Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ziabahopsa

Problem z Atlantic Worldmaster Art Deco

Rekomendowane odpowiedzi

<_< masz rację chociaż zasugerowałem się

Wracając do samej regulacji, to nawet dzisiaj sa produkowane mechanizmy gdzie regulacja jedyna przewidziana odbywa się przy pomocy zmiany bezwładności koła balansu a nie przez zmianę długości włosa, dochodzą też kombinacje samego wychwytu , zmniejszanie tarcia , powierzchni styku etc.

(...)

I to wszystko w zegarku z tematu za 1300 zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, za 130 000 a dlaczego pytasz- przecież dobrze wiesz a zapewne lepiej ode mnie , rozmawialiśmy o regulacji i o tym jak ją można wykonać, widzę ze szukasz dziury w całym - powodzenia <_<

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, za 130 000 a dlaczego pytasz- przecież dobrze wiesz a zapewne lepiej ode mnie , rozmawialiśmy o regulacji i o tym jak ją można wykonać, widzę ze szukasz dziury w całym - powodzenia <_<

Nie tam. Daleki jestem od szukania dziury w całym.

Rozmawialiśmy o szwajcarskim zegarku auto w cenie 1300 zł i o tym czy zastosowany mechanizm jest dobry w tej klasie cenowej.

Zakładając niedostępność ETY, który w takim razie mechanizm można określić mianem dobry dla tego zegarka ? Seiko odpadają bo nie szwajcarskie, podobnie Miyota. Pozostaje SW200 (raczej lepsze od CL888) i CL888. Oba sprawdzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tam. Daleki jestem od szukania dziury w całym.

Rozmawialiśmy o szwajcarskim zegarku auto w cenie 1300 zł i o tym czy zastosowany mechanizm jest dobry w tej klasie cenowej.

Zakładając niedostępność ETY, który w takim razie mechanizm można określić mianem dobry dla tego zegarka ? Seiko odpadają bo nie szwajcarskie, podobnie Miyota. Pozostaje SW200 (raczej lepsze od CL888) i CL888. Oba sprawdzone.

Jeżeli mogę się wtracic, sprzedawca allegro ma nowe hamiltony w dobrych cebach na Eta 1170 zł mozna miec hamiltona nówkę i cena jest ok i jakość też :)

Kwota 1300 zł nie zawsze odzwierciedla jakość zegarka, są okazje i trzeba szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.