Piotr K. 695 #176 Napisano 13 Września 2017 Leszek super koperty.A ja zaczynam taka zabawe moze cos wyjdzie(koperta) 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #177 Napisano 13 Września 2017 Kiedyś często robiłem koperty i tarcze miedziane lub z brązu. Myślałem że moda już się skończyła. A tu taki fajny temat. Ta koperta wygląda zupełnie jak koperty Pawła Jankowskiego. Może mają coś wspólnego? 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkad4 57 #178 Napisano 13 Września 2017 (edytowane) Dołączam do zacnego grona posiadaczy "brązowych" zegarków , dzięki zakupionemu tu na bazarku Gruppo Gamma Vanguard N-19A. Zegarek zaskoczył mnie bardzo..., ale to bardzo pozytywnie. Następny to będzie 49mm (może maranez) , nie ma się co bać rozmiaru Podziękowanie dla Slawa za dobre rady.Arek Edytowane 13 Września 2017 przez arkad4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #179 Napisano 13 Września 2017 Dołączam do zacnego grona posiadaczy "brązowych" zegarków , dzięki zakupionemu tu na bazarku Gruppo Gamma Vanguard N-19A. Zegarek zaskoczył mnie bardzo..., ale to bardzo pozytywnie. Następny to będzie 49mm (może maranez) , nie ma się co bać rozmiaru Podziękowanie dla Slawa za dobre rady.ArekSuper ! Witamy w klubie i gratuluje zacnego zegara Starałem sie ci pomóc najlepiej jak mogłem, w końcu to Twój pierwszy brąz 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #180 Napisano 14 Września 2017 Klamerka po kąpieli w morzu.Ps. Czy jest jakiś specyfik który zapobiega patynowaniu brązu? Podoba mi się bez patyny mój zegar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #181 Napisano 14 Września 2017 Klamerka po kąpieli w morzu.Ps. Czy jest jakiś specyfik który zapobiega patynowaniu brązu? Podoba mi się bez patyny mój zegar.Raczej nie. Jedyne co mi przychodzi do głowy to lakierowanie .... 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normad 19 #182 Napisano 14 Września 2017 mozesz od czasu do czasu czyscic zegarek kwaskiem cytrynowym i bedzie jak nowy to najleprzy chyba sposob 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #183 Napisano 14 Września 2017 Mam, Cape Cod do czyszczenia ale starcza na tydzień max dwa,poza tym dużo roboty z tym czyszczeniem,może trza patynę polubić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #184 Napisano 14 Września 2017 Półtora roku używany jako toolwatch. Patyna tylko w zagłębieniach, połysk na krawędziach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
d.m. 46 #185 Napisano 14 Września 2017 A myślałeś o Helson 40 mm? Też fajny zegar jest np ten zdjęcie z ebay Nie myślałem, bo o nim nie wiedziałem Jestem zielony w temacie zegarków z brązu. Przyjrzę się temu modelowi, dzięki za podsunięcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #186 Napisano 14 Września 2017 wlasnoreczne dzielo prawie zakaczone .tarcza recznie ryta koperta robiona na recznej tokarce z nakretki szesciokatnej. 2 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
d.m. 46 #187 Napisano 14 Września 2017 a myślałem, że to zdjęcie z nakrętką na ręce, to żart. No nieźle. Pokaż jak to od spodu wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #188 Napisano 14 Września 2017 (edytowane) Prosze, jak pisalem jeszcze wszystko nie jest zrobione pokrywa bedzie troche zapadnieta w koperte.zapomnialem dodac waga 160 gram albo 5,5 uncji jak kto woli Edytowane 14 Września 2017 przez Piotr K. 1 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #189 Napisano 14 Września 2017 Szacun! Zajebioza pomysł! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #190 Napisano 14 Września 2017 wlasnoreczne dzielo prawie zakaczone .tarcza recznie ryta koperta robiona na recznej tokarce z nakretki szesciokatnej.Rewelacja ! Tez myślałem ze sobie jaja robisz Jaka średnica ? 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #191 Napisano 14 Września 2017 Dzieki panowie.50 mm ale chyba skosze na 48mm 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #192 Napisano 14 Września 2017 (edytowane) Dzieki panowie.50 mm ale chyba skosze na 48mmAle , tak szczerze to w 50 wyglada bardzo spoko. Po stoczeniu nie bedzie juz efektu nakrętki , chyba ze na frezarkę go wrzucisz Tarcza tez miodzio ci wyszła , tylko sekundnik tłuściejszy by sie zdał bo ten ginie . P.s. Imo ta koperta wygladała by idealnie z pionowymi nacięciami dookoła (np. 1.5mm ) , wskazówki w stylu Zelosa i do tego jakieś podniszczone NATO albo wymęczona skorka. Byłoby palce lizać ! I z chęcią bym zakupił Edytowane 14 Września 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #193 Napisano 14 Września 2017 (edytowane) juz toczyc nie bede ale szesciokat moge zmniejszyc do 48 mmtarcza i wskazowki sa z innego zegarka tylko tak wstawilem dla sprawdzenia czy pasuje . nie kapuje tego" Imo ta koperta wygladała by idealnie z pionowymi nacięciami dookoła (np. 1.5mm ) " Edytowane 14 Września 2017 przez Piotr K. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #194 Napisano 14 Września 2017 (edytowane) Patrząc na zegarek w pozycji na plecach , na zewnętrznej płaszczyźnie nakretki pionowe rowki dookoła. Na frezarce musiałbyś to zrobić . Jutro wyjeżdżam na 2 tyg wakacje, ale po powrocie zrobię przykładowego sampla Edytowane 14 Września 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkad4 57 #195 Napisano 15 Września 2017 Mój brąz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #196 Napisano 15 Września 2017 Cieszy , nieprawdaż ? Swoją droga Gruppo sa naprawde fajne ! 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkad4 57 #197 Napisano 15 Września 2017 Gruppo to na prawdę super zegarek, obawiałem się wielkości ale niepotrzebnie. Natomiast muszę przyzwyczaić się do tych 170g na ręce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #198 Napisano 15 Września 2017 ale że co, za mało? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkad4 57 #199 Napisano 15 Września 2017 ale że co, za mało?Nie no...w sam raz. Przynajmniej czuć zegarek na ręce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #200 Napisano 15 Września 2017 Tu jest w sam raz : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach