Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Floyd Pink

Tecnotempo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

czy ktoś z was zetknął się kiedyś z marką Tecnotempo? To bodajże włoski mikrobrand działający niby od 2007 roku, z dość bogatą ofertą. Nie sposób jednak znaleźć choćby recenzji, opinii, nie mówiąc już o jakimikolwiek materiale video.
Jakby ktoś wiedział coś więcej na ten temat, lub zetknął się kiedyś z takim zegarkiem i jest w stanie coś powiedzieć na temat choćby samego wykonania etc. to byłbym wdzięczny.

to ich strona internetowa:
www.tecnotempo.it

na allegro jest sprzedawca który z pasją wystawia ciekawie wyglądające modele z brązu (załączam foto), w cenie ok 1k, ale z tego co zaobserwowałem zainteresowanie jest znikome.

Na podstawie zdjęć i specyfikacji zegarki sprawiają wydaje się niezłe wrażenie, te akurat bazują co prawda na nh35, ale są też bodajże modele na szwajcarskich werkach "swiss made". Ceny u producenta to ok 600 - 700 euro za najtańsze modele, aczkolwiek tego załączonego w aktualnej ofercie na stronie nie znalazłem.

Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji.

tecnotempo watch.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli po półtora roku interesuje Cię nadal jakaś odpowiedź to, mam z tą marką styczność,bo noszę jeden z ich zegarków na ręce. Dokładnie to Tecnotempo Subarctic Diver 1200M. Wrzucam też fotkę. Zegarki w większości wyposażone są w mechanizmy Seiko NH35 lub Sellita SW200, czasem też Miyoty ale nie pamiętam jakie. Tworzą limitowane wersję 100-200 sztuk czasem w dość ciekawym designie. Mnie akurat wpadł w oko ten diver ze względu na tarczę przypominającą porysowany lód i ciekawie zaprojektowany bezel. Ciężki i gruby kloc, 48mm ale ja akurat lubię cegły na ręce. Ceny na stronie producenta nie odpowiadają tym w jakich sprzedają się jako nowe od producenta na aukcjach (dużo jest na catawiki, który wydaje się ich głównym sposobem sprzedaży. Średnio w przedziale 400-800 euro.

20241023_100955.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi