Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nowy1985

Prośba o pomoc Poljot 2614

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum miło mi wszystkich poznać i z góry dziękuje za odpowiedź. Otóż, od dziś jestem jakże szczęśliwym posiadaczem Poljota 2614 z mechanizmem 17 Jewels cal.2614.2HA. Jako, że w kwestii zegarków jestem laikiem bardzo proszę o potraktowanie mojego pytania poważnie.

Zauważyłem, że zegarek znacznie się spieszy tzn.: po ustawieniu godziny już po kilku minutach, zegarek spieszy się o kilka minut. Problem ten pogłębia się wraz z mijającym czasie. Moje pytanie jest więc następujące czy jest to wada, którą da się usunąć (oczywiście poprzez oddanie zegarka w odpowiednie ręce)? Czy może winy jest uszkodzony mechanizm?

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jest to do usunięcia- prawdopodobnie sklejony włos. Czyszczenie , oliwienie i regulacja u zegarmajstra powinny pomóc :P

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo serdecznie dziękuje za odpowiedź. Mam nadzieje, że czyszczenie, oliwienie i regulacja pomogą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest już po czyszczeniu, oliwieni i regulacji. Kilka małych zabiegów i chodzi jak nowy :lol:

Jeszcze raz dziękuje, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.