Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Macasio

Mam problem Casio Edifice EF-329D

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem od niedawna zegarka Casio Edifice EF-329D-1AVEF. Dostałem instrukcję po angielsku, niestety nie ma po polsku. Mimo że został kupiony w sklepie polskim. Wiem jak ustawić czas oraz dni 1 do 31 i miesiące. Nie wiem jak ustawić dzień np. Poniedziałek do niedzieli oraz czas 24 godzinny. Za pomoc będę wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porę dnia nastawiasz kręcąc wskazówkami do okoła, przestawiasz je o 12h. Przynajmniej tak jest w navitimerze. Nie wiem jak ustawić resztę, nigdy nie miałem podobnego zegarka. Ktoś z forum zapewne zaraz Ci pomoże. Pozdrawiam.

Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki udało ustawić tak żeby o godzinie 0.00 upłynął czas 24 godzinny. Bo kręciłem czas w koło.Ale zostało mi jeszcze jedno porę dnia Poniedziałek-Niedziela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa została rozwiązana właśnie podczas kręcenia czasu daje porę dnia trzeba tak krecic żeby wyniosło 24 godzinny rytm to daje 1 dzien.Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek niby ma jeden przycisk i pokrętło a mimo to nie jest prosty w obsłudze. dopiero co go kupiłem i przy zakupie był ustawiony, no ale wiadomo chciało się sprawdzić samemu no i przesunąłem jeden dzień w datowniku do przodu i chyba nie da się tego cofnąć chyba że przekręci się wskazówkami te 31 dni- masakra aż się bąbel na palcu zrobił tyle kręcenia. nie wiecie czy jedyny przycisk nad pokrętłem coś zmienia oprócz miesiąca? no i czy jesli pokrętło wysunie sie do połowy to coś daje? bo mam wrażenie że nie. Puki co jestem wtrakcie kręcenia wskazówek w celu powrotu do dzisiejszej daty. mam nadzieję że dzień się będzie zgadzał jak dojadę do końca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek niby ma jeden przycisk i pokrętło a mimo to nie jest prosty w obsłudze. dopiero co go kupiłem i przy zakupie był ustawiony, no ale wiadomo chciało się sprawdzić samemu no i przesunąłem jeden dzień w datowniku do przodu i chyba nie da się tego cofnąć chyba że przekręci się wskazówkami te 31 dni- masakra aż się bąbel na palcu zrobił tyle kręcenia. nie wiecie czy jedyny przycisk nad pokrętłem coś zmienia oprócz miesiąca? no i czy jesli pokrętło wysunie sie do połowy to coś daje? bo mam wrażenie że nie. Puki co jestem wtrakcie kręcenia wskazówek w celu powrotu do dzisiejszej daty. mam nadzieję że dzień się będzie zgadzał jak dojadę do końca

W seiko z jedną koronką jest tak: wyciągasz do połowy i kręcisz zmienia się numer dnia, kręcisz w drugą stronę, nazwa dnia, wyciągasz do końca zmienia się godzina. Myślę, że w Twoim casio też tak jest, ponieważ w edifice u mojego taty również to tak działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.