serbio 0 #1 Napisano 6 Marca 2010 Witajcie Pękła mi szlufka w G-Shocku Dw6600,sklejenie nic nie daje .Czy jest możliwość przełożenia z innego medelu takej szlufki,zakup nowego paska ?Czy orientujecie się gdzie można by takowy pasek lub jego jedną część ze szlufką dostać?A może któryś z drogich kolegów ma takowy na zbyciu ?Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #2 Napisano 6 Marca 2010 Z innego paska od G mozna przelozyc, szerokosc jest mniej wiecej taka sama. Szukalem kiedys szlufki i lipa nigdzie nie mieli pozostaje szukac po ludziach moze ktos ma niepotrzebna po starym g-shock. Pasek jesli juz to mozesz kupic ale obie czesci. Zamowic trzeba w np. sklepie TimeTrend, cena okolo 35pln jesli mnie pamiec nie myli.Ja w koncu zalozylem na pasek 2 gumki do wlosow. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #3 Napisano 7 Marca 2010 Szlufka jest taka sama w 5600, 5900 , 6600 i 6900 na pewno.Samej nie kupisz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swenson 0 #4 Napisano 7 Marca 2010 Po prostu wpisz w allegro "pasek casio dw 6600" i gotowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panx 0 #5 Napisano 8 Marca 2010 Miałem podobnie w DW-6900. Po 2 miesiącach szlufka się rozpadła. Z zakupu nowego paska zrezygnowałem bo zegarek jest przeznaczony do pracy więc i tak na zniszczenie. Jakiś czas radziłem sobie bez szlufki, da się. Do dnia gdy w kuchni trafiłem na kolekcję gumek recepturek (zieleninę do zupy takimi spinają). Wybrałem gustowny, czarny kolor. Gumka świetnie sobie radzi, jest trwalsza od szlufki. Nie przesuwa się na pasku. Po 3 miesiącach nie widać żadnych oznak zużycia. Nawet dość przyjemnie całość wygląda. Zadowolony jestem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casio DW-6900 1 #6 Napisano 11 Marca 2010 Można samemu przełożyć szlufkę z innego modelu Casio. Wymaga to trochę siły i samozaparcia, gdyż mimo, iż jest elastyczna, to jednak nie tak rozciągliwa, żeby przejść przez klamerkę, ale mnie się udało. Po przeprowadzeniu jej przez klamerkę szlufka wróciła do pierwotnego kształtu. Zależy jaki ma być ten pasek, czy z plastikową klamerką, czy metalową. Z illuminatorem plastikową ma DW-6900, natomiast metalową DW-6600. Kupisz na allegro.pl, eBay, lub po prostu w serwisie Casio. ...warto zauważyć, że starsze, tzw. vintage modele Casio mają inne paski z innymi numerami i na metalowych klamrach ( np: DW-5900 ) mają napis Casio Japan. Począwszy od tych z illuminatorem ( DW-6900/6600 ) mają albo plastikowe klamry z samym napisem Japan, albo metalowe z Casio Indonesia, lub coś w tym stylu... 0 Kobiety! Zwłaszcza te z Electra Luminescent Backlight... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panx 0 #7 Napisano 12 Marca 2010 ...warto zauważyć, że starsze, tzw. vintage modele Casio mają inne paski z innymi numerami i na metalowych klamrach ( np: DW-5900 ) mają napis Casio Japan. Począwszy od tych z illuminatorem ( DW-6900/6600 ) mają albo plastikowe klamry z samym napisem Japan, albo metalowe z Casio Indonesia, lub coś w tym stylu... i jak wszędzie trzeba pamiętać, że jest pełno wyjątków potwierdzających regułębo mój DW-6900 ma metalową klamrę z napisem "Casio Japan" choć na deklu ma "MADE IN CHINA", kupiony jakieś pół roku temu (poza Zibi oczywiście)... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swenson 0 #8 Napisano 17 Marca 2010 Można samemu przełożyć szlufkę z innego modelu Casio. Wymaga to trochę siły i samozaparcia, gdyż mimo, iż jest elastyczna, to jednak nie tak rozciągliwa, żeby przejść przez klamerkę, ale mnie się udało. Po przeprowadzeniu jej przez klamerkę szlufka wróciła do pierwotnego kształtu. Zależy jaki ma być ten pasek, czy z plastikową klamerką, czy metalową. A nie prościej byłoby zdjąć klamerke i założyć szlufke? przecież klamra jest na teleskopie. ps. mój DW-6600 na klamrze "made in indonesia" a na deklu "made in korea". Kupiony jakieś 1,5 roku temu w usa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casio DW-6900 1 #9 Napisano 17 Marca 2010 swenson: Myślisz, że nie próbowałem zdjąć metalowej klamry z paska, żeby nawlec szlufkę na pasek? Pragnę w tym miejscu zauważyć, że szlufka jest dużo bardziej rozciągliwa i co za tym idzie dużo łatwiej ją nawlec od metalowej klamry na teleskop, którą bardzo ciężko zdjąć z teleskopa, a jeśli już się uda to potem może się odkształcić i będzie spadać z teleskopa ( ta klamra ). Plastykowa klamra z modelu np: DW-6900 może po prostu pęknąć w trakcie zdejmowania/zakładania. Czy najprościej nie jest przypadkiem kupić kompletny - nowy pasek ( a właściwie 2 )w serwisie Casio/Zibi? To jest niewielki wydatek, niż samemu kombinować i zepsucie zagarka ryzykować? 0 Kobiety! Zwłaszcza te z Electra Luminescent Backlight... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach