Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

leszek 1951

zegarki szwajcarskie

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie do bardziej doswiadczonych kolegow,co sadzicie o ENICARZE automacie w ktorym zamontowany jest werk ETA 2836-2 dziekuje za odpowiedz Leszek

leszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soft napisał - wystarczy skorzystać z wyszukiwarki :!: :!: :!:

cytuję :

zegarkow jest malo, bo firma nie przezyla rewolucji kwarcowej. prawa do logo i nazwy firmy kupila firma z hong-kongu i przez ponad 20 lat robila tanie bylejakie zegarki na lokalny rynek. od paru lat probuja szczescia na innych rynkach, ale na szczescie z mizernym skutkiem. enicar nie zyje!

Jeśli tam siedzi 2836-2 to stosunkowo nowy zegarek -więc chińczyk - wszystko zależy za ile i co to za model.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba nie jest chinczyk bo rachunek zakupu jest z 1976 r

leszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wklej jakąś fotę znalazłem informacje wg. których 2836-A2 jest dostępna od roku 1982 ale sam nie wiem ile w tym prawdy :roll:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam ale ja na forum jestem pierwszy dzien i jeszcze nie jestem na etaoie fotek koperta jest stalowa,podwojna data,na cyferblacie napis enicar 25 jewels automatic werk jest pozlacany a na zakrecanym deklu delfinek

leszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o fotę werku :!: czy to na pewno 2836 -2 :?:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=464

Jeśli to coś takiego

post-2678-0-52308900-1330663363.jpg

Shot with CYBERSHOT at 2007-07-11

to na pewno nie 2836-2 a jedynie 2836-1 :lol: 2836-2 na pewno jest dostępna od roku 82

Co można sądzić :roll: zegarek nie jest zły - sam werk klasyczny - jeśli jest w dobrym stanie to dzielnie będzie służył :!:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serdeczne dzieki masz racje zegarek jest w stanie bardzo dobrym chodzi doklanie a pan o ktorego go odkupilem za 140 zl byl jedynym jego wlascicielem i twierdzi ze zegarek nigdy nie byl u zegarmistrza ;)

leszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
serdeczne dzieki masz racje zegarek jest w stanie bardzo dobrym chodzi doklanie a pan o ktorego go odkupilem za 140 zl byl jedynym jego wlascicielem i twierdzi ze zegarek nigdy nie byl u zegarmistrza ;)

Jeśli to prawda :wink: :P że nigdy nie był konserwowany , smarowany , czyszczony to warto mu to zafundować a będzie czół sie lepiej ( zegarek oczywiście - nie Pan który go sprzedał ) i oczywiście to nie chińczyk :!: ( zegarek nie Pan który go sprzedał )

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.