Gość maritimeeng #76 Napisano 6 Października 2020 Godzinę temu, Noodles napisał: @PiotrX Wymieniłem mejle z Seiyą (za Twoją radę) i napisał, że w obecnych śmiesznych czasach to będzie ok. tygodnia A pana już zmieniam o tu się jakiś cieszy na zdjęciu, nada się? To ile ugrałeś? Cena lepsza niż na Sakurze? Yaro zawsze na propsie 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #77 Napisano 7 Października 2020 7 godzin temu, maritimeeng napisał: To ile ugrałeś? Cena lepsza niż na Sakurze? Yaro zawsze na propsie 😂 wyżej niż u Sakury. Coś z 5k wyniesie, jeszcze się zobaczy jak podatek dowalą. Sakura miał taniej ale wolę dołożyć i spać spokojnie. Na Sakura jest promocja na ten model, można wyrwać za parę stów mniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #78 Napisano 7 Października 2020 6 godzin temu, Noodles napisał: wyżej niż u Sakury. Coś z 5k wyniesie, jeszcze się zobaczy jak podatek dowalą. Sakura miał taniej ale wolę dołożyć i spać spokojnie. Na Sakura jest promocja na ten model, można wyrwać za parę stów mniej Kupiłem 3 zegarki na Sakurze i zawsze było perfekcyjnie. Oceanus dojechał w 3 dni... Nie wiem skąd obawy? To dobry i zaufany sklep... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #79 Napisano 11 Października 2020 Poranna sesja przed snem. Cała noc na wachcie a teraz w kimo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #80 Napisano 11 Października 2020 On się świeci na niebiesko? Dobranoc prochy na noc! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #81 Napisano 11 Października 2020 6 godzin temu, Noodles napisał: On się świeci na niebiesko? Dobranoc prochy na noc! Bardziej zielono. Matryca i oprogramowanie w telefonie ma problem z balansem bieli - zwłaszcza w mroku i jarzeniowym oświetleniu. Pobudeczka - bekon i jajeczka 👊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #82 Napisano 11 Października 2020 A mój do mnie leci... w międzyczasie męczę Baby Tunę w takiej konfiguracji jak na focie. Wiem, że to nie ten temat ale to naprawdę dobrze wykonany zegarek. Bezel centruje, indeksy nakładane, bezel ma wycięcia. Ciekawe jak będzie z dużą puchą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #83 Napisano 11 Października 2020 36 minut temu, Noodles napisał: A mój do mnie leci... w międzyczasie męczę Baby Tunę w takiej konfiguracji jak na focie. Wiem, że to nie ten temat ale to naprawdę dobrze wykonany zegarek. Bezel centruje, indeksy nakładane, bezel ma wycięcia. Ciekawe jak będzie z dużą puchą „Duża pucha” będzie mniejsza 😎 Indeksy ma malowane - ale farby jest gruuubooo. Porównasz sobie na żywo, jak świeci przy MM300... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #84 Napisano 11 Października 2020 2 godziny temu, Noodles napisał: A mój do mnie leci... Jesteś pewien? Klątwa nie nie zdjęta 2 godziny temu, Noodles napisał: Bezel centruje, indeksy nakładane, bezel ma wycięcia. Ciekawe jak będzie z dużą puchą Będzie odwrotnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #85 Napisano 13 Października 2020 No i d*pa, pucha utknęła na odprawie celnej w PL. Od 2 dni leży w urzędzie celnym 😕 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #86 Napisano 13 Października 2020 8 godzin temu, Noodles napisał: No i d*pa, pucha utknęła na odprawie celnej w PL. Od 2 dni leży w urzędzie celnym 😕 Standard teraz. Spokojnie, dojedzie 🤙 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #87 Napisano 14 Października 2020 Dołączam do klubu @ncx W porównaniu z żółwiem nosi się lepiej. 16cm w łapie, mam płaskie nadgary i to ratuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #88 Napisano 14 Października 2020 Tu też pogratuluje Słyszę że pierwsze wrażenia pozytywne. Zanim porysujesz zrób jakąś fajną sesje zdjęciową. Jak tam sekundnik, bije równo w indeksy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #89 Napisano 14 Października 2020 Bije w miarę ok, bezel centruje dobrze - jak na seiko a tak na serio to ja odpuściłem - jakieś nierówności są ale mam to gdzieś. Zegarek jest w pytę jako całość i świeci jak pochodnia vo ciekawe dostałem z nim kupon na 1 bezpłatną wymianę baterii w Japonii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ncx 99 #90 Napisano 14 Października 2020 Dzięki za zdjęcia porównawcze i gratulacje fajnego zakupu! :) Chociaż papierowo można się tego zegarka obawiać, to rzeczywistość jest zupełnie inna - wygląda git, nawet przy mniejszym obwodzie nadgarstka :) Brałbym chętnie (a może kiedyś wezmę), ale to niestety dla mnie zegarek bardziej do oglądania niż do noszenia na co dzień... Teraz jeszcze zamawiam zdjęcia z mankietem koszuli, bo ciekaw jestem czy się pod nim schowa :P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #91 Napisano 14 Października 2020 16 minut temu, Noodles napisał: .... ciekawe dostałem z nim kupon na 1 bezpłatną wymianę baterii w Japonii Pełne zadowolenie, świetnie Zanim baterie wymienisz, to dwa serwisy, też w Japonii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #92 Napisano 14 Października 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, PiotrX napisał: Pełne zadowolenie, świetnie Zanim baterie wymienisz, to dwa serwisy, też w Japonii Ta a najlepiej między serwisami nie nosić i trzymać w pudle z ryżem, żeby wilgoci nie ciągnął a tak na serio to pomysł zaczał mi kiełkować jak kupiłeś swojego. Zacząłem czytac o puszce, obczaiłem ten werk że cały z metalu i na kamieniach... no i historycznie ten model to kawał zegarmistrzowskiej opowieści Edytowane 14 Października 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #93 Napisano 14 Października 2020 Taki werk tylko w Tunach, ale też trzeba trafić super dokładny. Zawsze można go wyregulować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazo 161 #94 Napisano 14 Października 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #95 Napisano 14 Października 2020 57 minut temu, PiotrX napisał: Taki werk tylko w Tunach, ale też trzeba trafić super dokładny. Zawsze można go wyregulować A w GSach nie siedzi cos podobnego? W tych kwarcowych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #96 Napisano 14 Października 2020 19 minut temu, Noodles napisał: A w GSach nie siedzi cos podobnego? W tych kwarcowych? Nie, 9F jest o dwa stopnie wyżej od 7C według definicji Seiko. Jest to bardzo dobry werk, ale nie ta klasa, jakość i dokładność, jeżeli samo Seiko pozycjonuje 9F o dwa szczeble wyżej to nie ma co porównywać. Jest dobry, kupisz GS'a to będzie bardzo dobry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #97 Napisano 14 Października 2020 35 minut temu, PiotrX napisał: Nie, 9F jest o dwa stopnie wyżej od 7C według definicji Seiko. Jest to bardzo dobry werk, ale nie ta klasa, jakość i dokładność, jeżeli samo Seiko pozycjonuje 9F o dwa szczeble wyżej to nie ma co porównywać. Jest dobry, kupisz GS'a to będzie bardzo dobry Myślę, że mi dobrze z Tuną :D wolę moje zegarki nosić i używać, też rysować nić kupić grala i się bać mojego zegarka :D To mają być przedmioty użytkowe jednak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #98 Napisano 14 Października 2020 4 minuty temu, Noodles napisał: Myślę, że mi dobrze z Tuną wolę moje zegarki nosić i używać, też rysować nić kupić grala i się bać mojego zegarka To mają być przedmioty użytkowe jednak Racja, u mnie status pudełkowca ma MM, ale to bardziej ze względów praktycznych. Tuna jest dla mnie pod każdym względem idealna, sama chodzi, dokładna, czytelna nawet w nocy i lubię czuć, że mam zegarek na ręku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #99 Napisano 17 Października 2020 Baby pucha vs duża ucha. Coś ulane to potomstwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ncx 99 #100 Napisano 18 Października 2020 Seiya nie ma już dostępnych SBBN031, a na Sakurze widnieje opcja "pre-order", jakby zapowiadała się jeszcze jakaś dostawa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach