Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

przem1985

Tag Heuer Aquagraph CN211A

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś z Was, drodzy klubowicze, mógłby mnie naprowadzić na zdjęcia mechanizmu Tag Heuera Aquagraph? Mechanizm to Caliber 60, czyli Eta 2892-2 z hrono Dubois Depraz 2073. Niestety, po kilku godzinach kopania, udało mi się natrafić na jedno zdjęcie z odsłoniętym mechanizmem:

223-12338back.jpg

Z góry dzięki za pomoc!

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zdjęcie tego werku jest Ci do czegoś potrzebne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazję kupić taki zegarek i jutro jestem umówiony u zegarmistrza celem sprawdzenia autentyczności. Nie znam tego zakładu, więc na wszelki wypadek, chciałbym wiedzieć, jakiego widoku powinienem się spodziewać po odkręceniu dekla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazję kupić taki zegarek i jutro jestem umówiony u zegarmistrza celem sprawdzenia autentyczności. Nie znam tego zakładu, więc na wszelki wypadek, chciałbym wiedzieć, jakiego widoku powinienem się spodziewać po odkręceniu dekla.

Drogi kolego, Calibre 60 to, jak powiedziałeś, to właśnie nic innego jak ETA 2892-A2- jej fotek jest od zatrzęsienia w necie :) Na szybkiego:

ETA_2892.jpg

Tag ozdobił ten mechanizm, jak widzę, także spodziewaj się tego co powyżej + zdobienia (pasy genewskie na wachniku, wtłoczone napisy). Więc wachnik wyglądać będzie mniejwięcej tak (układem napisów się nie sugeruj, w tym jest tak ale to z "gołej wersji" bez chrono):

!B74,MvwCWk~$(KGrHqZ,!lEEy+jCzRQGBM1g6CUe9!~~0_35.JPG

Z tym że ten w "twoim zegarku" powinien mieć zdaje się napis 46 jewls jako że dochodzi moduł chronografu. Tak więc tego wypatruj.

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Kolego. Zegarek jest już u mnie, jednakże, nie zdecydowałem się na otwieranie - zakład w którym byłem, nie był do tego typu operacji przygotowany.. Korzystając z okazji, jakie konsekwencje, poza możliwością uszkodzenia uszczelki i zarysowania dekla, może nieść za sobą odkręcenia dekla w takim zegarku (WR 500m, zawór helowy)?

Jeszcze raz dzięki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Kolego. Zegarek jest już u mnie, jednakże, nie zdecydowałem się na otwieranie - zakład w którym byłem, nie był do tego typu operacji przygotowany.. Korzystając z okazji, jakie konsekwencje, poza możliwością uszkodzenia uszczelki i zarysowania dekla, może nieść za sobą odkręcenia dekla w takim zegarku (WR 500m, zawór helowy)?

Jeszcze raz dzięki za odp.

Odpowiedziałeś na swoje ptanie. Przy braku jakiegokolwiek doświadczenia z diverami lepiej sobie to odpuścić. Poszukaj innego zakładu. A właściwie prawdziwego zegarmistrza, bo jak ktoś nie jest przygotowany do otwierania standardowego dekla w zegarku trochę wyższej klasy, to chyba pachnie mi to bateryjkarzem...

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie ma tu mowy o hermetyzacji, czy czymś takim? Zegarmistrz nie taki ostatni, powiedział po prostu, że może się okazać, że konieczna będzie wymiana uszczelki, której nie będzie miał na stanie- co akurat zrozumiałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spróbować więc zwrócić się do oficjalnego serwisu Tag Heuer w PL i zapytać się czy potwierdzają autentycznosć. Koszt, moim zdaniem, powinien zamknąć się w 100 pln + koszty wysyłki do serwisu, a efektem - dokument poswiadczający oryginalność. Zakładam że dałeś za ten zegar słuszną kwotę więc nie oszczedzaj na takich rzeczach.

Powtarzam, odradzam samodzielne otwieranie.

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.