tomek74 0 #1 Napisano 30 Stycznia 2012 witam wszystkich.mam pytanka, zakupiłem citizen eco drive bm6420.co o takim zegarku myślicie(wiem,że to klasa najniższa citizenów) i czym się różni "japan movt" od "made in japan"?.raczej nie boję się,że to podróba(zakup w sklepie).pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafał B. 0 #2 Napisano 31 Stycznia 2012 Pewnie nie raz już o tym było ale... 1. Japan Movt (Japanese movement) = japoński mechanizm (a zegarek złożony "do kupy" tam gdzie praca jest tańsza niż w Japonii);2. Made in Japan = (zegarek w całości złożony i) wyprodukowany w Japonii. Nie mam pewności co w pierwszym przypadku z krajem wykonania wszystkiego poza mechanizmem... A sam zegarek BM6420-53 (A, E, L), to bądź co bądź Eco-Drive... "zasilany dowolnym źródłem światła". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek74 0 #3 Napisano 1 Lutego 2012 dzięki za odpowiedź.czyli za 2 stówki się opłacało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach