Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Stuttgart

Zegarek w przedziale 500-1000 zł - proszę o rady

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono.

Jestem tu nowy i przygodę z zegarkami dopiero zamierzam zacząć, co prawda za małolata jakieś tam casio na plastikowym pasku się miało, ale to stare dzieje...

Poszukuję zegarka w wyżej wymienionym przedziale i mam nadzieję, że mogę liczyć na pomocną dłoń doświadczonych w temacie.

Ubieram się raczej normalnie, jeansy, czasem bluza czasem sweter. Tryb życia dosyć zróżnicowany, w sezonie często jeżdżę na rowerze do pracy, ogólnie dosyć aktywny tryb życia. Ze względu na ten rower podejrzewam, że automat odpada ze względu na wstrząsy?

Ogólnie poszukuję zegarka codziennego, lecz nie typowo sportowego. Trochę poszperałem na forum i u wujka google i wiem na pewno, że chciałbym aby zegarek posiadał szkiełko szafirowe.

Z tego co natknąłem się w internecie, to podobają mi się modele Certiny (ds podium, ale nie tylko), Adriatica(aviator, pilot), Doxa, Tissot, czyli generalnie skłaniam się ku szwajcarom. Ale nie zamykam się tylko na te modele, liczę, że coś podpowiecie lub pomożecie zdecydować na któryś z modeli wymienionych wyżej producentów...

Ogólnie poszukuję modelu korzystnego cenowo, dobrego jakościowo i z "tym" czymś. Czyli coś pomiędzy klasyką a nowoczesnością.

Acha, dodam iż kompletnie nie znam się na występujących w zegarkach mechanizmach i tu liczą na największą pomoc, żeby nie popełnić jakiegoś błędu, wiadomo, że koszty eksploatacji też są ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej cenie certina będzie dobrym wyborem, ew. jakieś modele tissota jeżeli szukasz czegoś w kwarcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio czytalem na ktoryms podforum ze taka doxa czy adriatica....uzywaja mechanizmow kwarcowych Ronda.....z tego co przeczytalem lepeiej sie ich wystrzegac....musisz dokladnie wiedziec co siedzi w srodku.

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z tymi automatami jest jeśli chodzi o wstrząsy? Jeszcze zastanawiałem się nad Atlantic'iem seabase...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam i mialem Seiko 5....te mechanizmy to woly robocze......nic mi sie jeszcze nie stalo. raz mi sie zdarzylo ze zegarek przyszedl poczta i mial sklejony wlos....ale to ktos musial bardzo nim rzucic. Ogolnie jezeli sie obawiasz.....to nie ma czego.

Jak mechanizm siedzi w Atlanticu....jak to dokladnie model??

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechanizm kwarcowy Ronda 715 :)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poogladaj sobie cos z Seiko albo Orienta......w tej cenie w ktorej chcesz kupic zegarek szwajcar bedzie niestety tylko z nazwy.

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie byście polecili szwajcarskie automaty w miarę niskiej cenie? Nie koniecznie musicie się sugerować tytułem posta... Tzn ile trzeba wydać i na co, żeby mieć w miarę ok szwajcarskiego automata?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.