Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość grossemarian

Certina Podium Automatic - pytanie o sprzedającego zegarek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grossemarian

Witam serdecznie,

jestem nowym użytkownikiem forum, szukam zegarka szwajcarskiego do 1800 zł, zanim sie zalogowałem kilka dni przeglądałem forum, na początku miał być kwarc Tissot

http://www.maxtime.pl/produkt.php?kat=1&am...1718&back=1

teraz jestem przekonany szczególnie po wizytach w sklepach i obserwacjach ze chce kupić ten zegarek

http://www.e-zegarek.pl/PK4qrX2nAdEgQU3oEU...EKVdtXcbGKVoEqH

jest po prostu piękny....znalazłem na allegro tańsza ofertę

http://www.allegro.pl/item231005502_certin...gwar_.htmlnacie Czy znacie tego sprzedawcę i czy jest to oryginał?

Przepraszam jezeli kogoś uraziłem tym pytaniem, proszę o wyrozumiałość

pozdrawiam serdecznie

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy znacie tego sprzedawcę i czy jest to oryginał?

Z tego co wiem p. Edzio ma salon jubilerski chyba w Bydgoszczy - ma prawie 1000 komentarzy na Allegro - to solidny partner w interesach - zawsze można coś utargować.

Kilka osób z Forum u niego już kupowało.

Ja też się przymierzam do DS Podium :) ze wzgledu na cenę też u niego

Polecam

PS

Ja obawiasz się transakcji przez internet zadzwoń do niego , weź pobranie ze sprawdzeniem zawartości - to tylko 5 zł - a niczym wtedy nie ryzykujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Czubaka
Edzio ma salon jubilerski chyba w Bydgoszczy

A dokładniej w Gorzowie (no chyba że się ostatnio przeprowadził :) )

Sprzedawca godny polecenia, wielu klubowiczów tam kupowało (w tym piszący te słowa) i skarg na obsługę nie zanotowano :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja także przymierzam się do zakupów u Edzia :) ale jeszcze do Niego napisze - może coś utarguję... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość markow

a ja poszedlem do salonu (w Gdańsku) i wprost powiedzialem ze moge miec ten zegarek z netu za 1100+przesylka i za ile mi sprzedaja... byl po 1290zl. Mily Pan wzial kalkulator do reki i szybko wyliczyl mi cene 1180zl. Biorac pod uwage to, ze z netu mialbym za 1100+20 = 1120zl, czyli doplacajac 60zl do interesu mam spokoj duszy, zegarek przymierzony, obejrzany no i bez czekania...Aha, no i servis na miejscu, bo tak jak w moim przypadku od nowosci czyli 3tyg spieszy sie o 15-17s/dobe wiec bede musial oddac go do regulacji - rowniez bez zadnego wysylania itd...

Suma sumarum wyjdzie chyba na to samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie w gdansku dokladnie? bo akurat planuje niedlugo zakup certiny i rabat bylby mile widziany:) w gdyni w klifie dadza 5%, ale widzie, ze Ty dostales wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a gdzie w gdansku dokladnie? bo akurat planuje niedlugo zakup certiny i rabat bylby mile widziany:) w gdyni w klifie dadza 5%, ale widzie, ze Ty dostales wiecej.

Ja kiedyś przypadkiem byłem w Carefurze to też 5% chcieli...

wyśmiałem ich.

W Batorym zjechali chyba z 9 %

zapytaj się w Timlesie http://www.gchmanhattan.pl/b11.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość markow

no wlasnie tu: Timeless.

Nie wiem czy to zrobilo dla nich roznice, ale wczesniej jakis 2 miesiace temu kupilem u nich inny zegarek - DS podium (quartz) i wtedy zeszli z 740 na 700 - tak sami z siebie :) no i zapraszali na kolejne zakupy :)

poza tym jak podobno Batory daje 9% to wyjdzie taniej, tak sobie licze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie tu: Timeless.

Nie wiem czy to zrobilo dla nich roznice' date=' ale wczesniej jakis 2 miesiace temu kupilem u nich inny zegarek - DS podium (quartz) i wtedy zeszli z 740 na 700 - tak sami z siebie :) no i zapraszali na kolejne zakupy :)

poza tym jak podobno Batory daje 9% to wyjdzie taniej, tak sobie licze...[/quote']

Myśle, ze pogadaj z Timlesem....

powołaj się na klub....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie wlasnie kombinowalem ostatnio. Czytam od dluzszego czasu forum i cos mi sie zdaje, ze kilku z trojmiejskich Klubowiczow w timelessie zostawilo calkiem spore pieniadze. Moze ktos ma jakis rabat dla stalego klienta i zechce posredniczyc?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych zniżek na Certiny, to w wawie prawie w każdym swatch-u jest 10 % zniżki z marszu... :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie pytałem tylko w jednym salonie trojmiejskim o znizke przy platnosci gotowka. Tzn. w jednym dali mi odpowiedz- w klifie wlasnie (5%). Do batorego sie zrazilem, bo potraktowali mnie niepowaznie- powiedzieli, ze dopiero jak sie zdecyduje to porozmawiamy o rabatach. A bylem juz swiadkiem, gdy ta sama sprzedajaca podawala facetowi, ktory obok mierzyl zegarki, wcale nie majac zamiaru od razu ich kupic (sam powtarzal, ze dopiero sie zastanawia) ceny i wysokosci upustow. Slowem- sklep mnie zdenerwowal podejsciem do klienta. Rozumiem, ze nie mialem garnituru i kilka razy juz mierzylem rozne zegarki, ale w koncu mialem zamiar zostawic u nich troche grosza... najwyrazniej sklasyfikowano mnie inaczej;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na razie pytałem tylko w jednym salonie trojmiejskim o znizke przy platnosci gotowka. Tzn. w jednym dali mi odpowiedz- w klifie wlasnie (5%). Do batorego sie zrazilem, bo potraktowali mnie niepowaznie- powiedzieli, ze dopiero jak sie zdecyduje to porozmawiamy o rabatach. A bylem juz swiadkiem, gdy ta sama sprzedajaca podawala facetowi, ktory obok mierzyl zegarki, wcale nie majac zamiaru od razu ich kupic (sam powtarzal, ze dopiero sie zastanawia) ceny i wysokosci upustow. Slowem- sklep mnie zdenerwowal podejsciem do klienta. Rozumiem, ze nie mialem garnituru i kilka razy juz mierzylem rozne zegarki, ale w koncu mialem zamiar zostawic u nich troche grosza... najwyrazniej sklasyfikowano mnie inaczej;/

Musiałeś trafić na jaką pi...de....

Kiedyś przyjechałem z budowy odebrać żone, a że marudziła poszedłem oglądać zegarki.

Miałem krótkie gacie przepoconą koszulkę, buty ochlapane cementem i Casio na ręku.

Przymierzałem dowolny zegarek od DS Action na Speedmasterze kończąc.....

Jak następnym razem Ci tak odpowie, to poprosisz jak się Pani nazywa i telefon do właściciela sklepu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grossemarian

Dziękuje serdecznie za rady, pozostaje przygotowac kasę i kupic wymarzony zegarek, byłem w Poznań Plaza w Swissie i Pani na dzien dobry oferuje 8 %, z wyjściowej ceny 1290 PLN, także zakup na allegro staje się mało zasadny.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziękuje serdecznie za rady, pozostaje przygotowac kasę i kupic wymarzony zegarek, byłem w Poznań Plaza w Swissie i Pani na dzien dobry oferuje 8 %, z wyjściowej ceny 1290 PLN, także zakup na allegro staje się mało zasadny.

pozdrawiam

Faajnie...

100pln na ulicy nie leży.

To idź jeszcze do Kruka na Paderewskiego,do Plucińskiego na Głogowską i do Swissu w Browarze - może dostaniesz wiecej niż 8%.

Zagadaj też do allegrowicza może tez dostaniesz rabat?

W necie też może coś utargujesz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mithos

A czy ktos wie gdzie w jakims sklepie w Warszawie mozna przy zakupie zegarka utargowac X % ? Rok temu kupilem "kwarca" ale odczuwam duza potrzebe kupna jakiegos automatica, a jak wiadomo te do najtanszych nie naleza i kilka % znizki byloby bardzo mile widziane (planuje zakup za ok 2-3k PLN).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grossemarian

Witam,

i po długich poszukiwaniach i zastanowieniach, kupiłem moją certinkę ds podium automatic, zdecydowałem się na zukup w swissie w starym browarze, dostałem bez problemu 10% rabatu - najwiekszy w poznaniu, ostatecznie zapłaciłem 1161 zł - wszystkim gorąco polecam ten sklep.

pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość markow
Witam,

i po długich poszukiwaniach i zastanowieniach, kupiłem moją certinkę ds podium automatic, zdecydowałem się na zukup w swissie w starym browarze, dostałem bez problemu 10% rabatu - najwiekszy w poznaniu, ostatecznie zapłaciłem 1161 zł - wszystkim gorąco polecam ten sklep.

pozdrawiam serdecznie

super, graty, a teraz powiedz czy nie przeciera Ci sie pasek przy gornym teleskopie oraz ile ci sie spieszy na dobe?

ps...

moj juz w serwisie do regulacji, ale paska chyba mi nie wymienia:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grossemarian

Powiem szczerze, ze jeszcze nie miałem czasu przez te 2 dni od zakupu sprawdzić czy się spieszy....ale gdzieś na forum wyczytałem że to jakaś prawidłowośc na początku i zależy od tego jak długo w ciągu doby nosi się go na ręku.....jeżeli chodzi o pasek to mnie zmartwiłeś, daj znac póżniej czy tobie uznali na gwarancji (a po jakim czasie od zakupu pasek przetarł się?)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ponowie pytanie o rabaty w Warszawie. Czy może ktoś już probował uzyskać rabat na zegarki w którymś z warszawskich sklepów. Ja od dłuższego czasu przymierzam sie do Certinki (oszczędności powoli rosną) i zbliża sie ten moment. Będę wdzięczny za info na temat sklepów.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja ponowie pytanie o rabaty w Warszawie. Czy może ktoś już probował uzyskać rabat na zegarki w którymś z warszawskich sklepów. Ja od dłuższego czasu przymierzam sie do Certinki (oszczędności powoli rosną) i zbliża sie ten moment. Będę wdzięczny za info na temat sklepów.

pozdro.

kilka postów wyżej było o stolicy i 10% rabatu w Swatchach.

:roll:

Walisz do Sklepu - przymierzasz i bez ogródek pytasz o rabaty-jak oni Ci zaproponują 5 % to podziękuj i powiedź że tam i tam masz 8%.

Powinni dać tyle samo. Potem idz do drugiego u próbuj uhandlowac więcej.... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to coś czuję, że szykuje się ciekawy weekend. :D

Dzięki za info.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mithos

A pozniej dac znac, gdzie ewentualnie udalo sie dostac rabat bo ja tez planuje niebawem zakup :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i klops....

Rekonesans sklepowy został pokrzyżowny przez wizytę teściowej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bartek1977

Jezu, to juz lepiej byloby chyba polamac sobie obie nogi lecac ze schodow....mniej by bolalo :shock:

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.