Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Taza0

Michael Kors. gen 5 lub 6, opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Potrzebuje kupić smartwatcha, głównie do; mierzenie tętna, krokomierz i odbierania powiadomień. Wiem że do tego wystarczyła by opaska za 200zl, ale żona chce żeby też ładnie wyglądał 😁

Znalazła damskie smartwatche Michael kors gen 5 i gen 6. Bardziej nawet chodzi o gen 5. 

Pytanie czy ktoś miał z tym styczność, czy krokomierz, pomiar tętna działa dobrze?  

Dodam że tel. jest z androidem. 

Z góry dzięki za odpowiedź. 

Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc "dobrze" rozumiem, że masz na myśli dokładnie?

Jeśli tak, to wiedz, że zegarki modowe generalnie nigdy nie grzeszyły jakością. To zegarki, które mają się podobać, przyciągać wzornictwem i logotypem...

Producent stawia na wzornictwo, a jakość wykonania samego zegarka i podzespoły są drugorzędne....

Nie ważne które zegarki wybierzesz z portfolio producenta Fossil Group, wszystkie są tworzone według powyższego schematu (Armani, Diesel, MK, Fossil, Puma, DKNY..itp).

Wracając do Twojego pytania, to ze swojej strony zachęcam do poszukiwań wśród zegarków marki "Withings". 

Robiłem porównania pomiaru tętna zegarka Withings z ciśnieniomierzem naramiennym marki Omron. Ku mojemu zaskoczeniu, wyniki były bardzo, a to bardzo zbliżone. Zaskoczyłem się pozytywnie, że pomiar tętna w takim zegarku był, aż tak zbliżony do wyników urządzenia, które ma swoją renomę  wśród klasycznych dobrej jakości ciśnieniomierzy. Zaznaczę, że porównywałem do ciśnieniomierza naramiennego, a nie nadgarstkowego, co jeszcze bardziej przekonało mnie do zakupu tego zegarka.

Dodam jeszcze, że dedykowana aplikacja w sklepie google play, sprawowała się bardzo dobrze.

P.S.

Zegarka Withings nie mam, bo zakup był na prezent. Nie porównywałem innych funkcjonalności w zegarku więc odpowiadam tylko w zakresie tętna, ale przypuszczam, że jeśli elektronika była na tyle dobra, aby dorównać Omronowi to myślę, że inne funkcje również będą trzymać poziom. Nawet nie wiem czy Withings ma krokomierz. Skupiałem się tylko na funkcjach, na których zależało obdarowanemu: "tętno i nasycenie tlenu.

Edytowane przez CreditFreeze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi