Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość medyczny

Davosa Classic Quartz lub coś innego 600 - 700 pln

Rekomendowane odpowiedzi

Gość medyczny

Witam serdecznie! Pisze z prosba o pomoc

Szukam zegarka Davosa Quartz Classic.

post-0-0-49465200-1330869758.jpg

A nawet bardziej takiego ma chyba srebrna tarcze, ten wyzej biala:

post-0-0-00786500-1330869760.jpg

Bardzo mi zalezy na zegarku ktory ma srebrna koperte, jasna tarcze, pasek i wskazowki wlasnie takiego ksztaltu jak ta Delbana, jak Tissot Le locle. Po prostu szalenie mi sie to podoba. Moze to byc zwykly Quartz, nie mam duzych wymagan pod wzgledem mechanizmu ani duzych srodkow.

Może dodam cos jeszcze od siebie:

-zegarek no przypuscmy do 600-700 zl (student)

-do garnituru slubnego, ale nie tylko - raczej elegancki

-wazny jest dla mnie sekundnik

- mam bardzo waskie na nadgarstki, kolo 17 cm obwodu do tej pory nosilem adriatice tytanowa 35mm, taka za 300 zl- po 3 latach wyglada jakbym nia szorowal o chodnik (wtedy forum nie czytalem i myslalem ze zegarek na cale zycie będzie)

- bardzo mi sie podoba Tissot Le Locle i ta Davosa powyzej - .

- rowniez Atlantic Seacrest wchodzi w gre, ale moze uda sie cos ciekawszego i mniej oklepanego wymyslec!

Widzialem rowniez Adriatice Saphire za jakies 240 zl z takimi wskazowkami, ale tylko wersje z czarna tarcza...

moze ktos z Was zna cos w podobnym stylu, albo cos zupelnie innego-chetnie poslucham rad bardziej doświadczonych forumowiczów.

Z gory dziekuje za ewentualna pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość medyczny

Witam ponownie

Od powyzszego postu wiele sie zmienilo, coraz bardziej zastanawiam sie na Adriaticą 1072...

Co nie mniej jednak chętnie przyjmę jakąś wskazówkę co do zakupu...Czy ktos ma moze zdjecie tej Adriatici na nadgarstku? na forum widzialem zdjecie od strony dekielka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Nautica

Jezeli chcesz wysadac 600 - 700 zł to mozesz wybrac cos lepszego niz Adriatice :lol: ALe wybor jest duzy, mi osobiście podobają sie prostokątne eleganckie zegarki, maja wtedy inny styl... Zerknij na kolekjce Atlantica seamoon moze cos znajdziesz dla siebie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość medyczny

Dzieki za rade, moze uda sie znalezc cos lepszego niz Adriatica, niestety kwadratowe odpadaja, nie moj styl. Co do tej lepszosci, to co jest wyznacznikiem? Jezeli dwa zegarki maja ten sam echanizm ETA28.24, a jest miedzy nimi roznica 1000 zl, to placimy za firme czy za cos co jest w zegarku wazne, a o czym nie wiem (nie znam sie az tak)

Drugie pytanie ktore sprawilo ze zasnalem dzis o 6 rano (czytalem forum - jest to kopalnia wiedzy)

-czy lepiej kupic zegarek tzw. gorszej firmy ale za to automat, tu mysle o adriatice, znalazlem tez dziwnego Pierre Cardin o ktorym nie ma nigdzie informacji, na tarczy pisza ze automat 21 jewels:

post-0-0-87489300-1330869826.jpg

post-0-0-58435100-1330869828.jpg

Czy lepiej kupic w tej cenie zegarek lepszy, w wyzszej polki, jezeli to jest wyzsza polka, ale kwarcowy:

Citizen za 494 pln

post-0-0-53091600-1330869829.jpg

Tisot za kolo 500pln:

post-0-0-63021800-1330869830.jpg

Seico (ale tu juz 800)

post-0-0-79373700-1330869832.jpg

czy wreszcie Atlantic Seahunter 495 pln

post-0-0-42936300-1330869836.jpg

Poki co wszytskie mi sie podobaja, ale na zywo widzialem tylko Tissota, Atlantica.

Bardzo mni ezastanawia ten Pierre Cardin - wiem ze to nie firma od zegarkow, ale dosc ciekawe - chyba ze ktos z Was wie ze to jest SZAJS.

Bede dalej szukal i czytal i moze powoli cos wymysle.

WIem jedno chcialbym zeby zegarek ktory kupie mial w sobie takie cos ze z dnia na dzien bedzie mi sie bardziej podobal, nie dbam oto jak inni bede go odbierali. TO ja chce miec swiadomosc ze mam na nadgastku, cos wyjatkowego, cos stworzonego dla mnie.

I jeszcze jedno pytanie, chociaz pewnie znajde na nie odpowiedz gdzies, czy po odlozeniu automatycznego zegarka, przypuscmy na tydzien, i nalozeniu z powrotem na reke, zaczyna chodzic od razu, czy musi sie "naładowac".

Alez ja jestem wymagajacy...az mi glupio.

Pozdrawiam Filip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.