Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

akism

IWC Mission Earth

Rekomendowane odpowiedzi

zegarek kiedyś miałem okazje przymierzyć i świetny jest jeśli chodzi o wykonanie - jednak ja bym kupil jedynie wtedy gdyby to nie byl moj jedyny zegarek bo w innym przypadku troche za duży dla mnie a nadgarstek mam powyżej ok 18-19 cm.

dzieki za recenzje, fajnie ze je robisz.

swoja droga caly czas mialem w glowie tylko duze zegarki, mowie 42 minimum zupelne a 44-46mm to tak w sam raz i takich zegarkow szukalem. wybor przyznam nie byl jakis niesamowicie wielki, a teraz? jesli chodzi o mnie to najlepszy rozmiar zegarka na codzien i na dluzej to 39-41mm i waga do 180g. idealnie wlasnie sie wpasowuje w te wymiary sub. zreszta rozmiar rozmiarowi nie rowny bo niektore duze zegarki wygladaja na mniejsze, a te mniejsze na wieksze także trzeba zawsze przymierzyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem bardzo ciekawym Inge jest nieprodukowany już model z ceramicznym bezelem. On ma 44 mm i na moim 19-cm nadgarstku układał się wyśmienicie. W moim przypadku żaden inny zegarek tak nie leżał. Olbrzymim mankamentem jest pasek, który nie nadaje się do "sportowego" użytkowania zegarka, no i słabo świecące wskazówki oraz indeksy. Mission Earth jest świetnie wykonanym zegarkiem, z piękną tarczą i kopertą. No ale wielki, co zawęża grono użytkowników... :( PO w wersji 45,5 mm jednak wygląda nieco subtelniej. Wątpię czy "większość forumowiczów posiada PO 45.5mm" :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rolleyes:Większość moich znajomych posiada PO w wersji 45,5mm i z tego co czytałem większość nabywców tego modelu kupowała właśnie większy model..Co do inge to to jeżeli chodzi o świecenie lumy jest świetne.Co do wielkosci zegarka to fakt,że człowiek z nadgarstkiem 18cm nie powinien się zblizać do tego zegarka choć Eros Ramazotti,który nie jest olbrzymem nosi ten model i to na prawym ręku.Osobiście posiadam nadgarstek 22cm (zalażnie czy jestr ciepło) i zegarek zapinam na ostatnią dziurkę gumiaka :rolleyes: ,Osobiście nie odczuwam żadnego dyskomfortu z uzytkowania inge ,a jego waga(175g) jest porównywalna do wielu innych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, już rozumiem, chodzi o większość posiadających PO, a nie o większość forumowiczów ogółem :) Gdybym już był zmuszony ;) do kupna PO to wybrałbym wersję 42 mm - jest subtelniejsza. Może chęć chwalenia się zegarkiem wśród "omegowców" powoduje, że wybierają większy model, bo z tego co obserwuję forum to raczej przeciętny nadgarstek wynosi 17-19 cm, a na taki chyba wygodniejsza byłaby mniejsza PO. Ale to tylko moje znanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

46 mm to juz naprawdę kawał zegarka. Trzeba miec naprawdę spory nadgarstek aby zegarek pasował i nie wyglądał zbyt monstrualnie. Z przedstawionych najabardziej do gustu ze zdjęć oczywiście przypadł mi model z pomarańczą.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.