future76 0 #1 Napisano 3 Listopada 2011 Witam Wszystkich Wielbicieli Zegarków, Jestem tu nowy .Trafiłem tu od kiedy zacząłem się interesować zakupem zegarka z chronografem. Znalazłem Citizena, który mnie bardzo zaintereswoał i którego ostatecznie kupiłem. Jest to:Citizen Quartz Alarm ChronographCaliber 6850 - G80311 KNr 11100464 GN-4W-SMade in Japan Zegarek jest 100% sprawny. Szkiełko ma dwie drobne ryski, praktycznie niewidoczne. Koperta posiada przy przy teleskopach delikatne obtarcia srebrnej powłoki. Poza tym miodzio. Wszystkie funkcje sprawne.Kupiłem go za 140 zł. Rozważałem zakup Casio MTP-1183A ale już raz miałem taki. Prosiłbym o informacje, kiedy zakończyła się produkcja tego modelu i od kiedy trwała.Instrukcję mam już w głowie, więc nie ma potrzeby podawania stron do tego modelu.Będę wdzięczny za odpowiedzi. Przy okazji ciekaw jestem Waszych opinii, czy to dobry sprzęt. Kupiłem tego Citizena, bo marka znana i ceniona, nie był drogi, a marzyłem od chłopaka o zegarku z kilkoma tarczami zegarów. Teraz już przy zakupie zegarka chciałem aby na cyferblacie były tylko zegary i wskazówki, żadnego datownika okienka z Mon Tue itd... a już broń Boże ciekłokrystalicznego wyświetlacza. Jak najbardziej klasyczny wygląd. PozdrawiamFuture76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #2 Napisano 3 Listopada 2011 10-15 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
future76 0 #3 Napisano 7 Listopada 2011 10-15Dzięki. Może coś ktoś wie jeszcze więcej o tym modelu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kierownik 176 #4 Napisano 8 Listopada 2011 Konkretów raczej nie uzyskasz.W ciągu ostatnich 20 lat Citizen wyprodukował z 1000 różnych modeli.Nikt Ci nie poda dokładnej daty zakończenia produkcji.Tym bardziej, że nie produkowane od 5 lat modele wciąż mogą zalegać na półkach sklepowych jako nówki. Ten zegarek swoim designem, kształtem koperty, itp., wygląda na jakieś kilkanaście lat.I tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zinouzi 0 #5 Napisano 1 Lutego 2012 witam może chcesz go odsprzedać? jeśli tak to napisz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach