Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bj84

Longines conquest L3.678.4.56.6 pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje swojego pierwszego zegarka, chciałbym zeby był automatyczny na bransolecie. Kwota jaka chciałbym przeznaczyc to do 5 tys zł. w Polsce zegarek, który jestem zainteresowany kosztuje od 4 800zł - 5740zł (takie ceny udało mi sie znależć) w USA ceny zdeeeecydowanie niższe. Pytanie czy warto kupować poza polskimi granicami ? (w sensie gwarancji,serwisu itp) i prosze o opinie na temat tego konkretnego modelu, a moze macie inne propozycje?

http://www.prestigetime.com/item/Longines/Conquest-Automatic-Chronograph-41mm/L3.678.4.56.6.html

dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z finansowego punktu widzenia korzyści z kupna w cenie z linku nie odczujesz bo jak doliczysz 23% VATu i cło to wyjdzie to co masz zapłacić w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...generalnie to nie, bo ze stronki, która podalem zegarek poleci do mojego kolegi, który albo mi go przywiezie albo wyśle polamerem czy polonezem itp tak więc cena w USA podniesie sie nieznacznie o koszt wysyłki (omijam cło i vat) Najniższa cena, która znalazłem w Polsce to 4800zł czyli 1000zł więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i jakies opinie o konkretnym modelu ? badź cos podobnego w podobnej cenie ;) dzieki z pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym Cłem i Vat'em to wszyscy straszą tu na forum jak małe dzieci Babą Jagą ;) Sam byłem już zdecydowany na zakup zegarka w USA ale trafiła się okazja w kraju. Na zegarku który chciałem kupić była różnica 1500zł ,a nie był to zegarek za grube tysiące. według mnie warto zaryzykować jeżeli jest duża różnica w cenie.Znajomy w piątek odebrał od kuriera sprzęt elektroniczny i foto za ponad 14tyś zł i żadnego Cła i Vatu nie płacił bo wysłała mu to siostra statkiem ,przesyłką nie ubezpieczoną.Tak jak pisałem interesowałem się tym trochę i wiem że gro ludzi tak robi i jeszcze do tej pory problemu nie było ani z opłatami ani z jakimś zaginięciem paczki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że często się udaje "przemycić" coś bez opłat ale wierz mi, że w zdecydowanej większości przypadków sprzedawca np. Z USA wysyłający drogi zegarek do nas nie chce słyszeć o innej przesyłce jak ubezpieczona na pełną lub prawie pełną wartość co jest w 100% pewniakiem do zaliczenia urzędu celnego. Znam takich sprzedawców co zaliczyli negatywne komentarze po tym jak dogadali się na wysyłkę "giftu", a i tak w deklaracji wartości napisali swoje i adresat niestety ponosił odpowiednie opłaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dla mnie nie ma problemu z cłem i vatem obejde to na 100% bardziej chodzi mi o pomoc dotycząca konkretnego modelu czy warto?, a jeśli nie to czy konkurencja ma cos "mocniejszego" w podobnych zł lub $ Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.