Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytrusss76

Citizen AT9036-08E

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem wątek podobny do mojego pytania, ale chcę zapytać czy może ktoś natrafił na jakieś nowe informacje w tym temacie, mianowicie chodzi o koniec nadawania sygnału Radio Controled. Przy okazji mam dodatkowe pytanie. W październiku tego roku kupiłem zegarek Citizen AT9036-08E, po dwóch miesiącach zegarek rozładował się i musiałem go ładować pod nocną lampką. Czy to normalne żeby po 2 miesiącach od zakupu zegarek się rozładował? Co prawda nie stanoł, ale wskazówka funkcyjna wskazywała minimum poziomu energii. Zdaję sobie sprawę, że nie wiadomo ile zegarek leżał na sklepowej półce, ale w sklepie dostałem informację, że zegarek jest z 21 r. a czytałem, że akumulatory w zegarkach z Eco Drive wymienia sie co 7/10 lat. W instrukcji przeczytałem, że najszybciej zegarek ładuje się światłem z żarówki fluorescencyjnej, nie wiem czy taką żarówkę można jeszcze gdzieś dostać,  ale tu rodzi się drugie pytanie. Czy światło z żarówki LED równie dobrze naładuje zegarek, czy zegarek przy takim świetle wymaga dłuższego naświetlenia, czy lepiej rozglądnąć się za żarówką fluorescencyjną? Jeden z użytkowników podpowiedział mi że do ładowania zegarka używał halogenu LED, co o tym myślicie? Czytałem wątek z przed 4 lat na tutejszym forum odnośnie zaprzestania nadawania sygnału Radio Controled w związku z tym mam pytanie o Wasze zdanie co tym myślicie?

Edytowane przez cytrusss76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjMwpKpv4SDAxWE7rsIHYNzAT4QFnoECBcQAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.citizen.pl%2Fkolekcja%2Fradio-controlled%2FAT9036-08E%2F&usg=AOvVaw0zN0ILJh4HTN649YCrHW1U&opi=89978449 W prawym górnym rogu masz instrukcję.Radio controler działa,skąd takie wiadomości że ma być wyłączony?Na parapet go i czekać aż się naładuje.

Edytowane przez Adamss68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie tak szybko.Pocieszymy się jeszcze zegarkami z ta funkcją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi