Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tusiu69

Prośba o pomoc w wyborze The Citizen

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Postanowiłem sprawić sobie nowy HAQ, po długich godzinach rozmyślań między GS a The Citizen, postanowiłem, że wolę The Citizen. No i swój wybór zawęziłem do dwóch modeli: AQ4080-52A oraz AQ4100-57A.

Czy miał ktoś może do czynienia z którymś z tych modeli (lub z jednym i drugim) i mógłby się wypowiedzieć o nich, jakie wrażenia itp.?

Ogólnie mam małe nadgarstki (16 cm) i zależy mi na mniejszym zegarku, ale zastanawiam się czy ten 1 mm różnicy w średnicy i lug to lug będzie w ogóle widoczny. Na zdjęciach AQ4100-57A sprawia wg mnie wrażenie dużo szerszego niż 1mm, ale z drugiej strony cały zegarek jest z tytanu, więc też pewnie zupełnie się go inaczej nosi niż stalowy.

AQ4100-57A kusi właśnie z powodu wykonania z tytanu, oraz koperty, która nawiązuje do historycznych modeli Citizena a także ciekawej bransolety. Aczkolwiek muszę się liczyć z tym, że na żywo może już nie wygląda tak dobrze, wiele razy już byłem napalony na jakiś zegarek a kiedy przymierzałem na ręce w salonie to następowało wielkie rozczarowanie.

AQ4080-52A natomiast to właśnie mniejszy rozmiar co jest dużym plusem, i bardziej konwencjonalny wygląd (koperta i bransoleta) to wydaje się bezpieczniejszą opcją, bo wg mnie istnieje mniejsza szansa, że na żywo mi się jednak nie będzie podobać.

Niestety w Polsce The Citizen nie jest oficjalnie dostępny, więc nie mam gdzie przymierzyć i zobaczyć je na żywo.

Wszelka pomoc w postaci opinii/wrażeń będzie mile widziana.

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi