Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

marcusp

Citizen CB0020-50E

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ja ebaya nie polecam ceny zawysokie sam mam taki zegarek citka ale z tytanu w tej cenie co oferuje ebay podam adres www.nywatchstore.com ja czekalem prawie miesiąc na zegarek pomimo ze wpłaciłem pieniądze zegarek przysłano i jest wszystko dobrze cena z przesyłką to jakieś 370dolarów więc warto się zastanowić nad zakupem pomyśleć i trochę poczekać ponieważ w Polsce ceny tego zegarka bendą oscylowały w granicach 2500-3000zł więc nie dajmy się zwarjować i szukajmy takich samych produktów ale w normalnych cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sklep o którym piszesz również sprzedaje na e-bayu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja takiego tylko, że na gumie kupiłem w wakacje w UK. Kosztował mnie 270 funtów. Z Bransoletą był chyba o 10 funtów droższy.

Wziąłem gumę, szukając zegarka na bransolecie, bo na gumie lepiej mi leżał na ręce. U nas wcale nie będzie to 2500-3000. W Polsce kosztują 1650 - guma, 1815 - bransoleta.

Poszukaj w sklepie stacjonarnym, przymierz, czy nie będziesz wolał gumy.

http://www.citizen.pl/product/show/344497/zegarek-citizen-cb0021-06e-citizen-meskie-na-pasku

http://www.citizen.pl/product/show/358721/zegarek-citizen-cb0021-57e-citizen-meskie-na-bransolecie

Zegarek jest kapitalny, także dobrego wyboru dokonasz. Jest wygodny, fajnie wykonany. Jakość podoba mi w nim bardzo w stosunku do ceny. Luma też jest kapitalna. Będziesz z niego zadowolony.

Cena z wysyłką do PL to ok 1400 złotych. Różnica wynosi 415 złotych. To z jednej strony Orange Monster. Z drugiej jakiś tam czas czekania na zegarek i nie wiadomo jak jest z gwarancją. Ja wiem, że w PL obowiązuje gwarancja brytyjska, bo serwis na Europę jest w UK. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, bardzo spodobał mi się ten model Citka i praktycznie jestem zdecydowany na zakup tego zegarka, ale zastanawia mnie tylko trwałość tej powłoki, którą pokryty jest bezel - zegarek ma u mnie bardzo ciężki żywot - więc zarysowania się na pewno trafią wcześniej niż później - (aktualnie mam Seiko Map Meter - tutaj prawie udało mi się rysy spolerować tlenkiem ceru przy okazji usuwania rys na hardlexie) - DLC to pewnie nie jest w tej cenie, a tutaj polerka w przyszłości z oczywistych względów odpada. Jeszcze jedno - ma ktoś może fotkę "nocną" swiecącej luminy? Przeszukałem YouTuba i nie znalazłem, ale może słabo szukałem? Byłbym wdzięczny za fotke lub link ze swiecącą lumą tego modelu. Martwi mnie też jakby specyficzny kształt paska(wybór padł na wersję na gumie) w "uszach" - takie wyprofilowanie do kształtu koperty - mierzyłem ten zegar i właśnie pasek tak nie do konca mi się podoba - chciałbym wymienić na inny - będzie to możliwe? - czy jest się skazanym tylko na orginał? Z góry dzięki za odpowiedzi <_< .

pozdr Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za fotkę i info na PW.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, sam niedawno szukając nowego Citka pogrzebałem na forum i kupiłem CB0020-09E.

Zakup w ostatnich dniach na ebay.com za 250$.

Mam wrażenie ( po obadaniu w SWISS ) że te na rynek USA mają "ładniejsze" tarcze.

dla porównania fotki:

post-49534-0-19554100-1340450817_thumb.jpg

post-49534-0-76295600-1340450830_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wątek już nieco "starszawy", ale to super czas, by zapytać jak z użytkowaniem. Czy bezel się wyciera? Czy koledzy mają jakieś zastrzeżenia do tego Citka?

R.

Tempus fugit - aeternitas manet...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, przyłączę się do pytania jak z trwałością powłoki bezela? Ten zegar na żywo wygląda znacznie lepiej niż na foto. Gdyby miał jeszcze lumę na wskazówce sekundnika to byłby dla mnie ideał "radiowca" z delikatną nutką pilota :). Jeszcze jedno pytanko: jak wygląda zgranie sekundnika z indeksami w tym modelu? Mierząc ten zegarek wydawało mi się, że jest lekkie przesunięcie w danym egzemplarzu.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz kol Kos. - watek zamarł i chyba nikt nam nic powie.

Na bazarku jest kolega, który che taki model sprzedać - może zapytaj tamtego kolegi o trwałość bezela i zgranie sekundnika...

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/87690-citizen-eco-radio-perpetual1100pln-z-wliczona-przes/page__hl__%2Bcitizen+%2Bcb0020-50e

R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest nowy, więc nie wiem jak z wycieraniem powłoki, a sekundnik momentami lekko nie trafia w indeksy :blink:<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Jacjakuza za info tutaj i na PW. Ja mierzyłem tzw. Japan movement - widziałem na all...o kiedyś wersję made in Japan, ciekawe jak w tych egzemplarzach jest zsynchronizowany sekundnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie rozumiem - co to znaczy "mierzyłem Japan movement"... nawet w tych robionych poza Japonią mechanizm jest japoński... Dodam chyba, ale jak dobrze kojarzę to akurat mechanizmy japońskie to większości zegarków kwarcowych standard...

R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się może niedokładnie wyraziłem- jedne są chyba wykonane całkowicie w Japonii, a inne montowane poza Japonią. Ale mogę się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.