Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Marekp

Certina DS First automatic

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kiedys ten model,za te pieniążki świetny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, chociaż w galerii umieszczone są już dwa takie zegarki, recenzji nie napotkałem J.

Zegarek kupiłem w kwietniu w Silesia Center w Katowicach w salonie ?Krzyś? cena zegarka jak dobrze pamiętam 1650 zł ? jednak bardzo sympatyczna pani pracująca w salonie od razu zaproponowała mi 100 zł rabat -(pewnie była pod wpływem mojego uroku J ). Wrażenia z salonu, obsługi ? bardzo pozytywne.

A więc w roli głównej Certina Ds. First automatic:

- Mechanizm ETA 2824-2 w wersji standard, wachnik ozdobiony wygrawerowaną nazwą,

rokiem założenia firmy, oraz ilością kamieni no i miejscem wykonania.

- Koperta stal 314L matowa- tylko załamane krawędzie uszu są polerowane ,tylny dekiel

oraz koronka, dekiel i koronka zakręcane. WR 200 m, Koperta wyposażona jest bezel

obracający się w jednym kierunku, tylny dekiel przeźroczysty- całość jest bardzo ładnie

wykonana i sprawia pozytywne wrażenie

- Szkło gruby szafir pokryty jednostronnie powłoką antyrefleksyjną.

- Tarcza czarna błyszcząca indeksy arabskie naklejane pokryte powłoką superluminova

- Pasek w ,moim wypadku ciemnobrązowy ze skóry cielęcej przeszyty białą nicią, zapięcie

motylkowe. Zarówno szerokość i grubość paska są mniejsze na zapięciu.

Wymiary zegarka:

waga: 182g

wysokość zegarka: 12,45 mm

średnica zegarka: 41 mm

szerokość paska/bransolety: 20 mm

Certina DS. First pomimo dużej wodoszczelności, oraz zastosowaniu pierścienia obrotowego a wiec cech typowych dla ?nurków? jest jak dla mnie klasycznym zegarkiem sportowym o eleganckim wyglądzie szczególnie na pasku. Nadaje się więc zarówno na wakacyjne wojaże, na basen(po założeniu np. gumiaka) jak i na co dzień.

Koronka zegarka jest dosyć duża, jednak posiada boczne zabezpieczenia przed uszkodzeniem, operowanie koronką jest więc ok. Bezel trochę większy od koperty można nim łatwo obracać- chodzi trochę ciężko ale nie sprawia to negatywnego odczucia. Zastosowanie motylkowego zapięcia powoduje że nie odkształca się pasek tak jak to ma miejsce w paskach z klamrą ,

a więc być może przez to wytrzyma on dłużej. Jeżeli chodzi o dokładność chodu to Certina śpieszy 10 s na dobę (podczas normalnego użytkowania w ciągu dnia na ręce, w nocy korona do góry) Nie robiłem niestety jakiś dokładnych testów. Właściwie jest jeden mały minus zegarka ? powłoka luminowa świeci trochę słabo w porównaniu z innymi zegarkami, ale po przyzwyczajeniu się wzroku jest w miarę ok. Pytanie : czy kupiłbym jeszcze raz ten model Certiny ? TAK, ponieważ jestem z zegarka zadowolony a ponadto w tym przedziale cenowym trudno kupić taki ?uniwersalny? zegarek. Jeżeli zaś chodzi o wygląd Szanowni Forumowicze sami ocenią albowiem gusta są czymś bardzo osobistym.

Jeżeli ktoś miałby jeszcze jakieś ciekawe informacje na temat opisanego modelu, albo zakradła się jakaś pomyłka proszę o komentarze.

post-28095-0-24601500-1331238206.jpg

post-28095-0-17056700-1331238230.jpg

post-28095-0-17767900-1331238235.jpg

Pozdrowienia

Marek

stal 316 L- taki maly szczegol

FAKE WATCHES ARE FOR FAKE PEOPLE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki sam! i kupilem ten model po raz drugi: pierwszy wraz z Lorenzem na recznym naciagu zostaly skradzione. fajny (niezbyt orginalne) okreslenie zegarek za przyzwoite pieniadze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.