Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość michałKW

Certina czy Aviator czy...?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michałKW

Witam wszystkich . Od dłuzszego czasu rozglądam sie za zegarkiem . 3 tygodnie temu mój wymazony zegarek miał kosztować 400 zł , 2 tygodnie temu 800 zł , i nareszcie znalazłem za 1200 zł haha . Jak dla mnie są to naprawde spore pieniądze ale poprostu oszalałem , jakbym miał 10 lat . Problem tkwi w tym ze bedzie mi słuzył pare ładnych lat więc chce dokonać jak najlepszego wyboru , dlatego wlaśnie mam prozbe abyście mi doradzili bo szczerze na zegarkach znam sie jak wilk na gwiazdach . Na początku chciałem Aviatora

http://www.watchtime24.sisco.pl/catalog/im...623_1225829.jpg

Potem Poljot

http://www.watchtime24.sisco.pl/catalog/im...74/DSC06029.JPG

Czy nie jest piękny wrr

No i finalista Certina

http://www.e-zegarek.pl/PK4qrX2nAdEgQU3oEU...EKVdtXcbGKVoDUZ

albo ta

http://www.e-zegarek.pl/PK4qrX2nAdEgQU3oEU...EKVdtXcbGKVoEqD

Jak sądzicie czy warto jest dopłacić i kupić certine a moze macie inne propozycje . W Aviatorze podoba mi sie ten styl , wyglądają jak kokpit jakiegoś myśliwca . Certina to wiadomo szwajcar ale urody tez mu nie mozna odmówić .Aha i jeszcze jedno chciałbym aby zegarek pasował takze na bardziej oficjalne wyjscia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem niedawno bardzo podobny dylemat. W końcu zdecydowałem sie na Aviatora i jestem bardzo zadowolony z tego wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aviator ladny, ale jakbys dolozyl troche, to moglbys miec lotnika certiny( kompromis :lol:)

hibernia_633_7059_42_69.jpg

w tym przedziale cenowym spojrzalbym jeszcze na oferte Zeno Watch Basel, albo Stowy( no moze troszke trzebaby dolozyc).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak właśnie wybierałem, pomiędzy tą właśnie Certiną, a chronografem Aviatora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu widzę straszne poplątanie - mechaniczne ruski z kwarcowymi Certinami. Poza tym 1200 zł za kwarca to chyba przesada :roll: Za 400 zł wcale nie gorszego można kupić. A zgrabny automacik za 1200 zł to się już znajdzie :lol: I Worldmaster, i Tissot LeLocle, i Archimede Pilot, Stowa Antea (trzeba ciut dodać), Certina jw., nie wspominam o wielu innych z mechanizmem 2824-2.

A mechaniczne chrono - najtańsze ruskie, Szwajcary <2000 zł.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość michałKW

Włąśnie byłem dzisiaj na polowaniu . Znalazłem jednego jubilera który po 30 min konwersacji dał sie namówić 1000 zł za certine ds podium . Oglądałem , załorzyłem na rękę i powiem jedno pierwszy raz widziałem ją na wlasne oczy i chyba nie ostatni lol . Bomba , super zegarek naprawde na zdjęciu wygląda ciekawie ale na ręce wrrrrrr. Koleś powiedział ze juz go schowa , chyba widział w moich oczach ze z chęcią nawiałbym z nim , pierwszy raz przeszło mi to przez myśl aby kogoś okraść . W sumie dałbym sie nawet za niego zamknąć w celi ale tylko gdyby pozowolili mi go zatrzymać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certinę DS Podium Automatic czy w wersji kwarcowej? dobra cena! najtaniej widziałem ją za 1280 pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość michałKW

Dokładnie tą http://www.certina.com/2004/flash/collecti...IUM&lang=EN szczerze byłem zdziwony ceną , tak se powiedziałem za 1000 biore od reki i jeszcze zaznaczyłem ze mam urodziny niebem a on odparł ze "ok" . Ale ciekawi mnie jedno powiedzial ze jest to automat z baterią hmm co jest grane???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość michałKW

J jeszcze jedno co minie zniszczyło byłem u 12 zegarmistrzów , jubilerów itp.. a na koncu udałem się do najbardziej ekskluzywnego salonu w okolicy i tam właśnie koleś zgodził sie aby go opchnąc za 1000 zł . Troche to dziwne dla mnie w takich sklepach wydawało mi sie ze nie ma czegoś takiego jak upusty urodzinowe hahhaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslałem że mówisz o automatycznej Certinie,tej bez chronografu kwarc?... no nie wiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc jezeli chodzi o kwarc to nie juz lepiej kupic poljota,aviatora.po prostu mechaniczny lub automat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 lata temu kupilem swiss kwarca zauroczony jego wygladem teraz zaluje troszke lepiej poczekac troche dolozyc i byc szczesliwym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.