Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
winduktor

Drgajace wskazowki.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. 

Pisze aby bardziej doswiadczeni posiadacze citizenow z ecodrivem rozwiali moje watpliwosci.

Otoz, okolo tygodnia temu zakupilem swojego pierwszego citizena .

Wybor padl na model CB5860 z napedem E660.

Zegarek dziala swietnie, jestem bardzo zadowolony, no moze poza synchronizacja bo o ile przez pierwsze 2 dni ladnie sie laczylo tak teraz wcale nie chce synchronizowac sie.

Ale nie o tym ten watek.

To co mnie niepokoi to dziwne w moim odczuciu zachowanie sie wskazowek, sekundowej oraz komplikacji na godzinie 2.

W momencie gdy uzywam przyciskow A badz B, wskazowki pokazuja to co pokazywac maja, jednakze nie podoba mi sie ze nie poruszaja sie plynie, w szczegolnoscie kiedy  obrajaca sie w strone przeciwna do ruchu wskazoweg zegara. Zazwyczaj obrot w orawo jest plynny a podczas wracania drgaja. Problem niewystepuje np w sytuacji kiedy  resetowalem zegarek, a wzkazowki obracaly sie wielokrotnie. 

Porownywalem z nagraniami na youtube ale tam wszystko wydaje sie pracowac plynnie.

Probowalem nagrac ten drgajacych ruch ale na nagraniu tego nie widze.

Nie posiadam niestety innego citizena aby miec porownanie.

I stad moje pytanie, czy jest sie czym niepokoic ? Moze ktos z Was zaobserwowal podobne zjawisko.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się czym niepokoić, jest to normalne zjawisko w modułach Eco-Drive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamien z serca. 

A korzystajac z okazji , moze wiesz z czego wynika brak synchronizacji ? Tak automatycznej jak i wymuszonej.

Dzialalo dopoki nie zresetowalem zegarka. 

Ustawiona mam strefe na paryz i czas letni on.

A zegarek resetowalem poniewaz po synchronizacji zmienialo dzien miesiaca o 14 dni wiekszy.  

Nastepnie ustawilem wskazowki oraz datownik zgodnie ze wzorcem. Wybralem strefe czasowa paryz, wlaczylem czas letni i wszystko dziala ale zsynchronizowac sie nie chce....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki poziom naładowania posiada akumulator? Jest on wyświetlany na małej tarczy po wciśnięciu przycisku A w trybie TME

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na odbiór sygnału radiowego wpływa wiele czynników zaczynając od zakłóceń EMI po warunki atmosferyczne w danej lokalizacji, posiadam również Citizena z modułem E660 i generalnie nie ma on większych problemów z odbiorem codziennego sygnału radiowego w mojej lokalizacji, natomiast zalecane jest aby antena sygnału radiowego która w module E660 umieszczona jest na godzinie 7:00 zegarka skierowana była w stronę nadajnika w Mainflingen w momencie próby odbioru sygnału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje bardzo za rady. Sprobowalem wymusic synchronizacje ale tym razem na parapecie, ustawiajac zegarek godzina 7 w strone Mainflingen i za pierwszym razem juz zsynchronizowalo! O to mi chodzilo, zeby dowiedziec sie czy wszystko jest sprawne. 

Jeszcze raz wielkie dzieki, moge teraz spokojnie cieszyc wzrok swoim citkiem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi