Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ramzeswarszawa

ORIS - pytanie techniczne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno stałem się posiadaczem Oris Divers Date. Zauważyłem, że przy obracaniu zegarkiem co jakiś czas słychać dosyć głośne metaliczne "pyknięcie". Daje link do filmiku gdzie postarałem sie to nagrać, liczy sie dzwięk nie obraz ;) Moje pytanie jest, czy to normalne, ze tak pyta? Zegarek kupiłem nowy w salonie w Blue City wiec jego "nowość" jest 100 %. To moja pierwsza nie kwarcówka wiec jesli to normalne w zegarkach automatycznych to przepraszam, że zawracam głowe ;)

Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=RJe7PUnVREQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytałem zapodany temat i ocztwiscie dzwiek nakrecania musi byc i jest ale jednostajny ale mi chodzi o takie lekkie uderzenie, jakby rotor o cos uderzał, np. o jakąs niedokreconą srubke. Ten dzwiek jest niejednostajny, w roznych ułozeniach czasem sie pojawia czasem nie. :/ Słychac to jak sie dzwiek mocno podgłosny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podczas normalnego użytkowania? czy podczas machania jak flagą na 1maja co było na filmie? :P

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na filmiku specjalnie machałem żeby było bardziej wyraźne o co mi chodzi ;) Podczas normalnego użytkowania jest tak samo tylko nie co sekunde a rzadziej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To idz do zegarmistrza.....choć sądze że jesteś przewrażliwiony[nie przyzwyczajony] ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Z tego co słyszę to wszystko jest jak najbardziej OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, uspokoiliście mnie :) są 3 lata gwarancji wiec nie mam sie co martwic na zapas, ponosze, poobserwuje jak to działa. Moze to choroba "wieku dziecięcego". Dzieki za odpowedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.