Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

fularz

złoty damski do identyfikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Państwo, chcę zidentyfikować zegarek ze zdjęć:

nigdzie nie mogę znależć tego logo.

Trudno zgadywać co to jest za firma bez zdjęcia tarczy - frontu zegarka, no i rzeczone logo też by się przydało.

Po mechanizmie wnoszę ,że jest to zegarek z lat 40' na 15 kamieniowym mechanizmie FHF - dokładny numer pod cyferblatem na płycie mechanizmu. Co do "damskości" tegoż czasomierza to też może być różnie - w tamtym czasie produkowano zegarki "mid size" znacznie mniejsze od dzisiejszych uznawanych za typowo męskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno zgadywać co to jest za firma bez zdjęcia tarczy - frontu zegarka, no i rzeczone logo też by się przydało.

Po mechanizmie wnoszę ,że jest to zegarek z lat 40' na 15 kamieniowym mechanizmie FHF - dokładny numer pod cyferblatem na płycie mechanizmu. Co do "damskości" tegoż czasomierza to też może być różnie - w tamtym czasie produkowano zegarki "mid size" znacznie mniejsze od dzisiejszych uznawanych za typowo męskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączyłem pod tym samym adresem zdjęcie, ale to nic nie wyjaśnia. Przejrzałem również stronę: http://www.mikrolisk.de z tym samym wynikiem. A logo widać na zdjęciu wnętrza koperty nad puncą złota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.