Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Smilencjusz

Sikor na chudego byka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowni Dżentelmeni. Od jakiegoś czasu zmieniam swój styl z dresiarzo/whatever na schludny, casual, sportowy.

Przyszła pora na zegarek, do tej pory miałem tylko jeden - niewielki casio na srebrnej bransolecie (z pomiarów wychodzi koperta o średnicy 35mm i LTL jakieś 41mm.

Moja wiedza na temat zegarków zamyka się w 2 dniach latania po internecie.

Dowiedziałem się, że zbyt duża tarcza w stosunku do nadgarstka wygląda komicznie i z tym problemem zgłaszam się do Was - Ekspertów.

Otóż - średnica mojego nadgarstka wynosi ~~15.4cm. (Jak byłem na masie zahaczałem o 16,3), szerokość - ok. 5cm. 

Casio, który widać na zdjęciu jest troszkę za mały, myślę, że mógłbym sobie pozwolić na kilka mm więcej, natomiast nie mając zaplecza trudno jest mi znaleźć coś w tym rozmiarze. Poluję na coś podobnego do tych o to zawodników

https://www.kaufland.de/product/371449699/?utm_source=idealo&utm_medium=cpc&utm_content=de_01&utm_campaign=pricecomparison&utm_term=pad

https://www.kaufland.de/product/348660567/?utm_source=idealo&utm_medium=cpc&utm_content=de_01&utm_campaign=pricecomparison&utm_term=pad

https://www.timeshop24.de/seiko-sur301p1.html?utm_source=idealo&utm_medium=link&utm_campaign=Affiliates

Ten ostatni ma niby 39mm średnicy, myślicie, że mógłbym zahaczyć swoimi patykami o przyzwoitość nosząc go?

A może znacie podobne propozycję?

Mój budżet wynosi do 1000zł

zeg przód.jpg

zeg tył.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadgarsek 16 cm i 5 cm szerokości także dość zbliżony do Twojego. Posiadam w kolekcji Seiko SUR307P1 czyli inna wersja kolorystyczna opcji nr 3.

Plusy:

+ uszy koperty są mocno zakrzywione i schodzą poniżej linii dekla oraz damski end link nie powiększający L2L (patrz zdjęcie). To bardzo istotna cecha przy Lug to lug 47 mm i małym nadgarstku.

+ szafirowe szkło

+ dobre wykonanie koperty

+ bardzo dobre spasowanie końcowych ogniw z kopertą (brak luzów)

Minusy:

- tylko dwa otwory mikro regulacji bransolety

- moja wskazówka sekundnika nie trafia dobrze w indeksy (patrz zdjęcie), także jeśli to dla Ciebie ma znaczenie to polecam rozważyć zakup w sklepie stacjonarnym

Z tych co pokazałeś brałbym Seiko SUR za profil wykonania koperty i szafirowe szkło jeśli celujesz w zegarek z mechanizmem kwarcowym. Jeśli chciałbym mieć zegarek z mechanizmem automatycznym to rozważyłbym najnowszą generacje Orienta Bambino o średnicy 38 mm.

uszy koperty poniżej linii dekla.jpg

sekundnik nie trafia w indeksy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi