Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

G-das

Pierwszy automat na co dzień.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim. Nosze się z zamiarem zakupu pierwszego "automatu". Ma być to zegarek prosty klasyczny do codziennego użytku. Cena do 3500 ale jak będzie połowa tej kwoty to też dobrze. Zostanie na jakiegoś vintage garniturowca :) Jednym z ważnych kryteriów to mój mały nadgarstek, więc co za tym idzie, średnica maks 41 mm najlepiej coś koło 39-40mm. Przez wstępną selekcję przeszły dwa modele które mnie zaciekawiły. Chciałbym przeczytać jakie są wasze opinie na temat tych modeli (najlepiej od ich użytkowników). Może macie jakieś inne propozycje których nie brałem pod uwagę. Jakie mają praktyczne plusy i minusy. Oto one:

SEIKO SRPC97J1

https://www.seikowatches.com/global-en/products/presage/srpc97j1

cena 1800 zł dla mnie przepiękna tarcza jak i cała linia Cocktail. A także to, że jest to limitowana seria 7000 szt. Chciałbym też dokupić pasek skórzany prawdopodobnie w brązie.

Maurice Lacroix Les Classic Automatic LC6098-SS001-131

https://www.mauricelacroix.com/us_en/les-classiques-date-40mm-lc6098-ss001-131-1

Cena 3000 szukam wersji z brązowym paskiem, tutaj podobają mi się wskazówki i indeksy. Zegarek jest o 3 mm cieńszy co jest zaletą i ma szafirowe szkiełko.

Z góry przepraszam jeżeli w poście jest coś nie tak. I dziękuję za sugestie.

P.S. Nie wykluczam zakupu zegarka używanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Glycine Airman 18 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Może jeszcze Epos Sportive 3411, a z tańszych opcji Certina Ds1 oraz Seiko Sarb 033/035/017, póki dostępne ;-)

A jak ma być trochę bardziej elegancko, to Longines Conquest Heritage (wersja 35 mm) i Stowa Marine :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze Epos Sportive 3411, a z tańszych opcji Certina Ds1 oraz Seiko Sarb 033/035/017, póki dostępne ;-)

A jak ma być trochę bardziej elegancko, to Longines Conquest Heritage (wersja 35 mm) i Stowa Marine :-)

Dzięki za sugestie Certine muszę przymierzyć. Epos za bardzo sportowy. Seiko przetrawie ale jednak Cocktaile podobają mi się najbardziej. Jeżeli chodzi o Longinesa to jak już Flagship ale budżet przekroczony dwukrotnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybor jest duzy ,proponuja wejsc na jakas strone gdzie sa rozne modele np Dolinski

Albo okresl wiecej parametrow

Jesli chodzi o Seiko to bardzo dobry wybor

Chociaz osobiscie z coctail podoba mi sie najbardziej ponizszy model ale to kwestia gustu.

www.creationwatches.com/products/seiko-mens-208/seiko-presage-automatic-japan-made-power-reserve-sary082-ssa346j1-mens-watch-11219.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dzięki za sugestie Certine muszę przymierzyć. Epos za bardzo sportowy. Seiko przetrawie ale jednak Cocktaile podobają mi się najbardziej. Jeżeli chodzi o Longinesa to jak już Flagship ale budżet przekroczony dwukrotnie :(

Na chrono24 jest używka z Niemiec za niecałe 3000 zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.