Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość snared

Hej mam zegarek :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość snared

Witam wszystkich na forum :D Pare dni temu zobaczylem w sklepie cos takiego

http://img441.imageshack.us/my.php?image=dsc00026jw0.jpg

i zakochalem sie :) Nie wiem nic o zegarkach ale zadziwilo mnie ze w takim zegarku :shock: wskazowka od sekudnika (ta duza czerwona) nie zatrzymuje sie idealnie rowno na kropkach. Czy to normalne?? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety tak.

Spośród moich wszystkich czasomierzy tylko jeden kwarz nie miał tej cechy,a trochę się tego u mnie przewinęło.

Zegarek ten był marki Rotary z podstawowej i dość taniej serii.Natomiast wszystkie inne(3modele tissot,2edox,atlantic,picardi,3adriatica)maja podobnie.Nie ważne czy w środku siedziała eta czy inny mechanizm było podobnie.Co ciekawe na niektórych indeksach wskazówka schodzi się z indeksem po czym zaczyna się rozchodzić,aż do osiągnięcia w skrajnych sytuacjach nawet pozycji pośredniej pomiędzy dwoma sąsiednimi indeksami by na powrót zacząć zmniejszać odchyłkę.W niektórym zegarkach ta sama cecha dotyczy wskazówki minutowej.Po perfekcyjnym ustawieniu wskazówki sekundnika,minutowej i godzinowej na indeksach wskazówki sekundnika i minutowa "pompują"długość swojego skoku raz wychylając się za bardzo , później znów za mało tak,że wypadkowo po okrążeniu tarczy lądują równo na indeksie.

Tyle z moich doświadczeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.