Kamillus 0 #1 Napisano 28 Kwietnia 2014 Jestem w posiadaniu tego oto zegarka z firmy Orient, Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile jest wart? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #2 Napisano 28 Kwietnia 2014 Na forum nie wyceniamy, a z takiego zdjęcia to nawet nie rozpoznajemy... Wpisz model zegarka w allegro czy inny portal aukcyjny to zobaczysz po ile chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamillus 0 #3 Napisano 28 Kwietnia 2014 Szukałem na Allegro i nie znalazlem, nie chce go licytować lecz poznać jedynie cenę.Model to Crystal 21 Jewels pozłacany, nic wiecej nie znalazlem, a trudno zrobic zdjecie w lepszej jakosci poniewaz odbija swiatlo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #4 Napisano 28 Kwietnia 2014 Crystal oznacza szkiełko, 21 jewels to 21 kamieni. Więc prawdopodobnie automat. Nie jest to model, ten znajdziesz prawdopodobnie na deklu zegarka. Z takiego zdjęcia nie można nawet potwierdzić oryginalności.A z regulaminu forum, który zaakceptowałeś rejestrując się tutaj:Ponadto Użytkownik zobowiązany jest do respektowania szczególnych zasad obowiązujących na Forum Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków:14. Nie dokonywać wycen i nie zamieszczać próśb o dokonanie wyceny przez innych Użytkowników. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamillus 0 #5 Napisano 28 Kwietnia 2014 [KE] 469KP2-40 CS, na pasku od strony denka wygrawerowano napis QKCEAJ, symbol widniejacy nad nazwa firmy to 2 lwy trzymajace czerwona tarcze, do tego zegarek dziala przy ubraniu go na reke, gdy leży w bezruchu przechodzi w stan spoczynku. W takim razie prosze jedynie o potwierdzenie jego oryginalnosci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #6 Napisano 28 Kwietnia 2014 469 to numer mechanizmu automatycznego, masz jakąś wariację tego modelu najprawdopodobniej: http://watchaday.blogspot.com/2008/04/vintage-orient-automatic-blue-dial.htmlmożliwe że model to BEMAP000K (tu masz pełną galerię: http://www.orient.ru/files/ALL%20PHOTO/ ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamillus 0 #7 Napisano 28 Kwietnia 2014 Znalazłem BEMAP002U.jpg Ale mimo wszystko wciaz nie moge go znalezc na allegoro.Jesli ktoś by wiedział gdzie mogę znaleźć ten zegarek w celu analizy jego wartości i autentyczności proszę o podanie źródła. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #8 Napisano 28 Kwietnia 2014 Z tego co mi się wydaje, Twój ma napisy na tarczy, więc to jednak BEMAP000K. A nie ma go na allegro bo to kilkudziesięciu letni zegarek, allegro jest dość biedne pod względem vintage. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamillus 0 #9 Napisano 28 Kwietnia 2014 Być może, tylko mój jest złoty Niestety, wiesz może gdzie go szukać? i kto mógłby go ewentualnie wycenić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #10 Napisano 28 Kwietnia 2014 Japońskie serwisy aukcyjne?A wycenić może pewnie jakiś zegarmistrz, ale ogólnie to wystarczy spojrzeć na podobne zegarki z podobnego okresu - kokosów się nie spodziewaj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamillus 0 #11 Napisano 28 Kwietnia 2014 ok poszukam, dzięki za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach