Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kamillus

Orient Crystal 21 Jewels

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w posiadaniu tego oto zegarka z firmy Orient, Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile jest wart?

3309pb5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Na forum nie wyceniamy, a z takiego zdjęcia to nawet nie rozpoznajemy... Wpisz model zegarka w allegro czy inny portal aukcyjny to zobaczysz po ile chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem na Allegro i nie znalazlem, nie chce go licytować lecz poznać jedynie cenę.

Model to Crystal 21 Jewels pozłacany, nic wiecej nie znalazlem, a trudno zrobic zdjecie w lepszej jakosci poniewaz odbija swiatlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Crystal oznacza szkiełko, 21 jewels to 21 kamieni. Więc prawdopodobnie automat. Nie jest to model, ten znajdziesz prawdopodobnie na deklu zegarka.

Z takiego zdjęcia nie można nawet potwierdzić oryginalności.

A z regulaminu forum, który zaakceptowałeś rejestrując się tutaj:

Ponadto Użytkownik zobowiązany jest do respektowania szczególnych zasad obowiązujących na Forum Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków:
14. Nie dokonywać wycen i nie zamieszczać próśb o dokonanie wyceny przez innych Użytkowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[KE] 469KP2-40 CS, na pasku od strony denka wygrawerowano napis QKCEAJ, symbol widniejacy nad nazwa firmy to 2 lwy trzymajace czerwona tarcze, do tego zegarek dziala przy ubraniu go na reke, gdy leży w bezruchu przechodzi w stan spoczynku. 

W takim razie prosze jedynie o potwierdzenie jego oryginalnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem 

BEMAP002U.jpg

Ale mimo wszystko wciaz nie moge go znalezc na allegoro.

Jesli ktoś by wiedział gdzie mogę znaleźć ten zegarek w celu analizy jego wartości i autentyczności proszę o podanie źródła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Z tego co mi się wydaje, Twój ma napisy na tarczy, więc to jednak BEMAP000K. A nie ma go na allegro bo to kilkudziesięciu letni zegarek, allegro jest dość biedne pod względem vintage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może, tylko mój jest złoty :)

Niestety, wiesz może gdzie go szukać? i kto mógłby go ewentualnie wycenić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Japońskie serwisy aukcyjne?

A wycenić może pewnie jakiś zegarmistrz, ale ogólnie to wystarczy spojrzeć na podobne zegarki z podobnego okresu - kokosów się nie spodziewaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.