll to jeszcze inna historia : wielki zegarmistrz Gdanski - ale jego zegary nigdy nie osiagaly takich cen (cena wywalawcza j.w.). Nie tak dawno do Polski wrocil z Antiquorum kaflak Zolla, gdzie zostal kupiony za kwote ponizej 20.000 EUR (nie mam w tej chwili dokladnych danych). W kazdym razie ta aukcja bedzie niezlym testem na glebokosc portfela naszych kolekcjonerow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość artpl

nigdy bym nie przypuszczał że są w naszym kraju ludzie skłonni wydać choćby 5000 € za zegar, no powiedzmy że jest ich więcej jak paluszków w jednej dłoni :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dałbym więcej jak 5000 € za zegar lub zegarek. 8)

Jakbym miał tyle luźnej forsy :wink:

Ale nie mam takich problemów

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość artpl

trudno podejrzewać aby w Świebodzicach istniała Grupa Trzymająca Władze, stąd prosty wniosek że w tych rejonach trudno natrafić się na luzne 5000 €... :) Tak jak na pozostałej 99 % powierzchni naszego kraju :) Choć moge się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nigdy bym nie przypuszczał że są w naszym kraju ludzie skłonni wydać choćby 5000 € za zegar, no powiedzmy że jest ich więcej jak paluszków w jednej dłoni :-)

Zgadzam sie ze ich jest malo (za malo !) ale jako ciekawostke podam, ze ok rok temu byla w Antiquorum aukcja polonicow sprzedawana byla bardzo wazna kolekcja zagraniczna. I na te polonica wydano wg okraglych szacunkow ok 250.000 USD - w znaczacej czesci z Polski !

Morawiak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość artpl

Aż boję się myśleć skąd pochodzą pieniądze na takie zakupy :roll: Generalnie nie lubie zaglądać komuś do kieszeni, staram się unikać takich tematów, jednak nie trudno zauważyć że lokowanie nadwyżek finansowych w zegarki to ciekawy temat... :) Pozniej zawsze można w nieskończoność uprawiać bajkopisarstwo że to pamiątka po dziadku, a tych kilka Patków dostałem 45 lat temu na 1-komunie św. itp. historie :-) Raz czytałem oświadczenia majątkowe polityków, tych "wrażliwych społecznie", nikt oficjalnie nie zadeklarował posiadania kolekcji zegarków.Choć jeden z nich podobno ma świra na punkcie Patka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aż boję się myśleć skąd pochodzą pieniądze na takie zakupy :roll: Generalnie nie lubie zaglądać komuś do kieszeni, staram się unikać takich tematów, jednak nie trudno zauważyć że lokowanie nadwyżek finansowych w zegarki to ciekawy temat... :) Pozniej zawsze można w nieskończoność uprawiać bajkopisarstwo że to pamiątka po dziadku, a tych kilka Patków dostałem 45 lat temu na 1-komunie św. itp. historie :-) Raz czytałem oświadczenia majątkowe polityków, tych "wrażliwych społecznie", nikt oficjalnie nie zadeklarował posiadania kolekcji zegarków.Choć jeden z nich podobno ma świra na punkcie Patka :)

Czasem zarzad Klubu wie wiecej niz moze napisac : potwierdzam tylko ze znamy nabywcow i nie ma tu miejsca na zadne "pranie"

pozdrawiam Morawiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość artpl

zabrzmiało jak reklama piwa bezalkoholowego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.