Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

maniek909

Timemaster - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To mój pierwszy post więc sory jezeli pomyliłem działy. Mam pytanie odnośnie zegarka Timemaster. ( wiem ze ta firma nie jest za bardzo lubiana na forum, ale odpuście komentarze ze to dziadostwo itp :)). Problem jest w tym ze wskazówka sekundnika i minutowa mają "luzy". I teraz pytanie, czy to normalne w zegarkach wartych troche ponad 200 zł czy oddać to na gwarancje. Luzy to około pół sekundy dla sekundnika, troche mniej dla minutnika. Daje foty sytuacji. Wykonane gdy zegarek był wyłączony, ta sama godzina na obu z tym ze na jednym zegarek "do góry nogami". Dodam ze gdy zegarek jest włączony luzy tez występuja.

Pozdrawiam

post-40732-0-19913200-1312208919_thumb.jpg

post-40732-0-88219100-1312208932_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź jest prosta: To nie jest normalne. W tańszych zegarkach może się coś takiego zdarzyć, ale nie powinno. Jeśli masz gwarancję, to z niej skorzystaj. Pozdrawiam.

Tissot LE LOCLE AUTOMATIC GENT T41.1.423.33 Tissot V8 T039.417.11.057.00 Seiko 5 PRESIDENT AUTOMATIC BLACK SNK623 K1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem... tzn. mam w dalszym ciągu zegarek tej marki, służył mi przez jakiś czas ale problemy podobne do Twojego pojawiły się dość wcześnie. Jeżeli masz gwarancję nie zastanawiaj się tylko reklamuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego Timemastera model Titanus na werku Miyota 2115 z pojedynczym datownikiem mam już jakieś 7 lat i nie narzekam działa super a synchronizuję go z zegarkiem starowanym falami radiowymi i miesięczne odchylenia są w granicach +/- 5sec więc nawet jak na kwarca nie wiele a co do problemów opisanych w tym poście wydaj mi się że trafił się tobie egzemplarz z niedoróbka fabryczna :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.