Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
gąssi_gąsqi

gnomonwatches.com - Hamilton Murph 38mm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem zdecydowany na zakup zegarka Hamilton Murph 38mm. W polskich sklepach cena oscyluje w granicach 4100 zł. Na stronie sklepu gnomon watches zegarek kosztuje 3 192 zł czyli 900 zł w kieszeni. Napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym sklepem oraz jak to jest z tym cłem oraz VAT. Gra jest warta świeczki i czy jest duża szansa, że paczka przejdzie bez dodatkowych kosztów czy jednak system jest już tak szczelny, że nie ma na to szans więc lepiej jest kupić ten zegarek z polskiej dystrybucji w cenie 4100 zł. Dzięki z góry za odpowiedź.

PS: zależy mi na zegarku z oryginalną bransoletą, pasek dokupię innej firmy, lepszej jakości :).

https://www.gnomonwatches.com/products/khaki-field-murph-38mm-black-ref-h70405130?srsltid=AfmBOopP5fyKHt7FHdUVdX-VtP1HKm3JOgmkzWRMU14dWxbk7XDIFdl9

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma tak dobrze :D Dojdą opłaty importowe czyli głównie 23% VATu od wartości towaru i kosztów wysyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DHL juz na etapie wysyłki informuje o konieczności wykonania odprawy celnej, więc opłat importowych nie unikniesz (mi DHL doliczył VAT + kilka zł opłaty "serwisowej"). Fedex pewnie tak samo robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi. W takim razie wychodzi, że cenowo wyjdzie podobnie jak z zakupem zegarka w PL, no szkoda 🥹

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi