Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paolo

Enicar

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o rade zwiazana z zegarkiem marki Enicar. Czy opłaca sie kupić i odnawiać taki zegarek. Cena ok.100 pln. porysowana koperta brak masy fluoroscencyjnej na wskazówce, pekniete szkiełko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lew

Tu sie raczej nic finansowo nie opłaca. Jesli masz w planie ze kupisz, odnowisz i zarobisz to marne szanse. Naprawa bedzie kosztowała wiecej niz zegarek :lol: ale jesli jest ciekawy to ja bym sie skusił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek taki jak w kolekcji Wocia19 Ocean Pearl- czy coś podobnego, na deklu symbol delfina. Mechanizm sprawny. Troszeczke szperałem na forum i trudno podjąc decyzje, bo moze lepiej przepić tą kase :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zegarek taki jak w kolekcji Wocia19 Ocean Pearl

Jesli to taki model - to raczej zdecydowanie nie warto , szkoda że nie taki jak wkleiłem :lol: jedynie warto czasem napisać coś więcej niż samą nazwę firmy :!:

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tu sie raczej nic finansowo nie opłaca. Jesli masz w planie ze kupisz, odnowisz i zarobisz to marne szanse.

Nie zniechęcaj Kolegi - odnawianie zegarków - to zazwyczaj niszczenie ich osobowości , chyba że chodzi o konserwację , czyszczenie etc. Co do zarobku - to wcale nie jest aż tak strasznie jak opisujesz - oczywiście jeśli Ktoś myśli tylko o tym - to lepiej niech się zajmie jakąś pracą .

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zamierzałem go sprzedawac, lecz miał to być element mojej kolekcji. Natrafiłem na ten zegarek przypadkowo w lombardzie. Spodobał mi się , lecz jest w dość "ciężkim" stanie. Zastanawiam się jaki koszt miałoby polerowanie koperty, naprawa wskazówki, wymiana szkiełka i czy w przypadku ENICARA gra jest warta świeczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wartość takiego Enicara to około 150-200 max w bardzo dobrym stanie - więc średnio się opłaca jeśli sporo trzeba zrobić :roll:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lew

Moze da sie troche potargowac:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko spróbuje się jutro potargować. Wylaliście mi kubeł zimnej wody na głowe, troche szkoda... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.